Φίλιππος Πλιάτσικας: Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία θα ήταν η ίδια αν ο Καρράς δεν έλεγε το «Ασ' την να λέει»

Φίλιππος Πλιάτσικας: Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία θα ήταν η ίδια αν ο Καρράς δεν έλεγε το «Ασ' την να λέει»

Οι προηγούμενοι δύο δίσκοι των Πυξ Λαξ είχαν πάει άπατοι, δήλωσε ο τραγουδιστής

pliatsikas-karras
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε για την επιρροή του Βασίλη Καρρά στη μουσική πορεία των «Πυξ Λαξ».

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά παρουσιάστηκε στο Θέατρο Άλσος το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου. Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης συγκεντρώθηκαν στο θέατρο για να τιμήσουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους, βρέθηκε φυσικά η σύζυγός του, Χριστίνα, και η κόρη του, Ειρήνη.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανέφερε για τη γνωριμία τους: «Τον γνωρίσαμε ως "Πυξ Λαξ" όταν το 1993 όταν ήρθε σε ένα στούντιο στην Αγία Παρασκευή να τραγουδήσει ένα τραγούδι που το είχαμε φτιάξει, το "Άστη να λέει". Εκείνη την περίοδο, οι προηγούμενοι δύο δίσκοι των "Πυξ Λαξ" είχαν πάει άπατοι και η συμμετοχή του Βασίλη Καρρά στον συγκεκριμένο δίσκο μας άνοιξε μία τεράστια πόρτα. Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία, και σαν συγκρότημα και η προσωπική μας πορεία και η δικιά μου πορεία, θα ήταν η ίδια αν δεν έπαιρνε εκείνο το αεροπλάνο εκείνο το πρωί, να έρθει να τραγουδήσει το "Άστη να λέει"».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d233pvcv3no1)
Κλείσιμο

Επίσης, ο Θάνος Κανούσης, ο βιογράφος του, αποκάλυψε: «Όταν ο Βασίλης βγήκε από την εντατική μου έδωσε ένα σημείωμα για τη γυναίκα του να το βάλω στο βιβλίο μου αν δεν ήταν κοντά μας. Έλεγε: "Χριστίνα, σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω μαζί μου. Να μείνεις πίσω να βοηθάς τους ανθρώπους. Έχεις τρόπο εσύ, γι’ αυτό σ’ αγαπώ". Αυτό το έμαθε [σ.σ. η σύζυγός του] μετά τον θάνατό του και ήταν μια πολύ συγκλονιστική στιγμή».

Εκτός του βιογράφου, στην παρουσίαση μίλησαν ο Γιώργος Λιάνης, η Μαργαρίτα Μάτσα και ο Φοίβος.

Ο Φοίβος σχολίασε με τη σειρά του: «Μας έφερε σε επαφή ο Αχιλλέας Θεοφίλου. Του έδειξα τα δύο πρώτα τραγούδια, "Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις" και το "Τηλεφώνησέ μου". Του τραγουδάω στο αυτί το "Τηλεφώνησέ μου" και λέει στον Θεοφίλου "ψηλέ, αυτά είναι φούστα μπλούζα τραγούδια"».

«Κατάφερε να τον αγαπάμε όλοι. Είτε είμαστε του έντεχνου, είτε του ποντιακού, είτε του δημοτικού. Οι πάντες. Όταν έφυγε τον αποχαιρετήσαμε σαν εθνικό τραγουδιστή», σημείωσε ο Γιώργος Λιάνης από την πλευρά του.

 Ειδήσεις σήμερα:

Οι τρεις αλλαγές που εξετάζονται για το ΑΣΕΠ με στόχο την επιτάχυνση των διορισμών – Πώς θα γίνονται οι προσλήψει

«Κοκτέιλ» ζέστης και ισχυρών ανέμων μέχρι και το Σάββατο - Οι θερμοκρασίες μέχρι και τις 25 Ιουνίου


Η σύζυγος του Λύτρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτιμά ο Άρειος Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης