Σάνεν Ντόχερτι: Ο ογκολόγος της περιγράφει τις τελευταίες της στιγμές - Δεν ήταν έτοιμη να φύγει, λέει

Σάνεν Ντόχερτι: Ο ογκολόγος της περιγράφει τις τελευταίες της στιγμές - Δεν ήταν έτοιμη να φύγει, λέει

Η «Μπρέντα» της σειράς Beverly Hills άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών, μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

doherty__2_
Η Σάνεν Ντόχερτι έφυγε από τη ζωή, μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 53 ετών.

Η ηθοποιός που αγάπησε το κοινό μέσα από τη δημοφιλή σειρά «Beverly Hills» βρισκόταν στο 4ο στάδιο του καρκίνου κι αν και πίστευε ότι η τελευταία θεραπεία που ακολουθούσε, θα είχε αποτέλεσμα, τελικά δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Ο άνθρωπος που ήταν δίπλα της καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας με την υγεία της, ο ογκολόγος της δρ. Λόρενς Ντ. Πίρο, μίλησε για τις τελευταίες της στιγμές.

Κλείσιμο

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στο People, η Σάνεν Ντόχερτι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση τον θάνατό της. «Στο μυαλό της, δεν ήθελε να σκεφτεί καμία άλλη εναλλακτική εκτός το ότι "το νικήσαμε αυτό, ας ασχοληθούμε τώρα με τη ζωή"», είπε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015, μέχρι και τις τελευταίες της στιγμές, ο γιατρός της ήταν δίπλα της κι έγινε στενός της φίλος.

«Καταλαβαινόμασταν αμέσως. Συμβαίνει αυτό κάποιες φορές. Νιώσαμε σαν να γνωριζόμασταν πριν καν συστηθούμε. Έτσι ήταν για εμάς όταν πρωτογνωριστήκαμε κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος. Είχαμε μια σπουδαία σχέση αμοιβαίου σεβασμού», είπε.

Η Σάνεν Ντόχερτι όπως λέει, ήταν τόσο «συγκεντρωμένη» στο να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια, που είχε φτάσει να σκέφτεται σαν να μην ήταν η ίδια στη θέση του ασθενή. «Κάθε φορά που διάβαζε για κάτι νέο, μου τηλεφωνούσε αμέσως και το συζητούσαμε για να δούμε αν ταιριάζει με την δική της περίπτωση κι αν μπορεί η εκάστοτε θεραπεία να ενταχθεί στο δικό της πρόγραμμα. Πάντα με εξέπληττε ο τρόπος με τον οποίο διαχώριζε τα συναισθήματά της. Ήταν τόσο νέα και βρισκόταν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. Ήταν πολύ συγκεντρωμένη και ψύχραιμη σε αυτά τα πράγματα», αναφέρει ο ογκολόγος.

Αν θυμάται κάτι χαρακτηριστικό από εκείνη, αυτό είναι η αισιοδοξία που είχε για τη ζωή. «Ήθελε να ζει την κάθε μέρα, όχι σαν να είναι η τελευταία της, αλλά σαν να είναι η αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου για εκείνη», δήλωσε.

Αναφορικά με τη νέα θεραπεία με έκχυση, που ακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της η Σάνεν Ντόχερτι και πίστευε ότι θα την βοηθούσε να ξεπεράσει τον καρκίνο, ο γιατρός λέει: «Συνεχίζαμε μέχρι που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άλλο. Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, ήταν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα είχαν πάρει μια σημαντική τροπή. Η συζήτηση αφορούσε την αγάπη και την υποστήριξη και τη φροντίδα. Ήθελε να συνεχίσει να κάνει θεραπείες και να παλεύει, παρόλο που η φυσική της κατάσταση δεν το επέτρεπε. Κι αυτό κάναμε».

Ωστόσο, βρέθηκε όπως εξηγεί, με μια «περιορισμένη γκάμα επιλογών», αφού η κατάστασή της τις τελευταίες εβδομάδες επιδεινώθηκε αρκετά. «Και πάλι όμως, συζητούσαμε το "τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτούς τους περιορισμούς". Δεν δεχόταν το "ας μην κάνουμε τίποτα". Αυτό δεν ήταν ένα θέμα προς συζήτηση. Η Σάνεν δεν ζούσε έτσι, ήταν μια απίστευτη πολεμίστρια σε ό,τι έκανε», σημειώνει.

Ο δρ. Λόρενς Ντ. Πίρο μίλησε επίσης, για το διαζύγιο της Σάνεν Ντόχερτι από τον σύζυγό της, Κερτ Ισβαριένκο, μετά από 11 χρόνια γάμου. Η διαδικασία αυτή επιδείνωσε σοβαρά την κατάστασή της, αφού την επηρέασε πολύ ψυχολογικά.
doherty
Η ίδια είχε μιλήσει μάλιστα, για τον πρώην σύζυγός της, λίγο καιρό πριν τον θάνατό της, με παράπονο, καθώς όπως είπε δεν της έδινε τη διατροφή που είχε ορίσει το δικαστήριο για τις θεραπείες της. Μάλιστα, είχε πει: «Περιμένει πότε θα πεθάνω για να μη χρειαστεί να μου δώσει λεφτά».

Ο ογκολόγος της λέει: «Ποτέ δεν είχα την αίσθηση πως αυτή η συναισθηματική πρόκληση εξαντλούσε την ικανότητά της να συνεχίσει να αγωνίζεται, από ιατρικής πλευράς. Σίγουρα το έκανε πιο δύσκολο, αλλά είναι τέτοια μαχήτρια, που νιώθω ότι απορροφούσε μόνο τα καλά της ζωής, για να δώσει την καλύτερη δυνατή μάχη κατά του καρκίνου, παρά τη συναισθηματική της πρόκληση. Πάλεψε τόσο σκληρά και δεν πίστευε ότι αυτό θα τελείωνε. Κι έτσι, έκανε και τους γύρω της να το πιστεύουν».

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, η υγεία της είχε επιβαρυνθεί τόσο σημαντικά, που το έκανε πολύ δύσκολο για εκείνη να μην χάνει την ελπίδα της. «Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τότε, έγινε σαφές πως η κατάσταση πάει προς διαφορετική κατεύθυνση. Συνεχίζαμε να αγωνιζόμαστε, βάλαμε παραπάνω υποστήριξη», αναφέρει.
doherty__1_
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες ώρες της ζωής της, βρισκόταν σε ένα μέρος όπου ένιωθε πολύ άνετα. Κοιμόταν πολλές ώρες και βρισκόταν περιτριγυρισμένη από αγαπημένα της πρόσωπα και στενούς της φίλουςο. Στο δωμάτιό της ήταν μια επίλεκτη ομάδα φίλων της, που τη φρόντιζαν. Ήταν ζοφερό και λυπηρό, αλλά και όμορφο και με πολλή αγάπη. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν πως δεν ήταν ακόμα έτοιμη να φύγει, γιατί αγαπούσε τη ζωή».

Κλείνοντας, τόνισε πως αυτή η αγάπη που είχε η Σάνεν Ντόχερτι για τη ζωή θα έπρεπε να αποτελεί για όλους παράδειγμα προς μίμηση.

«Αυτή η τεράστια αγάπη για ζωή εμπνεύστηκε από την αγάπη της για τους ανθρώπους. Και νομίζω ότι αυτό προέκυψε όταν βρισκόταν ακόμα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς ένιωθε παρεξηγημένη το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Θα ήθελε να δούμε τη ζωή μας όσο πιο δυναμικά μπορούμε, προσηλωμένοι στις πεποιθήσεις μας και να μην επιτρέπουμε στους άλλους να βάζουν ταμπέλες ή να μας παραποιούν και να μας εμποδίζουν να ζήσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έγινε τίποτα, περνάμε καλά, λέει ο στιχουρχός Ανδρέας Κομπόσης για το επεισόδιο με τη Φαίη Ζαφειράκου στην Κάρυστο

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που μετείχαν οπαδοί - Έβαζαν φωτιά και έσπαγαν καταστήματα για εκβιασμούς

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης