Ντόναλντ Σάδερλαντ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός στα 88 του χρόνια

Ντόναλντ Σάδερλαντ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός στα 88 του χρόνια

Υπήρξε ο κακός στα «Hunger Games», πρωταγωνίστησε στην κορυφαία αντιπολεμική σάτιρα «MASH», έγραψε κινηματογραφική ιστορία για την ερωτική σκηνή με την Τζούλι Κρίστι στο «Μετά τα μεσάνυχτα» - Δείτε τη συγκλονιστική ανάρτηση του γιου του, Κίφερ

donald-sutherland-xr
Έφυγε από τη ζωή ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, σε ηλικία 88 ετών.

Σύμφωνα με το Variety, την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο CAA, που τον εκπροσωπούσε. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, αλλά ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.


Ο Kiefer Sutherland, ηθοποιός και γιος του αείμνηστου ηθοποιού, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά». 

Κλείσιμο


Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έγινε γνωστός για τους πολυσχιδείς ρόλους του, ερμηνεύοντας με άνεση τόσο κακούς, όσο και καλοκάγαθους χαρακτήρες.

Ο θρυλικός ηθοποιός είναι γνωστός για τις συμμετοχές του σε διάσημες ταινίες, όπως οι «Και οι 12 ήταν καθάρματα», «MASH», «Klute» και «Don't Look Now». Επίσης, είχε έναν χαρακτηριστικό ρόλο στην κινηματογραφική σειρά ταινιών «Hunger Games», ως ο... κακός της υπόθεσης.
sutherland-in-mash
Στην ταινία «MASH»
Στην κινηματογραφική ιστορία έχει μείνει επίσης η ερωτική σκηνή με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την Τζούλι Κρίστι στη θρυλική ταινία «Μετά τα μεσάνυχτα», του Νίκολας Ρεγκ.

Δείτε τη σκηνή:
THE GREATEST SEX SCENE IN HORROR | DON'T LOOK NOW (1973) | Nocturnal Horrors
Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κέρδισε ένα Emmy Β΄ Ανδρικού ρόλου για το «Citizen X» του HBO το 1995, ενώ προτάθηκε επίσης το 2006 για τη μίνι σειρά «Human Trafficking».
kCmVAb2J81guVgk14lX7wLfFjMO
Στην ταινία «Citizen X»
Αν και δεν έλαβε ποτέ Όσκαρ για κάποιον από τους ρόλους του, τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου το 2017, για τη συνολική του προσφορά στον χώρο του θεάματος.

«Το βραβείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την οικογένεια μου. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ευχαριστώ στους χαρακτήρες τους οποίους υποδύθηκα. Τους ευχαριστώ, γιατί με συντρόφευσαν στη ζωή μου», είχε δηλώσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Απόστολος Λύτρας

Ο Κούγιας κάνει μήνυση στην Σοφία Πολυζωγοπούλου για το μήνυμά της σε συνεργάτη του Λύτρα

Βραβείο MAD με μπηχτή από τη Νέγκα στη Σάττι: Έκανε αναφορά στο χασμουρητό λέγοντας «διαφωνώ μαζί της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης