Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Μπορεί να μην μου έμαθαν να αγαπώ τον εαυτό μου όπως θα έπρεπε

Εννοώ με το να τον φροντίζω, ανέφερε ο ηθοποιός

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος μίλησε για τη νέα θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετέχει, το επάγγελμα που σκεφτόταν να ακολουθήσει όταν ήταν μικρός και την υποκριτική.

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις Δέκα».

Για τις δυσκολίες που έχει η δουλειά του ηθοποιού και τη σημασία της αυτοφροντίδας, ο ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος τόνισε: «Το θέατρο έχει και χαρές και λύπες. Είναι ένα κυκλώνας. Έχω φλερτάρει με την υπερκόπωση από χαζομάρα δική μου. Καμιά φορά νομίζεις ότι είσαι παντοδύναμος αλλά δεν μπορείς να αντέξεις με 4 ώρες ύπνου την ημέρα. Μπορεί να μη μου έμαθαν να αγαπώ τον εαυτό μου, όπως θα έπρεπε. Εννοώ με το να τον φροντίζω. Ίσως να έχει να κάνει και με τη γενιά μου. Πιστεύω στο διαχωρισμό ποιότητας και ποσότητας. Αν πας να γυρίσεις σε ένα οχτάωρο 20 σκηνές θα τις κάνεις λιγότερο ποιοτικά από το αν γυρίσεις 4 σκηνές, αλλά υπάρχει η πίεση του χρόνου».

Δείτε το βίντεο

Σε άλλο σημείο, αναφορικά με την καλοκαιρινή παράσταση που συμμετέχει ανέφερε: «Το "ναι" με έκανε να το πω ο Σταμάτης Φασουλής. ήθελα πολύ να κάνω κωμωδία μαζί του, γιατί όταν κάναμε δραματικά έργα, καταλάβαινα πάντα το ευφυές χιούμορ που έχει. Το είχαμε συζητήσει και μου είπε ότι θέλει να κάνουμε επιθεώρηση. Επειδή αυτού του είδους η επιθεώρηση που δημιούργησαν στο Ελεύθερο Θέατρο είναι ένα δύσκολο είδος, το θεώρησα για εμένα μια τεράστια εμπειρία».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τη γενιά του άτυχη, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν πιστεύω στην τύχη αλλά αν πρέπει να απαντήσω στο 'άτυχη' θα πω ότι είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε. Και ζούμε σε μια χώρα που μπορούμε να κοιτάξουμε τα καλύτερα και τα χειρότερα. Τα χειρότερα τα βλέπουμε στην Παλαιστίνη και τα καλύτερα σίγουρα υπάρχουν. Είμαστε μια γενιά που έχουμε ένα περισσότερο φορτίο και βάρος μέσα μας. Πρέπει να θυμηθούμε να απολαμβάνουμε. Έχω περάσει περιόδους που εντόπισα ότι το έχω χάσει, ακόμα και κάνοντας τη δουλειά που λατρεύω. Μου έχει συμβεί να χαθώ μέσα σε αυτό το πράγμα, του να κάνω πολλά. Το μεγάλο καλό στη δουλειά μου είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις κάτι μονότονο, κάτι στείρο».

Σχετικά με το τι θα ήθελε να κάνει ως παιδί, ο Δημητρης Γκοτσόπουλος δήλωσε: «Η πρώτη μου σκέψη, επειδή ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Ζορό, ήταν ότι θέλω να κάνω μια δουλειά που να φτιάξω μια μηχανή, να βγάζει λεφτά και να βοηθάω τους φτωχούς. Ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη θρησκεία, τη θεολογία. Μου άρεσε πολύ αυτό που ένιωθα όταν πήγαινα στην εκκλησία, ο λόγος τυ Θεού. Αυτός ο ουτοπικός κόσμος, που όταν μεγάλωσα ανακάλυψα ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Και πρωταθλητές και αριστούχοι: Ο Νεκτάριος και η Ειρήνη που πήραν άριστα στη Φυσική


Λευτέρης Πανταζής για Βασίλη Καρρά: Του είχα πει στείλει ένα τραγούδι, μου είχε πει «άμα τα καταφέρω, θα το πούμε»


«Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε» λέει ο πατέρας της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr