Σέλεϊ Ντιβάλ: Πέθανε στα 75 της - Πρωταγωνίστησε στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ πλάι στον Τζακ Νίκολσον

Σέλεϊ Ντιβάλ: Πέθανε στα 75 της - Πρωταγωνίστησε στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ πλάι στον Τζακ Νίκολσον

Από επιπλοκές του διαβήτη ο θάνατός της

Shelly-Duvall-arthrou
Η Σέλεϊ Ντιβάλ πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» πέθανε από επιπλοκές του διαβήτη την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο σπίτι της στο Μπλάνκο του Τέξας.

«Η αγαπημένη, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος και φίλη μου μας άφησε. Υπέφερε πολύ τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Σέλεϊ», δήλωσε ο Νταν Γκίλροϊ, σύντροφος της από το 1989, στο «Hollywood Reporter».

Η Ντιβάλ ήταν γνωστή για τη χαρακτηριστική φωνή της και τη μοναδική παρουσία της στην οθόνη. Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 με ρόλους σε αρκετές ταινίες του Ρόμπερτ Άλτμαν, όπως το «Brewster McCloud» και το «Nashville». Επίσης, συμμετείχε στον «Νευρικό Εραστή» (1977) του Γούντι Άλεν.

Σκηνή από τη «Λάμψη»
Κλείσιμο
The Shining - Bat Scene (1080 HD)
 
Όμως, η πιο διάσημη ερμηνεία της ήταν ως Γουέντι Τόρανς στην κλασική ταινία τρόμου «Η Λάμψη» (1980) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Άλλες αξιοσημείωτες δουλειές της περιλαμβάνουν το «Popeye» και τη δημιουργία και παρουσίαση της παιδικής τηλεοπτικής σειράς «Faerie Tale Theatre».
bs3PHgG3FEapj1vT3SPnyeEU6Sy
Η Ντιβάλ στη «Λάμψη»

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και το βραβείο Peabody, καθώς και υποψηφιότητες για βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και δύο Primetime Emmy.
tj52avFWlkfEe4TD4jZDRHH0LhE
Στο «Nashville» (1975)


Η Ντιβάλ παντρεύτηκε τον καλλιτέχνη Μπέρναντ Σάμσον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Brewster McCloud», αλλά χώρισαν μετά από τέσσερα χρόνια το 1974, αμέσως μετά την άφιξή τους στο Λος Άντζελες.

Αργότερα, έβγαινε με τον μουσικό Πολ Σάιμον, τον οποίο γνώρισε στη Νέα Υόρκη περίπου την εποχή των γυρισμάτων του «Annie Hall» (είχε επίσης ένα cameo στην ταινία). Ζούσαν μαζί στη Νέα Υόρκη μέχρι που τη χώρισε για τη φίλη της, Κάρι Φίσερ.

Η Ντιβάλ είχε σχέση με τον Σταν Γουίλσον, ο οποίος έπαιζε στο «Popeye», πριν γνωρίσει τον τραγουδιστή-τυμπανιστή Γκίλροϊ, μέλος του ποπ συγκροτήματος «Breakfast Club», ο οποίος είχε υπάρξει με τη Ματνόνα. Ερωτεύτηκαν αφού πρωταγωνίστησαν το 1990 στην ταινία «Mother Goose Rock 'n' Rhyme» του Disney Channel.

juoaHzhrQN7K3nAuLi70uqpWPEe
Με τον Μπαντ Κορτ στο «Brewster McCloud» (1970)

Σε συνέντευξή της στους New York Times, η Ντιβάλ είπε ότι εγκατέλειψε τη βιομηχανία του θεάματος το 2002, επειδή οι άνθρωποι στο Χόλιγουντ την «πλήγωσαν».

«Ήμουν σταρ, είχα πρωταγωνιστικούς ρόλους» είπε στην εφημερίδα. «Ο κόσμος νομίζει ότι φταίνε τα γηρατειά, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι η βία».

Ο επί 30 χρόνια σύντροφός της Νταν Γκίλροϊ σχολίασε, επίσης, λέγοντας ότι η συνέντευξή της το 2016 στον Φιλ ΜακΓκρόου ενώ είχε σκοπό να βοηθήσει την καριέρα της, κατέληξε να λειτουργήσει επιζήμια και την έκανε να φανεί «περίεργη».

Ο Γκίλροϊ εξήγησε επίσης ότι όταν το σπίτι της στο Λος Άντζελες καταστράφηκε στον σεισμό του 1994, μετακόμισαν στο Τέξας ελπίζοντας σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Τότε ήταν που τα πράγματα πήραν «την κάτω βόλτα» και εκείνη «άρχισε να φοβάται για διάφορα πράγματα και ότι ίσως δεν ήθελε να δουλέψει».

Η τελευταία εμφάνιση της Ντιβάλ ήταν στην ταινία «Manna From Heaven», η οποία κυκλοφόρησε το 2002. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η ηθοποιός αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ και τη δημόσια ζωή. Επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη το 2023 με την ταινία «The Forest Hills».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι - Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης