Beastie Boys: Κατέθεσαν αγωγή σε βάρος εταιρείας επειδή χρησιμοποιεί τραγούδι τους σε διαφήμιση

Το συγκρότημα ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων

Οι Beastie Boys κατέθεσαν αγωγή κατά της Brinker International, της εταιρείας που κατέχει το Chili’s Grill and Bar, υποστηρίζοντας ότι η αλυσίδα εστιατορίων χρησιμοποίησε την επιτυχία τους «Sabotage» του 1994 σε διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία παρωδείται επίσης το διάσημο βίντεο του τραγουδιού που σκηνοθέτησε ο Spike Jonze.

Η αγωγή κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη από τον Άνταμ Χόροβιτζ «Ad Rock», τον Μάικ «Mike D» Ντάιμοντ και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Άνταμ «MCA» Γιάουκ, ο οποίος πέθανε το 2012.
Στην καταγγελία οι δικηγόροι των Beastie Boys υποστηρίζουν ότι η Brinker «παρήγαγε, χορηγούσε και ενθάρρυνε τη δημιουργία και τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο για την προώθηση των εστιατορίων «Chili's», το οποίο περιλαμβάνει μουσική σύνθεση και ηχογράφηση που χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια των κατόχων των δικαιωμάτων».

Το συγκρότημα υποστηρίζει ότι το βίντεο παραπέμπει στο δημοφιλές βίντεο του τραγουδιού «Sabotage» και ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων και κατάργηση των προσβλητικών διαφημίσεων. Επίσης ζητά εντολή για να εμποδιστεί η Brinker να χρησιμοποιήσει τα έργα του στο μέλλον.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καύσωνας μέχρι τις 19 Ιουλίου - Έως 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξουν τα θερμόμετρα

Βρετανία: Ο δράστης του μακελειού με τη βαλλίστρα μπορεί να κράτησε για ώρες ομήρους τις 3 γυναίκες πριν τις σκοτώσει

CNN: Ομπάμα και Πελόζι ανησυχούν για τον Μπάιντεν, αλλά δεν μπορούν να τον πείσουν να αποσυρθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr