Η Νίκολα Κόκλαν στο Gala: Τι είπε για το Bridgerton και τα φεμινιστικά πρότυπα
nicola-arthrou

Η Νίκολα Κόκλαν στο Gala: Τι είπε για το Bridgerton και τα φεμινιστικά πρότυπα

Η πιο ρομαντική ηρωίδα της χρονιάς μιλάει για τη νέα σεζόν της δημοφιλούς σειράς, την επαναστατική διάθεση και τον αναπάντεχο έρωτα που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό

Η Νίκολα Κόκλαν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τις πιο καλοντυμένες σταρ όλων των μεγάλων περιοδικών μόδας και μόλις έγινε το πρόσωπο του Skims. Κι όμως, μόλις το 2017 η 37χρονη σήμερα Ιρλανδή ήταν έτοιμη να συμβιβαστεί με τη δουλειά της σε ένα οφθαλμολογικό ιατρείο και να παρατήσει το όνειρό της να γίνει ηθοποιός, όταν τελικά έλαβε θετική απάντηση από τους υπεύθυνους κάστινγκ της κωμικής σειράς «Τα Κορίτσια του Ντέρι». Και ύστερα ήρθε ο ρόλος της Πενέλοπε Φεδέρινγκτον στη σειρά του Netflix «Bridgerton».

Στην τρίτη σεζόν, που στριμάρεται αυτές τις ημέρες, η ηρωίδα της μεταμορφώνεται από ντροπαλή παρατηρήτρια σε κεντρική φιγούρα που αναπάντεχα ζει τον έρωτά της με τον Κόλιν Μπίτζερτον (Λουκ Νιούτον), δημιουργώντας μαζί του ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά ζευγάρια της χρονιάς.

GALA: Η χημεία σας με τον Λουκ σε αυτή τη σεζόν είναι έκδηλη. Πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση των ηρώων σας από απλά φίλοι σε τρελά ερωτευμένοι;
ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΚΛΑΝ: Είχαμε την τύχη να παίζουμε αυτούς τους χαρακτήρες ήδη για δύο σεζόν, να τους αναπτύξουμε και να έχουμε χρόνο να τους σκεφτούμε γιατί τα γυρίσματα κρατούν 8 μήνες, που είναι μεγάλο διάστημα. Ζούμε μαζί τους. Ευτυχώς μας αρέσει πολύ να μιλάμε για τους χαρακτήρες μας. Εχουμε επενδύσει πολύ στο ταξίδι τους και στο ποιοι είναι ως άνθρωποι και τι σημαίνουν ο ένας για τον άλλον. Η πλούσια ιστορία μεταξύ τους έπαιξε ρόλο. Επίσης, είναι και οι δύο πραγματικά αουτσάιντερ. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο το κοινό σχετίζεται και συνδέεται. Δεν είναι οι πιο cool άνθρωποι στον κόσμο. Είναι κάπως αμήχανοι, κι έτσι όταν βρίσκουν ο ένας τον άλλον, είναι κάτι πολύ όμορφο.

G.: Η Πενέλοπε ποτέ δεν έκρυβε την απειρία της. Πόσο αναζωογονητικό είναι να βρίσκει την αυτοπεποίθησή της αυτή τη σεζόν;
Ν.Κ.: Ηταν πραγματικά υπέροχο. Παλεύει να είναι ειλικρινής, γιατί νιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλή και ότι δεν έχει αρκετά για να προσφέρει στον κόσμο. Και όντως βρίσκεται σε επαφή με το κομμάτι του εαυτού της που την κάνει μια γνήσια Γουίσλνταουν, αλλά δεν μπορεί να είναι ειλικρινής με τους στενούς της φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους της και να πει «ναι, αυτή είμαι». Νομίζω ότι η αποφασή της να γίνει ειλικρινής τη μεταμορφώνει και την κάνει να συνειδητοποιήσει ποια είναι η αξία της. Για έναν ηθοποιό είναι όμορφο αυτό το ταξίδι.

G.: Πώς είναι μια μέρα στο πλατό του «Bridgerton»;
Ν.Κ.: Πανέμορφη. Ζεις πολλές στιγμές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό - ας πούμε κάθε φορά που μπαίνεις σε μια αίθουσα χορού για πρώτη φορά. Εχει χτιστεί από το μηδέν, με τους πολυελαίους να κρέμονται από το ταβάνι, με 25 χορευτές και 200 άλλους ηθοποιούς. Είναι μια σημαντική εμπειρία για μένα γιατί δεν το περίμενα. Η σειρά έχει μια ελαφρότητα και ένα ρομάντζο, αλλά αυτό που την κάνει ξεχωριστή και πείθει τον κόσμο να ταυτίζεται είναι το ότι στηρίζεται σε αληθινά συναισθήματα και απογειώνει την ανθρώπινη επαφή με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Γιατί στην πραγματικότητα το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε στον κόσμο είναι οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

G.: Σε αυτή τη σεζόν βλέπουμε μια πιο σέξι και ώριμη εκδοχή της Πενέλοπε και του Κόλιν όσον αφορά τα κοστούμια και το μακιγιάζ.
Ν.Κ.: Ολη η ομάδα ανυπομονούσε γι’ αυτή τη μεταμόρφωση, δεδομένου ότι βρισκόμαστε πλέον στην τρίτη σεζόν. Νιώσαμε όπως στη σκηνή του «Pretty Woman» που αφήνουν την ηρωίδα να ψωνίσει. Μου αρέσει η αντίφαση της Πενέλοπε που από τη μια πλευρά δοκιμάζει ένα cool, καινούριο glam look με το σμαραγδί φόρεμα και το χτένισμα της Ρίτα Χέιγουορθ και από την άλλη παραμένει τρομερά αμήχανη. (γελάει) Δεν το υποστηρίζει. Είναι καταπληκτικά γραμμένο αυτό, γιατί έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια μεταμόρφωση και ξαφνικά το άτομο γίνεται cool και τέλος. Ούτε στον Κόλιν συμβαίνει αυτό. Νομίζει ότι είναι μάγκας, αλλά η Πενέλοπε του θυμίζει ότι δεν είναι. Πάντως η ομάδα είναι πολύ ταλαντούχα και δουλεύει για μήνες δοκιμάζοντας χτενίσματα. Εχουμε ειδικό κομμωτή που φτιάχνει τις περούκες και ένα δωμάτιο μόνο για τη διακόσμηση των ρούχων. Ολα αυτά μας βοηθούν πολύ, γιατί νιώθεις εντελώς διαφορετικά όταν φοράς τα κοστούμια και τις περούκες. Ερχονται οι ενδυματολόγοι και μας φωτογραφίζουν με το ρούχο της ημέρας για να το στείλουν στους ράφτες και να δουν πώς είμαστε. Είναι προνόμιο να είμαι μέρος αυτής της σειράς και καυχιέμαι συνέχεια ότι έχουμε το ίδιο συνεργείο από την πρώτη σεζόν. Μπορεί να ακούγεται γλυκανάλατο, αλλά αυτή η σειρά φτιάχνεται με τόση αγάπη.

G.: Πώς πιστεύεις ότι η σειρά συμβάλλει ή αλλάζει τα σημερινά φεμινιστικά πρότυπα;
Ν.Κ.: Νομίζω ότι το μυστικό της είναι ότι επιτρέπει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους γυναικών να είναι στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπουμε στις γυναίκες να έχουν ελαττώματα στην οθόνη, γιατί θα ήταν πολύ βαρετό αν δεν είχαν. Καμία από αυτές τις γυναίκες δεν είναι μονοδιάστατη, ούτε τέλεια. Πρέπει να τους δώσουμε χώρο να κάνουν λάθη. Χρησιμοποιώ συχνά αυτό το παράδειγμα, αλλά όταν βλέπουν το «Breaking Bad» δεν σκέφτονται «θα έπρεπε να κάνουμε τον Γουόλτερ Γουάιτ λίγο πιο συμπαθητικό γιατί δεν ξέρουμε αν οι θεατές θα ταυτιστούν». Είναι ανόητο. Πρέπει να επιτρέψουμε στους χαρακτήρες να είναι αυτοί που είναι, γιατί αυτό αντικατοπτρίζει πολύ περισσότερο την πραγματική ζωή. Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα όχι εγώ. Νομίζω ότι αυτό κάνει την ιστορία ακόμα πιο αληθινή και επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδεθούν περισσότερο μαζί της, επειδή εκτιμούν το γεγονός ότι η Πενέλοπε κάνει λάθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης