H τελευταία επιθυμία της Σάνεν Ντόχερτι για την κηδεία της: Θέλω να είναι μια γιορτή αγάπης

Η ηθοποιός που πέθανε από καρκίνο στα 53 της χρόνια, είχε μιλήσει και για εκείνους που δεν επιθυμούσε να εμφανιστούν στην κηδεία της

Σάνεν Ντόχερτι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στους οικείους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές της.

Η διάσημη πρωταγωνίστρια του Μπέβερλι Χιλς, έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 9 χρόνια και το Σάββατο 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και από τον αγαπημένο της σκύλο.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ντόχερτι προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση για τον καρκίνο και ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα στη ζωή που θέλει να ζήσει.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του «Beverly Hills, 90210» είχε μιλήσει για το γεγονός πως παρά τα όσα της συνέβαιναν, δεν παραπονιόταν μπροστά σε κόσμο, σε ένα επεισόδιο του podcast της «Let's Be Clear», αναφέροντας: «Τείνω να είμαι το άτομο που κλαίει σε μια ντουλάπα μόνο του».
Κατά τη διάρκεια του ίδιου επεισοδίου, η Ντόχερτι μοιράστηκε επίσης την επιθυμία της, σχετικά με τον τρόπο που θέλει να γίνει η κηδεία της. Μιλώντας στο podcast με τον στενό της φίλο Κρις Κορτάτσο, ο οποίος είναι και ο εκτελεστής της διαθήκης της, η ηθοποιός είχε δηλώσει: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζω ότι θα εμφανιστούν και δεν τους θέλω εκεί», προσθέτοντας ότι περιμένει η κηδεία της να είναι «μια γιορτή αγάπης».

Η 52χρονη ηθοποιός είχε προσθέσει: «Έχω στιγμές που τα νιώθω όλα αυτά και εύχομαι κάτι διαφορετικό με τη ζωή μου, αλλά πάντα πρέπει να κοιτάζω την άλλη πλευρά και να λέω: "Λοιπόν, τι άλλο θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις; Και θα είχε τόσο αντίκτυπο και νόημα όσο αυτό; Προφανώς, το μεγαλύτερό μου θέμα είναι ότι δεν θέλω να πεθάνω πολύ νωρίς, επειδή έχω πολλά να καταφέρω, οπότε αυτό βαραίνει το μυαλό μου».
Όταν ο καρκίνος της «πρωτοχτύπησε» την πόρτα
Το δύσκολο ταξίδι της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, το 2015, όταν έλαβε τα αποτελέσματα από εξετάσεις που έκανε, τα οποία έδειχναν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Γνωστή τότε για τους ρόλους της στο «Beverly Hills, 90210» και το «Charmed», αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή της, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της νόσου και τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2016, επανήλθε στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας, ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Αν και το 2017 σημείωσε ύφεση, μόλις έναν χρόνο αργότερα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν «αυξηθεί».
Δύο χρόνια αργότερα, το 2020, η Ντόχερτι με περίσσεια δύναμη ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο «Good Morning America», ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει και βρισκόταν στο 4ο στάδιο, που σημαίνει ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της πέρα από την αρχική πηγή του όγκου.

Όσο περνούσε ο καιρός, τα νεότερα για την υγεία της δεν ήταν καλά. Η τελευταία τριετία τη βρήκε να μάχεται ακόμη με την αρρώστια, ενώ την ίδια ώρα καλούνταν να αντιμετωπίσει τη διάλυση του 11ετούς γάμου της με τον Κουρτ Ισβαριένκο.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του δύσκολου αγώνα που έδινε η «Μπρέντα Γουόλς», μοιραζόταν την καθημερινότητά της μέσω των social media και οι αναρτήσεις της λειτουργούσαν σαν φάρος ελπίδας για εκείνους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ, τι; Το σοκ στην κοινή γνώμη - Πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στην αναμέτρηση με τον Μπάιντεν


Άγριο φονικό στη Φλώρινα: 32χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφο της πρώην του μέσα σε ψητοπωλείο

Θύελλα για τους ψευδομάρτυρες με τις κουκούλες που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ στην υπόθεση Novartis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr