Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν και τα συμβόλαια καθυστερούν

Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν και τα συμβόλαια καθυστερούν

Πόσα παραμύθια ακούμε αυτές τις μέρες, δεν περιγράφεται

xarites-stili-tv
Η πιο ευχάριστη είδηση των ημερών είναι αυτή: Οι «Τρεις Χάριτες», η εμβληματική κωμική σειρά που σύστησε το συγγραφικό δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο τηλεοπτικό κοινό, έρχονται στο MEGA με νέα, αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας. Από το Σάββατο 29 Ιουνίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:10 η θρυλική συγκατοίκηση των τριών ηρωίδων στο πατρικό της οικογένειας «Χαρίτου» ξεδιπλώνεται από την αρχή. Χαρακτήρες που αντηχούν διαχρονικά στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού, 34 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη μικρή οθόνη, στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Συγκινητική επιστροφή καθώς πλέον εν ζωή βρίσκεται μόνο η Νένα Μεντή… Η Μίνα Αδαμάκη και η Αννα Παναγιωτοπούλου δεν ζουν για να δουν άλλες γενιές να παρακολουθούν μία σειρά η οποία σημάδεψε την τηλεοπτική ιστορία. Μία σειρά που, όπως είχε πει σε συνέντευξή του ο δημιουργός της, Μιχάλης Ρέππας είχε λόγους συγκεκριμένους που έγινε επιτυχία. «Η εκρηκτική επιτυχία των "Τριών Χαρίτων" οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη - θα ακουστεί ως έπαρση αλλά αυτό πιστεύω - οι "Τρεις Χάριτες" ήταν η πρώτη φορά που σε λαϊκό θέαμα παρουσιάζονταν τρεις γυναίκες που ήταν αυτάρκεις, αυτόνομες οικονομικά, κοινωνικά και αυτοπροσδιοριζόμενες και όχι ετεροπροσδιοριζόμενες. Ήταν πολλές οι στρατιές γυναικών που δεν αντιπροσωπεύονταν στο εμπορικό θέαμα». Και για πολλούς άλλους λόγους, Μιχάλη μου, θα προσθέσω.
tris-xarites
Χίλια μπράβο στην δημοσιογράφο του Mega, η οποία απάντησε στον Απόστολο Λύτρα και στην φράση του «δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τα παιδιά μου και τους δικούς μου ανθρώπους» λέγοντας: «Θα μπορούσε κάποιος λοιπόν να σας πει ότι εσείς πρώτος δεν σεβαστήκατε με αυτό που κάνατε τα παιδιά σας». Συνάδελφε, άξια.

Τα πρωινά ψυχαγωγικά μαγκαζίνο χθες φλέρταραν οριακά με το 10%. Για να μην κατηγορούν τηλεκριτικούς και λοιπούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Κλείσιμο
Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε στο «ΘΕΜΑ» ένα ρεπορτάζ μου που αφορούσε την προοπτική μείωσης κατά 50% των αμοιβών και του κόστους παραγωγής. Είδα και κάποιον παλιό συνάδελφο να το λέει σαν δικό του, αλλά το προσπερνώ αυτό, έχω ευτυχώς ζωή και καλή. Θα ήθελα απλά να προσθέσω δύο στοιχεία. Το πρώτο αφορά την κατάργηση του όρου ότι θα ο συνεργάτης θα εισπράττει την αμοιβή καθ’ όλη την διάρκεια του συμβολαίου και ακόμη και αν διακοπεί η προβολή της εκπομπής δίχως δική του υπαιτιότητα. Με λίγα λόγια το κανάλι θα έχει δικαίωμα απόλυσης και σε καμία περίπτωση αποπληρωμής 12μηνου. Το δεύτερο αφορά την διάρκεια των συμβολαίων, τα οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Λιάγκας, θα έχουν διάρκεια ένα έτος. Οσο και αν χτυπιούνται αρκετοί είναι συμφωνία των καναλαρχών να μην προχωρούν σε συμφωνίες που ξεπερνούν την ετήσια συνεργασία, με την προοπτική του «συν ένα» να είναι στην διακριτική ευχέρεια του σταθμού. Οσο πάει γίνεται και καλύτερο, συνάδελφοι.

Θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω μία ένσταση: όχι, δεν είναι πρώτο θέμα στην σκαλέτα ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων ο Λύτρας. Είναι οι φωτιές, είναι η διεθνής ανισορροπία, είναι άλλα. Μην ξεχάσουμε και τα βασικά.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η ετήσια εκδήλωση των Mad Awards. Θα τα δούμε κάποια στιγμή, θα πούμε πολλά αλλά ας σταθούμε στο γεγονός ότι για την αποψινή βραδιά υπάρχει ένας μαέστρος της επικοινωνίας που φρόντισε όλα να γίνουν με άψογο συντονισμό. Τον Κώστα Τσολάκη. Πανταχού παρών και άψογος επαγγελματίας.

Καληνυχτίζουμε με κουίζ: ποιο μεγάλο συμβόλαιο έχει «κολλήσει» σημαντικά αν και διαψεύδεται;



Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Live Update: Μπήκε σε σπίτια η πυρκαγιά στη Βάρης - Κορωπίου - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις (βίντεο & φωτογραφίες)

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγο του Λύτρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος για τον ποινικολόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης