Η Όλγα Δαμάνη πρωταγωνιστεί σε νορβηγική ταινία τρόμου

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός υποδύεται μία... νεκρή που επιστρέφει 

Στις αρχές Ιουνίου έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, η νορβηγική ταινία τρόμου-μυστηρίου «Handling the Undead». Aνάμεσα στους πρωταγωνιστές του φιλμ της Thea Hvistendahl που έχει λάβει δύο βραβεία, ξεχωρίζει η Ελληνίδα ηθοποιός Όλγα Δαμάνη.

Η υπόθεση της ταινίας που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα τρόμου του Σουηδού συγγραφέα John Ajvide Lindqvist, εξελίσσεται στο Όσλο, όπου οικογένειες και σύντροφοι πενθούν για τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Ξαφνικά, οι νεκροί επιστρέφουν και δημιουργείται ένα χάος. Ποιοι είναι αυτοί που ξύπνησαν και τι ακριβώς θέλουν;

Δείτε το τρέιλερ
Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, υποδύεται την Elisabet, που επιστρέφει λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της, στο σπίτι όπου έμενε με τη σύντροφό της. Κανείς από τους νεκρούς δεν μιλάει, η εκφραστικότητα όμως της ηθοποιού αρκεί για να μεταφέρει τον τόνο που χρειάζεται η υπόθεση, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία.

Το «Handling the Undead» συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 75% βαθμολογία (με άριστα το 100%) στο Rotten Tomatoes από 69 κριτικούς, αρκετοί από αυτούς που το παρακολούθησαν όμως σχολιάζουν σε σχετικές με τον κινηματογράφο πλατφόρμες, πως δεν είναι τόσο τρομακτική ταινία και τους θυμίζει περισσότερο δράμα.

H ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο, όπου ο Peter Raeburn κέρδισε το βραβείο πρωτότυπης μουσικής και η δημιουργός Thea Hvistendahl ήταν υποψήφια για το βραβείο κριτικής επιτροπής στην κατηγορία World Cinema - Dramatic. Η Hvistendahl κέρδισε για το «Handling the Undead», το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ριβιέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ύδρα: Νέο βίντεο από τη φωτιά - Τι πραγματικά συνέβη στον όρμο Μπίστι το βράδυ της Παρασκευής

Στο εδώλιο ακόμα και μέσα σε δύο μήνες o Απόστολος Λύτρας

Τροχαίο στην Αττική Οδό: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, ένας σοβαρά τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr