Γιώργος Μητσικώστας: Έχει αλλάξει η σάτιρα και δεν είναι λάθος, απλά γινόμαστε λίγο αποστειρωμένοι

Για παράδειγμα, τώρα δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι χοντρός ή ευτραφής, εξήγησε

Ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε για τις μιμήσεις που έχει κάνει, τις σατυρικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση σήμερα, ενώ απάντησε και στο αν έχει δεχτεί παράπονα από ανθρώπους που έχει σατιρίσει.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου», ανέφερε αρχικά ότι δεν του αρέσει για εστιάζει η προσοχή πάνω του. «Ποτέ δεν μου άρεσε να μιλούν για τη δουλειά μου, γιατί δεν θέλω να εστιάζουν σε εμένα. Λόγω της επωνυμίας, δεν θέλω να βγαίνω έξω και να είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής» δήλωσε αρχικά.

Δείτε το βίντεο

Στην πορεία, ο κωμικός τόνισε, ότι αισθάνεται τυχερός για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν.

«Πρέπει να αφουγκράζεσαι αυτό που γελάει ο κόσμος, θέλει να σου πει τον δικό του καημό και πόνο. Τις στιγμές που δεν ήμουν καλά στη ζωή μου υπερίσχυε ο επαγγελματισμός. Ήθελα να υπάρχει κάποιος να μου δώσει “ξύλο” και να με τραβήξει πάνω να με βοηθήσει. Ήμουν και είμαι τυχερός που έχω γύρω μου ανθρώπους που με βοήθησαν. Οι πιο δύσκολες στιγμές που πέρασα ήταν όταν έφυγαν οι γονείς μου» ανέφερε.

«Η τηλεόραση είναι η ζωή μου και μου αρέσει η ζωή μου»
Για το αν του αρέσει η τηλεόραση, απάντησε: «Η τηλεόραση είναι η ζωή μου και μου αρέσει η ζωή μου. Έχει αλλάξει η τηλεόραση. Δεν θυμάμαι σε ποια εκπομπή έχω κάνει τα μεγαλύτερα νούμερα. Έκανα φίλους μέσα σε αυτή τη δουλειά και εντός και εκτός εισαγωγικών. Αντλώ έμπνευση από παντού. Βοηθάει και η τεχνολογία τώρα. Όλοι μου λένε να κάνω τον Πρέκα, αλλά δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι».

Σε μια αναφορά για ορισμένους που έχει μιμηθεί, είπε: «Έκανα τον Μπιμπίλα σκετς και τον έκανα να μιλάει αν τον Μπακς Μπάνι και το απόλαυσα, αλλά δεν ήταν μίμηση. Στο παρελθόν υπήρχαν κάποιοι που μου έκαναν παράπονα για τον τρόπο που τους σατίρισα. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν που σατίρισα τον Λαμπράκη και του άρεσε πάρα πολύ. Όταν ήμουν στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, έκανα τον Γιώργο Παπανδρέου και ήθελα να κάνω φάρσα στην Κριστίν Λανγκάρτ, αλλά δεν την προχώρησα».

«Έχουν αλλάξει τα όρια της σάτιρας, γινόμαστε λίγο αποστειρωμένοι»
Τέλος, σχολίασε τα όρια της σάτιρας που πλέον έχουν αλλάξει. «Έχουν αλλάξει τα πράγματα στη σάτιρα. Έχουν γίνει πολιτικά ορθά. Βλέπεις δεν μπορείς πια να πεις ας πούμε, ότι κάποιος ότι είναι χοντρός. Δεν είναι λάθος να είμαστε προσεκτικοί, απλά γινόμαστε λίγο αποστειρωμένοι. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες σατιρικές εκπομπές, υπάρχουν άνθρωποι να τις υποστηρίξουν. Το θέμα είναι να ακούς την εποχή σου και να σηκώνεις μύγα στο σπαθί του. Το κάθε κανάλι έπρεπε να έχει μια σατιρική εκπομπή και η ΕΡΤ», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μητσικώστας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στη μάχη της καθημερινότητας: «Γκάζι» για το ψηφιακό ΑΣΕΠ, σύσκεψη για την ακρίβεια στο Ανάπτυξης

Ο Άρειος Πάγος πατά το panic button για τον Λύτρα - Η υπερασπιστική γραμμή του ποινικολόγου

Πάνω από 550 μουσουλμάνοι πέθαναν από τον καύσωνα κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στη Μέκκα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr