Μαριάντα Πιερίδη για την ακύρωση της συναυλίας της Βανδή στην Τουρκία: Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ εκεί

Μαριάντα Πιερίδη για την ακύρωση της συναυλίας της Βανδή στην Τουρκία: Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ εκεί

Έχω χάσει το σπίτι μου εκεί, πρόσθεσε η τραγουδίστρια 

marianta-pieridi
Η Μαριάντα Πιερίδη σχολίασε τα όσα συνέβησαν, μετά την ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στην Τουρκία.

Η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να εμφανιστεί στη σκηνή, στην προγραμματισμένη συναυλία της, καθώς είχαν αναρτηθεί πανό και αφίσες με τον Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία.

Αφού στην εκπομπή «Summer's Cool» προβλήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, η Μαριάντα Πιερίδη που ως γνωστόν έχει γεννηθεί στη Λευκωσία, ενώ η μητέρα της είναι Κύπρια και μάλιστα, από τα Κατεχόμενα, μίλησε επί του θέματος.

Τον φετινό Ιούλιο και συγκεκριμένα, στις 20 του μήνα, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Κλείσιμο
Με αφορμή αυτό, η Μαριάντα Πιερίδη σχολίασε: «Να το προσπεράσουμε, γιατί εμένα με στενοχωρεί. Έχω χάσει το σπίτι μου εκεί. Δεν είναι καθόλου αστείο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ εκεί για συναυλία. Πόσο μάλλον τόσο κοντά στην πρώτη εισβολή».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2so8x5hni1t)


Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

vandi-insta
Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Αφού, δε, εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, η κυρία Ντενιζλί συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης