Έλσα Πατάκι: Από την Ισπανία στο Χόλιγουντ και την αγκαλιά του «Θορ»

Λόγω ιδιοσυγκρασίας, συνήθως παίζει σε ταινίες δράσης όπως το «Οι μαχητές των δρόμων» ή πιο πρόσφατα το «Furiosa: A Mad Max Saga» - Tο ευρύτερο κοινό, όμως, τη γνωρίζει περισσότερο ως σύζυγο του Κρις Χέμσγουορθ

H Ελσα Πατάκι γνωρίζει πέντε γλώσσες, λατρεύει τα σπορ και στον ελεύθερο χρόνο της προσθέτει στο σώμα της ένα ακόμα τατουάζ που έχει έναν κρυφό συμβολισμό για την ίδια. Πριν πατήσει τα καλογυμνασμένα πόδια της στο Χόλιγουντ είχε προλάβει να κάνει γνωστό το όνομά της στη γενέτειρά της, την Ισπανία, παίζοντας ρολάκια σε ταινίες και σειρές τοπικής κατανάλωσης.

Φυσικά, άλλη γλύκα έχει ο αμερικανικός κινηματογράφος και η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια, όχι όμως τόσο για τις υποκριτικές της ικανότητες -που, όχι, καθόλου δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε- όσο για τον γάμο της με τον Κρις Χέμσγουορθ.
Η ωραία Ισπανίδα και ο ωραίος Αυστραλός γνωρίστηκαν το 2010 από προξενιό της κοινής τους ατζέντισσας, όταν και οι δύο ήταν ακόμα άσημοι στο χολιγουντιανό σύμπαν. Μέσα σε τρεις μήνες παντρεύτηκαν, τον επόμενο χρόνο απέκτησαν την πρώτη τους κόρη και τρία χρόνια αργότερα ολοκλήρωσαν την οικογενειακή τους ευδαιμονία με τους δίδυμους γιους τους.

Στο μεταξύ ο Χέμσγουορθ είχε ήδη γίνει σταρ πρώτου μεγέθους ως μαρβελικός Θορ, προσθέτοντας κάμποσα εκατομμύρια δολάρια στον οικογενειακό κουμπαρά και γεμίζοντας την ατζέντα του ζεύγους με κοσμικές εμφανίσεις και κοκκινοχαλικά σουλατσαρίσματα. Θα είναι, βέβαια, άδικο να χαρακτηρίσουμε την πολύγλωσση και δυναμική Πατάκι ως το ταπεινό φεγγάρι που δανείζεται το φως του ήλιου-συζύγου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η καριέρα της μέχρι στιγμής δεν βρίθει αξιόλογων ταινιών.

Ο πιο γνωστός ρόλος της είναι αυτός της Ελένα, της πρώην αστυνομικού-νυν αγαπημένης του Βιν Ντίζελ, που συμμετείχε σε τέσσερα επεισόδια του κινηματογραφικού σίριαλ «Οι Μαχητές των δρόμων». Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης κάμποσα ρολάκια σε ταινίες που λίγοι είδαν και λιγότεροι εκτίμησαν -«Interceptor», «Ο Τζογαδόρος», «Κάρμεν»-, αλλά και σε ταινίες όπου πρωταγωνιστεί ο Χέμσγουορθ, όπως στα «12 δυνατοί» (2018), «Thor: Love and Thunder» (2022) και το φρέσκο και σπαρταριστό «Furiosa: A Mad Max Saga», στο οποίο η Πατάκι είναι αγνώριστη ως άγρια και γεμάτη ουλές μηχανόβια Κυρία Νόρτον.

Ναι, η Ελσα Πατάκι, ετών 47, δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε δόξα, ευκαιρίες και κασέ τον Κρις Χέμσγουορθ παρότι ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία. Εκείνη βέβαια ως καλή σύζυγος καμαρώνει για την επιτυχία του και αρκείται στους ρόλους-κοκαλάκια που της πετούν οι παραγωγοί για να περνάει δημιουργικά η ώρα της. Ισως να της άξιζε και καλύτερη κινηματογραφική τύχη, αλλά τουλάχιστον απολαμβάνει κάτι που δεν έχουν άλλοι σταρ: μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr