Τομ Χανκς - Ρόμπιν Ράιτ: Εμφανίζονται πολύ νεότεροι στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας, Here

Οι δύο ηθοποιοί επανενώνονται με τον σκηνοθέτη του Forrest Gump, Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τομ Χανκς και η Ρόμπιν Ράιτ φαίνονται δεκαετίες νεότεροι στις πρώτες φωτογραφίες από το «Here», την πολυαναμενόμενη επανένωσή τους με τον σκηνοθέτη του «Forrest Gump» Ρόμπερτ Ζεμέκις. Την ταινία συνυπογράφουν ο Ζεμέκις και ο σεναριογράφος του «Forrest Gump», Έρικ Ροθ.

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ από το 2014, το «Here» διαδραματίζεται στο πέρασμα ενός αιώνα και σε μία μόνο τοποθεσία. Η κάμερα δεν απομακρύνεται ποτέ από μια σταθερή θέση μέσα σε ένα σπίτι καθ' όλη τη διάρκεια των 104 λεπτών, καθώς οι θεατές παρακολουθούν τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν εκεί. Το κεντρικό ζευγάρι υποδύονται ο Χανκς και η Ράιτ.
«Η μοναδική προοπτική δεν αλλάζει ποτέ, αλλά όλα γύρω της αλλάζουν», δήλωσε πρόσφατα ο Ζεμέκις στο «Vanity Fair» σχετικά με τη φιλόδοξη ιδέα της αφήγησης. «Στην πραγματικότητα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Υπάρχουν παρόμοιες σκηνές σε πολύ πρώιμες βωβές ταινίες, πριν εφευρεθεί η γλώσσα του μοντάζ. Αλλά πέρα από αυτό, ναι, ήταν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα».

«Αυτό είναι το συναρπαστικό στοιχείο του πράγματος», πρόσθεσε ο Ζεμέκις. «Τι περνάει από αυτή την οπτική του σύμπαντος; Νομίζω ότι είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος για να υπάρξει ένας στοχασμός πάνω στη θνητότητα. Θίγει το παγκόσμιο θέμα ότι όλα περνούν».

Ο Χανκς πρωταγωνιστεί στον ρόλο του baby boomer Ρίτσαρντ και η Ράιτ υποδύεται την καθυστερημένη έφηβη φίλη του και μετέπειτα σύζυγό του Μάργκαρετ. Μέσω παραδοσιακών εφέ μακιγιάζ και ψηφιακής τεχνολογίας αντιγήρανσης, ο Χανκς εμφανίζεται νέος σαν έφηβος και γέρος σαν 80χρονος κατά τη διάρκεια της ταινίας που εκτείνεται σε δεκαετίες.

«Πάντα με χαρακτήριζαν, για κάποιο λόγο, ως τύπο των οπτικών εφέ. Αλλά αυτά ήταν πάντα εκεί για να εξυπηρετήσουν την εξέλιξη του χαρακτήρα», δήλωσε ο Ζεμέκις στο «Vanity Fair». «Υπήρχε πάντα μια ανησυχία στο να προσπαθώ. Πάντα πίστευα ότι η δουλειά μας ως κινηματογραφιστές είναι να δείξουμε στο κοινό πράγματα που δεν βλέπουν στην πραγματική ζωή».

«Λειτουργεί μόνο επειδή οι ερμηνείες είναι τόσο καλές», πρόσθεσε. «Τόσο ο Τομ όσο και η Ρόμπιν κατάλαβαν αμέσως ότι: "Εντάξει, πρέπει να πάμε πίσω και να διοχετεύσουμε το πώς ήμασταν πριν από 50 ή 40 χρόνια και πρέπει να φέρουμε αυτή την ενέργεια, αυτό το είδος στάσης και να ανεβάσουμε ακόμη και τη φωνή μας πιο ψηλά. Τέτοια πράγματα».

Άλλοι χαρακτήρες που εμφανίζονται μέσα στο σπίτι στο «Here» κατά τη διάρκεια των δεκαετιών είναι, μεταξύ άλλων, οι γονείς του Ρίτσαρντ, ο Αλ (Πολ Μπέτανι) και η Ρόουζ (Κέιλι Ρέιλι), ένα ζευγάρι στο γύρισμα του 20ού αιώνα (Μισέλ Ντόκερι και Γκουίλιμ Λι) και ένας εφευρέτης και ένα pin-up μοντέλο κατά τη δεκαετία του 1920 (Ντέιβιντ Φλιν και Οφήλια Λόβινμποντ).


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε το τελευταίο πρωτοσέλιδο της Αυγής - Πυρ ομαδόν και κατακραυγή για την απόφαση Κασσελάκη να κλείσει η ιστορική εφημερίδα

Survivor 2024: Εκτός του μεγάλου τελικού ο Γιώργος Γκιουλέκας - Δείτε όσα έγιναν στον ημιτελικό

Βρετανία: Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για εισβολή σε ιδιοκτησία του Ρίσι Σούνακ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr