Γιώργος Καπουτζίδης: Υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν τι σημαίνει ανθρώπινο δικαίωμα

Γιώργος Καπουτζίδης: Υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν τι σημαίνει ανθρώπινο δικαίωμα

Δεν θα βάλω στο περιβάλλον μου ανθρώπους οι οποίοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, δήλωσε

kapoutzidis
Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Europride 2024, όπου το Σάββατο 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα με χρώμα».

Για το αν έχει αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένοι που έχουν αποδεχτεί τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού του προσανατολισμού και άλλοι που ακόμη δεν σέβονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ένα πράγμα. Είναι πολλά πράγματα και δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν πολύ πιο κοντά στην Ευρώπη και που έχουν καταλάβει τι σημαίνει ανθρώπινο δικαίωμα και τι είναι να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου. Υπάρχουν κι άνθρωποι οι οποίοι πεισματικά αρνούνται να το κατανοήσουν. Οπότε πολλές φορές είμαστε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις, δεν είμαστε ένα πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2blfya4gag9)

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, αν εγώ γνωρίζω τι θέλω και είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου, σέβομαι και τον τιμώ, δεν θα μείνω πίσω επειδή θα λάβω υπόψιν μου έναν άνθρωπο ο οποίος δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά τα οποία πρεσβεύω».

Για το αν έχει δεχθεί πρόσφατα επιθέσεις, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν το επιτρέπω! Έχω φτάσει σε ένα σημείο που πλέον εγώ επιλέγω πού θα βρίσκομαι, πού τοποθετώ τον εαυτό μου, με ποιον θα συνομιλήσω και ποιοι είναι το περιβάλλον μου. Δεν θα βάλω στο περιβάλλον μου ανθρώπους οι οποίοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Δεν θα καθίσω να σπαταλήσω χρόνο σε τηλεπαράθυρα για να μαλώνω με ανθρώπους. Όταν με πήρατε για την εκπομπή, απάντησε αρνητικά και θα σου εξηγήσω γιατί».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον ρόλο της τηλεόρασης στον αγώνα αυτό. Συγχρόνως, αποκάλυψε ότι υπήρξε μια τηλεοπτική εκπομπή που τον είχε καλέσει να μιλήσει σχετικά με τα θέματα της ομοφυλοφιλίας, με απώτερο σκοπό να συμπεριλάβουν άτομα της αντίθετης ιδεολογίας, προκειμένου να προκαλέσουν ένταση στον τηλεοπτικό αέρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
1D8A8063__1___1_

Αναλυτικά, περιέγραψε: «Ακόμα και σήμερα, νομίζω θα πρέπει να επιληφθεί η ΕΣΗΕΑ, υπήρχε εκπομπή την περίοδο που συζητιόταν το νομοσχέδιο όπου καλούσε ομόφυλα ζευγάρια να μιλήσουν για τις οικογένειές τους. Αρχικά τα ομόφυλα ζευγάρια κολακεύονταν, επειδή έλεγαν πως αυτή η εκπομπή θα μας βοηθήσει, θα ανοίξει έναν διάλογο να μιλήσουμε για το πώς ζούμε και τα παιδιά μας. Ο απαράβατος όρος, το προαπαιτούμενο που τους έθεταν ήταν πως δεν θα μιλήσουν μόνο εκείνοι, θα ήταν και απέναντι ένας άλλος που θα τους έκανε επίθεση για να πει την άλλη "άποψη”. Τους έλεγαν "δεν θα είστε μόνοι σας”. Δεν τους επέτρεπαν να βγουν και να μιλήσουν για τα παιδιά τους. Δεν τους ήθελαν ούτως ή άλλως για να μιλήσουν για τα παιδιά τους. Ήθελαν να τους χρησιμοποιήσουν για να γίνει καβγάς και να κάνουν νούμερα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η ΕΣΗΕΑ, ήταν συγκεκριμένη η εκπομπή που το έκανε».

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Καπουτζίδης διηγήθηκε: «Και εμένα με κάλεσε μια εκπομπή, μου υποσχέθηκαν ότι θα είμαι εγώ και ομόφυλα ζευγάρια. Και όταν βγήκα σε ζωντανή σύνδεση, επειδή ήμουν και στο εξωτερικό, είδα ότι μου είχαν πει ένα ψέμα. Απέναντι μου είχα ανθρώπους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως θα ψηφίσουν όχι στο νομοσχέδιο και έναν δημοσιογράφο. Με εξαπάτησαν! Δεν με εξανάγκασαν, με εξαπάτησαν. Όταν εκεί κατάλαβα τι έχουν στήσει, τους είπα πως δεν έχω έρθει για να αφήσω έναν άνθρωπο να μιλήσει αρνητικά για μένα, την προσωπικότητά μου. Ήμουν πάρα πολύ αυστηρός από την αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη χτυπούσε, ήταν μονίμως μελανιασμένη κι εκείνη τον κάλυπτε» λέει γειτόνισσα της 40χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Κερατσίνι

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο - Χαμηλές επιδόσεις σε τρία μαθήματα


Όλο το υπόμνημα της Πολυζωγοπούλου: «Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης