Γιώργος Μαζωνάκης: Θα το πάει μέχρι τέλους στη διαμάχη με την αδελφή του Βάσω;

Η απόφασή του να βγάλει προσωπική ανακοίνωση για την υπόθεση δείχνει ότι ο τραγουδιστής πολύ δύσκολα πλέον θα κάνει πίσω - «Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν, παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης», τονίζει με νόημα στην ανακοίνωση

Αποφασισμένος να προχωρήσει την υπόθεση που αφορά την ενδοοικογενειακή διαμάχη με την αδερφή του Βάσω μέχρι τέλους φέρεται να είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, μετά τη δεύτερη ανακοίνωση την οποία υπέγραψε ο ίδιος και όχι το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί.

Κι αν τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα που γνωστοποίησε η νομική εταιρεία του Θεόδωρου Μαντά κατά της αδερφής του, χωρίς να αναφέρεται το όνομά της, θεωρήθηκαν μια προειδοποίηση μήπως και βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να λήξει εξωδικαστικά η διαμάχη, η δεύτερη ανακοίνωση είχε εντελώς διαφορετικό ύφος.

Σε αυτήν ο τραγουδιστής ανέφερε επί λέξει: «Προκειμένου να επιλυθεί αποτελεσματικά η διαφορά που έχει ανακύψει με την εταιρεία διαχείρισης του καλλιτεχνικού μου έργου, υποχρεώθηκα σήμερα να επιδώσω εξώδικη πρόσκληση τάσσοντας προθεσμία για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μου από την απελθούσα Διοίκηση.
Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, προτίθεμαι να εγείρω ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων αγωγή λογοδοσίας ώστε να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων.
Γιώργος Μαζωνάκης
ΥΓ.: Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά.
Είναι μεγάλη ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς κι αγαπημένους ανθρώπους σου και να ανακαλύπτεις πως εκείνοι μόνο έτσι δεν σε είδαν παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, παρότι πάλι δεν κατονομάζεται, ότι κομβικό ρόλο στην απελθούσα διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Γιώργου Μαζωνάκη έπαιζε μέχρι πρότινος η αδερφή του τραγουδιστή, Βάσω Μαζωνάκη.

Κάτι που σημαίνει ότι προφανώς είχε άμεση πρόσβαση στα έσοδα του καλλιτέχνη από τη δισκογραφία, τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα καθώς και τις αμοιβές του από συναυλίες, όπως και στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.
Μιας εταιρείας που δεν έχει καμία σχέση με την άλλη η οποία διαχειρίζεται ένα ακίνητο στη Μύκονο και για την οποία ο Μαζωνάκης έστειλε τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά τη βασική εταιρεία-όχημα του καλλιτέχνη, που διαχειριζόταν τα δικαιώματα και τις αμοιβές του, η οποία ήταν στο όνομα της Βάσως Μαζωνάκη το 2020.

Επειτα από δύο χρόνια, και ενώ είχαν εμφανιστεί οι πρώτοι τριγμοί στη σχέση των δύο αδελφών, η εταιρεία αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε GM από τα αρχικά του ονόματος του Γιώργου.

Η αδερφή του, παρά τις διαφωνίες και τις τριβές που ήδη υπήρχαν, παραμένει στη διαχείριση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Ιούλιο του 2023, όταν και αποχωρεί μεταβιβάζοντας το 99% του ποσοστού της στον αδερφό της και το 1% σε έτερο πρόσωπο.

Εκτοτε, η διαμάχη ανάμεσα στα δύο αδέρφια φέρεται να εντάθηκε, αφού ο Γιώργος ζητούσε κατά καιρούς οικονομικά στοιχεία και ισολογισμούς της εταιρείας, τα οποία ουδέποτε έλαβε.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η τελευταία του ανακοίνωση, με την οποία ζητάει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να του δοθούν από την απελθούσα διοίκηση όλα όσα ζητάει.

Στην Κρήτη για το βίντεο του νέου του τραγουδιού
Αν κάποιοι απορούν πώς εν μέσω μιας τέτοιας ενδοοικογενειακής διαμάχης ο Μαζωνάκης ταξίδεψε στην Κρήτη, η απάντηση είναι αμιγώς καλλιτεχνική, αφού πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Θάλασσες», μια διασκευή εντελώς διαφορετική από την πρωτότυπη ηχογράφηση του Ηλία Κλωναρίδη.

Ο Μαζώ, που πάνω απ’ όλα είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης που δεν μοιάζει με άλλον συνάδελφό του, κατέβηκε στο νησί του για να οπτικοποιήσει το τραγούδι με ένα βίντεο ιδιαίτερης αισθητικής, όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει, αφήνοντας όλα τα άλλα προς το παρόν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Αλλωστε, ήδη από το προπερασμένο Σάββατο κάποιοι φίλοι είχαν μάθει την απόφαση του Γιώργου Μαζωνάκη να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του Βάσω, ενώ ήξεραν και το εν γένει περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Με ορμητήριο το σπίτι που έχει αγοράσει στην αγαπημένη του Κρήτη -πρόκειται για παλιό ελαιοτριβείο το οποίο ανακαίνισε- στο χωριό Πεύκοι, μαζί με συνεργάτες είδε τοποθεσίες για τα γυρίσματα του βίντεο σε διάφορα μέρη.

Φίλοι που τον ρώταγαν πώς νιώθει για όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι του εξέφραζαν παράλληλα τη στενοχώρια τους για την αντιπαράθεση με την αδερφή του, εισέπρατταν μια απάντηση που ίσως και να μην περίμεναν.
«Πλέον νιώθω ότι είμαι ελεύθερος και να μη στεναχωριέστε», ήταν τα λόγια του δημοφιλούς ερμηνευτή, που έδειξε πλέον ξεκάθαρα τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αν δεν λάβει στον προκαθορισμένο χρόνο όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, η οποία αφορά αμιγώς τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες (π.χ. εμφανίσεις, συναυλίες, κέρδη από ηχογραφήσεις κ.λπ.), από την απελθούσα διοίκησή της -δηλαδή την αδερφή του Βάσω- θα το πάει μέχρι τέλους.

Μετά το τελευταίο εξώδικο που φέρει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των στοιχείων που ζητάει ο δημοφιλής ερμηνευτής από την αδερφή του, αν αυτά δεν του δοθούν, θα προχωρήσει σε αγωγή λογοδοσίας ώστε να διεξαχθεί με εντολή του δικαστηρίου διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία του.

Το εξώδικο έχει επιδοθεί σύμφωνα με νομικούς κύκλους στη Βάσω Μαζωνάκη και πλέον εάν το δικαστήριο κρίνει υπέρ του αδερφού της την αγωγή στην οποία θα προχωρήσει αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο νέο εξώδικο που έστειλε, οφείλει να του παραδώσει άμεσα τα οικονομικά στοιχεία που ζητάει, αφού μέχρι τώρα φέρεται να μην το έχει κάνει και αυτό είναι το κύριο σημείο τριβής στην υπόθεση.

Υστερόγραφο με νόημα
Η ίδια εξακολουθεί να σιωπά παρότι μετά τα ασφαλιστικά υπήρξε μια επαφή των δικηγόρων που εκπροσωπούν τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να βγει κάτι.

Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένονται κινήσεις μέσω της νομικής οδού και από τη γυναίκα που ήταν το πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου μέχρι αυτό να τελειώσει.

Οπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η Βάσω ήταν διαχειρίστρια των οικονομικών του στην εταιρεία που είχαν συστήσει, ενώ μέχρι να επέλθει η ρήξη και η δικαστική διαμάχη στη σχέση τους φέρεται να χειριζόταν τα πάντα.

Το χάσμα των σχέσεων ανάμεσα στα δύο αδέρφια ήταν κοινό μυστικό στον χώρο τα τελευταία χρόνια, αφού η Βάσω Μαζωνάκη ήταν ουσιαστικά η «σκιά» του τραγουδιστή και σχεδόν πάντα παρούσα στα μαγαζιά που εμφανιζόταν μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια.

Η «εξαφάνισή» της συζητήθηκε δεόντως τότε και είχαν ακουστεί πολλά, όμως μέχρι και φέτος, σύμφωνα με την πλευρά του Μαζώ, υπήρχε η ελπίδα ότι η διαμάχη για τα οικονομικά θα έληγε χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

Παρότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούσαν την εκμετάλλευση μιας κατοικίας στη Μύκονο περίμενε πως η αδερφή του θα έπαιρνε το μήνυμα και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά, θα αναλάμβανε «πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν συνθήκες ειρήνευσης και αποτελεσματικής επίλυσης της επίδικης διαφοράς» κάτι τέτοιο δεν συνέβη ή αν συνέβη δεν ευδοκίμησε.
Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης εκφράζει, παρότι δεν αναφέρει το όνομα της Βάσως, τη λύπη και την πικρία του Γιώργου Μαζωνάκη για όσα έλαβαν χώρα με ένα τόσο δικό του πρόσωπο και τη διαμάχη που έχει αναστατώσει την οικογένειά του.

«Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν, παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης».



Ειδήσεις σήμερα: 

Σε δύο περιοχές η μεγάλη μάχη με τις φωτιές στην Ηλεία - Αγωνία για την ενίσχυση των ανέμων μετά τις 12


Πάνω από 40 γυναίκες ζουν με ένα περιπολικό έξω από το σπίτι τους – 2.900 συλλήψεις σε δύο μήνες


Τραγωδία στην Εγνατία: Νεκρή 30χρονη έπειτα από σύγκρουση δύο οχημάτων - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr