Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υποστηρίζει πηγή από το περιβάλλον του

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υποστηρίζει πηγή από το περιβάλλον του

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη αιτία θανάτου του, ο 88χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας

DONALD_SUTHERLANDgfgfdg
Ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια στις 20 Ιουνίου, με το πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε, να αποδίδει τον θάνατό του σε μακροχρόνια ασθένεια.

Αν και προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που πέθανε ο θρυλικός ηθοποιός, κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι αντιμετώπιζε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Άτομο από το περιβάλλον του Σάδερλαντ μίλησε στο RadarOnline κι αποκάλυψε: «Ήταν μια εξουθενωτική και ανίατη ασθένεια των πνευμόνων, που προκαλείται συχνότερα από το κάπνισμα», επισημαίνοντας πως ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε συσκευή οξυγονοθεραπείας.

Μια άλλη πηγή κοντά στον ηθοποιό, είπε ότι ο Σάδερλαντ κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Όταν όμως σταμάτησε το κάπνισμα, όχι μόνο έγινε φανατικός αντικαπνιστής, αλλά και απαγόρευε να τον πλησιάζει οποιοσδήποτε με τσιγάρο.
Σε κάθε περίπτωση, η ακριβής αιτία θανάτου του Ντόναλντ Σάδερλαντ δεν έχει ανακοινωθεί, το βέβαιο όμως όπως επιβεβαίωσε κι ο εκπρόσωπός του, ήταν ότι ταλαιπωρούνταν με την υγεία του.
Κλείσιμο
BLU_A30784231
Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έγινε γνωστός για τους πολυσχιδείς ρόλους του, ερμηνεύοντας με άνεση τόσο κακούς, όσο και καλοκάγαθους χαρακτήρες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, πλήθος καλλιτεχνών, σκηνοθετών και συνεργατών του Σάδερλαντ έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν τη θλίψη τους και να τιμήσουν την πλούσια καριέρα και την ανεκτίμητη κληρονομιά που αφήνει στον καλλιτεχνικό κόσμο.
BLU_A13755327
Ο Ντόναλντ και ο Κίφερ Σάδερλαντ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2015
Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο επίσης ηθοποιός και γιος του αείμνηστου Σάδερλαντ, Κίφερ, δήλωσε: «Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Φωτογραφίες: Splashnews. com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα:

Τεχνικό πρόβλημα επικαλείται η H&M για τη μη διαβίβαση αποδείξεων μετά το λουκέτο σε πέντε καταστήματα

Σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες - Πώς θα τον επιλέγουμε


Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης