Κάνιε Γουέστ: Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε υπόθεση ξυλοδαρμού στρέφεται εναντίον του - Δεν τον έχει πληρώσει

Κάνιε Γουέστ: Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε υπόθεση ξυλοδαρμού στρέφεται εναντίον του - Δεν τον έχει πληρώσει

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται πως ο ράπερ δεν του έχει δώσει την αμοιβή του, ενώ τον κατηγορεί πως αρνείται να μιλήσει μαζί του

kanye-gouest
Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Κάνιε Γουέστ σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρίζεται πως ο ράπερ αρνείται να του δώσει την αμοιβή του, αλλά και να μιλήσει μαζί του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC 7, ο δικηγόρος Μπράιαν Μπράμφιλντ ζήτησε να απαλλαγεί από την εκπροσώπηση του Κάνιε Γουέστ, σε υπόθεση ξυλοδαρμού.

Ένας άνδρας, ο οποίος πουλά αυτόγραφα, ισχυρίστηκε ότι ο ράπερ τον είχε γρονθοκοπήσει. Ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε μέχρι πρόσφατα τον ράπερ, στην εν λόγω υπόθεση, αναφέρει πως ο Γουέστ διέκοψε τη συνεργασία τους στις 21 Ιουνίου.
Κλείσιμο
Έκτοτε, ο ίδιος έχει προσπαθήσει πολλές φορές, όπως είπε, να λάβει την αμοιβή του από τον καλλιτέχνη, όμως ο ίδιος αρνείται ακόμα και να του μιλήσει.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται να μιλήσει με τον συνήγορό του, αλλά και να του δώσει την αμοιβή του», υποστηρίζουν δικαστικά έγγραφα, που πήρε στην κατοχή του το ABC 7. Η ακρόαση για την υπόθεση του Μπράιαν Μπράμφιλντ έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο. Πρόσφατα, εκείνος και η σύζυγός του, Μπιάνκα Σενσόρι μηνύθηκαν από το προσωπικό της εταιρείας «Yeezy».

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Κάνιε Γουέστ, Μπιάνκα Σενσόρι, κατηγορείται ότι έστελνε πορνό σε μέλη του προσωπικού - συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων - της εταιρείας του Γουέστ, «Yeezy», σε μια νέα μήνυση.

Η 29χρονη Σενσόρι φέρεται να έστειλε σε έναν από τους υπαλλήλους έναν σύνδεσμο με «σκληρό» σεξουαλικό περιεχόμενο, αφού ο ράπερ ανακοίνωσε την ίδρυση εταιρείας παραγωγής ερωτικών ταινιών με τίτλο, «Yeezy Porn», στα τέλη Απριλίου.

Τα βίντεο αυτά ήταν προσβάσιμα σε ανήλικους υπαλλήλους εν μέσω της ανάπτυξης της εφαρμογής πορνό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το TMZ.
Παρά τους ισχυρισμούς, η Σενσόρι δεν κατονομάστηκε στην ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια. Οι κατηγορίες εντάχθηκαν στην αγωγή για να καταδείξουν τα προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον της εφαρμογής της streaming υπηρεσίας «YZYVSN» του Γουέστ.

«Δεν τέθηκαν προστατευτικά πλαίσια για να αποτρέψουν τους ανήλικους εργαζόμενους του YZYVSN από το να εργάζονται στο Yeezy Porn ή για να τους αποτρέψουν από το να εκτίθενται και να αναγκάζονται να βλέπουν πορνογραφία για να εκτελούν την εργασία τους», αναφέρεται στην αγωγή, σύμφωνα με την Washington Post.

Η μήνυση συνεχίζει κατηγορώντας και τον 47χρονο ράπερ για «καταναγκαστική εργασία και σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση» και ισχυρίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του, Μάιλο Γιαννόπουλος, αποκάλεσε ορισμένους υπαλλήλους «νέους σκλάβους».

Οι καταγγέλλοντες στην αγωγή είχαν όλοι προσληφθεί από τον Γουέστ για να εργαστούν στην εφαρμογή της streaming υπηρεσίας YZYVSN, που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τις Tidal, Spotify και Apple Music, και να προωθήσει τα άλμπουμ του «Vultures» και «Vultures 2».

Ισχυρίζονται ότι ο Γουέστ και ο Γιαννόπουλος προσέλαβαν μια διεθνή ομάδα προγραμματιστών που αποτελούνταν από πολλά μαύρα μέλη, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικα, με ορισμένα να είναι μόλις 14 ετών.
Στη συνέχεια καλλιέργησαν ένα ρατσιστικό εργασιακό περιβάλλον και έδωσαν επανειλημμένα ψευδείς υποσχέσεις σχετικά με την πληρωμή και τις ώρες εργασίας. Ο Γιαννόπουλος φέρεται να υποσχέθηκε στην ομάδα προγραμματιστών 120.000 δολάρια αν ολοκλήρωναν την εφαρμογή, συμφωνούσαν με τις συνθήκες εργασίας και δεν διαμαρτύρονταν. Αλλά ο Γουέστ φέρεται στη συνέχεια να διέταξε όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και απείλησε ότι θα απολύσει τους ανήλικους υπαλλήλους αν δεν το έκαναν.

Το δίδυμο φέρεται επίσης να απαιτούσε από ανηλίκους να υπογράψουν συμφωνίες «εθελοντισμού». Από τότε, οι διευθυντές φέρονται να χρησιμοποιούσαν υποτιμητική και ρατσιστική γλώσσα για να δημιουργήσουν ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον. Φέρεται να παρενοχλούσαν μέλη της ομάδας με βάση την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εθνική τους καταγωγή. Κάποιοι από αυτούς αποκαλούνταν «σκλάβοι», ενώ άλλοι αναφέρονταν ως «νέοι σκλάβοι».

«Οι μαύροι και οι Αφρικανοί εργαζόμενοι διαχωρίζονταν και τους δίνονταν λιγότερο ευνοϊκές αναθέσεις εργασίας και σχηματίζονταν ξεχωριστές ομάδες εργασίας "μόνο για λευκούς"», υποστήριξε η νομική εταιρεία Thigpen Legal σε δήλωσή της στο NBC News. «Οι ανήλικοι χλευάζονταν για την ηλικία τους».

Οι εργαζόμενοι φέρονται επίσης να αναγκάζονται να εργάζονται όλη τη νύχτα χωρίς αμοιβή ή ύπνο. Εάν δεν συμφωνούσαν με τις πολλές ώρες εργασίας χωρίς διαλείμματα, οι ενάγοντες απειλούνταν με παρακράτηση του μισθού τους.
Αλλά ακόμη και όταν η ομάδα φέρεται να ολοκλήρωσε μία από τις εφαρμογές την 1η Μαΐου και την έστειλε στον Γουέστ, η αγωγή ισχυρίζεται ότι δεν τους πλήρωσ, με αποτέλεσμα να καταθέσουν την αγωγή ζητώντας αποζημίωση για απλήρωτους μισθούς και υπερωρίες, καθώς και για ψυχική οδύνη.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Γιαννόπουλος χαρακτήρισε την αγωγή «αστεία» και «θλιβερή φυλετική απάτη», υποστηρίζοντας ότι υποβλήθηκε από έναν «δυσαρεστημένο, κωμικά ακατάλληλο μαύρο προγραμματιστή τον οποίο ονομάζω Hotep Susan, ο οποίος είναι θυμωμένος που δεν τον επέλεξαν για μια θέση πλήρους απασχόλησης στη "Yeezy". Θα διαψεύσω την καταγγελία γραμμή προς γραμμή αύριο on camera, συμπεριλαμβανομένων των τρελών ισχυρισμών του περί ρατσισμού. Πραγματικά, είναι το πιο ανέντιμο πράγμα που έχω δει ποτέ να κατατίθεται σε δικαστήριο. (Και έχω δουλέψει για δισεκατομμυριούχους και μεγαλοστελέχη για μια δεκαετία)».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης