O Τζέικ Τζίλενχαλ δεν φοβάται τη σύγκριση με τον Χάρισον Φορντ στη νέα σειρά που πρωταγωνιστεί

O Τζέικ Τζίλενχαλ δεν φοβάται τη σύγκριση με τον Χάρισον Φορντ στη νέα σειρά που πρωταγωνιστεί

Ο 43χρονος σταρ με τις χαμαιλεοντικές ιδιότητες και την έμφαση στα θρίλερ κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο του με τη μίνι σειρά «Ενοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» στην Apple TV+

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
jake-gyllenhaal-xr
O Τζέικ Τζίλενχαλ μάλλον δεν φοβάται τη σύγκριση με τον Χάρισον Φορντ, που το μακρινό 1990 είχε υποδυθεί τον Ράστι Σάμπιτς, έναν εισαγγελέα που βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του.

Μιλάμε φυσικά για την ταινία «Presumed Innocent» (Ενοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου) που είχε βασιστεί στην ομώνυμη νουβέλα του Αμερικανού συγγραφέα και εισαγγελέα Σκοτ Τούροου και είχε σπάσει ταμεία - 221 εκατ. δολάρια και κάτι ψιλά είχαν μπει στις τσέπες των παραγωγών έναντι των 20 εκατ. δολαρίων που είχαν επενδύσει. Ωραίες δουλειές.
innocent__1_
Στην πάνω φωτογραφία ο Φορντ από την ταινία του 1990 και στην κάτω ο Τζίλενχαλ από την τηλεοπτική σειρά του 2024
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη και σε χορταστική διάρκεια οχτώ επεισοδίων, με τον Τζίλενχαλ να μπαίνει στα παπούτσια του παλαίμαχου Φορντ. Για τον 43χρονο Αμερικανό σταρ το στοίχημα δεν ήταν αν θα στεκόταν αντάξιος του προκατόχου του - είναι εξαιρετικά ταλαντούχος για να μην τα καταφέρει.

Κλείσιμο
Αυτό που περισσότερο τον ιντρίγκαρε ήταν ότι με αυτόν τον ρόλο θα έκανε και την παρθενική τηλεοπτική του εμφάνιση. Ναι, ούτε ο γοητευτικός Τζέικ μπόρεσε τελικά να αντισταθεί στις τηλεοπτικές σειρήνες. Είναι μάλιστα τόσο ενθουσιασμένος με το εγχείρημα, που πρόσθεσε και τον δικό του οβολό στη δημιουργία της ως executive producer.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς Presumed Innocent
Presumed Innocent — Official Trailer | Apple TV+
Κατά τα άλλα, ο Τζίλενχαλ αγαπάει τα σκοτεινά θρίλερ (βλέπε «Donnie Darko», «Zodiac», «Περιπολία», «Φυλακισμένοι», «Ο άνθρωπος αντίγραφο», «Νυχτερινός ανταποκριτής», «Νυχτόβια πλάσματα» και πιο πρόσφατα «Ο ένοχος» του 2021), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγνοεί και άλλα κινηματογραφικά είδη. Γιατί σε τελική ανάλυση, παρότι ως τρανό του κινηματογραφικό ξεκίνημα θεωρείται το «Donnie Darko» του 2001, εκείνος άρχισε να λογίζεται ως σταρ από το 2005 και μετά, όταν υποδύθηκε έναν καουμπόι ερωτευμένο με έναν άλλο καουμπόι στο θρυλικό πλέον «Το μυστικό του Brokeback Mountain», που του χάρισε τη μοναδική -παραδόξως- υποψηφιότητά του για Οσκαρ.
asfqXQWK24uJrl2fpMMcHeO30O5_2
Οχι, ο Τζίλενχαλ δεν φοβάται ούτε συγκρίσεις, ούτε ρόλους, ούτε να παίξει σε ανεξάρτητα φιλμ, ούτε να βουτήξει στην πισίνα με τα blockbusters (όπως, για παράδειγμα, το «Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του», το 2019). Σε όλα είναι εξίσου υποδειγματικός, άξιος βαφτισιμιός του αείμνηστου Πολ Νιούμαν. Το μόνο που δείχνει να φοβάται είναι ο γάμος, αφού αρνείται να στεριώσει σε μια σχέση. Προς το παρόν του αρκεί να κακομαθαίνει τα παιδιά της αδερφής του Μάγκι Τζίλενχαλ και του γαμπρού του Πίτερ Σάρσγκαρντ, αμφότεροι ηθοποιοί, διότι σόι πάει το κινηματογραφικό βασίλειο. Η πατρότητα μπορεί να περιμένει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης