Έμεραλντ Φένελ: Ετοιμάζει τη δική της εκδοχή του μυθιστορήματος Ανεμοδαρμένα Ύψη

Προηγούμενα έργα της σκηνοθέτριας είναι τα Saltburn και Promising Young Woman

Το επόμενο κινηματογραφικό έργο της Έμεραλντ Φένελ μετά την ταινία «Saltburn» είναι στα σκαριά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αγγλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος δημοσίευσε σχέδιο αφίσας για τη δική της κινηματογραφική εκδοχή του μυθιστορήματος «Wuthering Heights» (Ανεμοδαρμένα Ύψη) της Έμιλι Μπροντέ.

Η Έμεραλντ Φένελ κοινοποίησε το εντυπωσιακό της σκίτσο Κέιτι Μπάκλεϊ και έγραψε «Ανεμοδαρμένα Ύψη – Μία ταινία της Έμεραλντ Φένελ» μαζί με ένα απόσπασμα από το γοτθικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ του 1847.

Αμέσως μετά πηγές ανέφεραν στο Deadline ότι η ταινία θα είναι μία ακόμη συνεργασία της Φένελ με το στούντιο MRC, μετά το «Saltburn». Δεν διευκρινίστηκε αν η Έμεραλντ Φένελ θα σκηνοθετήσει και θα γράψει το σενάριο.
Το βιβλίο της Έμιλι Μπροντέ κυκλοφόρησε το 1847, αρχικά με το ψευδώνυμό της Έλις Μπελ. Το γοτθικό ειδύλλιο εκτυλίσσεται στο Γιορκσάιρ και θεωρείται παγκοσμίως ως ένα από τα κλασικά της αγγλικής λογοτεχνίας. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω την παθιασμένη αλλά καταδικασμένη αγάπη μεταξύ της Κάθριν Έρνσο και του Χίθκλιφ και ο τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα παλιό αρχοντικό σπίτι στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, το «Ανεμοδαρμένα Ύψη».

Η Φένελ έχει μιλήσει για τη λατρεία της στο γοτθικό είδος λογοτεχνίας. «Πάντα είχα εμμονή» ανέφερε στους Los Angeles Times νωρίτερα φέτος. «Οι απειλούμενες ηρωίδες της Ντι Μωριέ ή η ανησυχητική ερωτική δύναμη των παραμυθιών της Άντζελα Κάρτερ, ο γοτθικός κόσμος πάντα με συνέπαιρνε».

Το μυθιστόρημα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη, το 1939 με πρωταγωνιστές τους Λόρενς Ολίβιε και Μερλ Όμπερον, το 1970 με τους Τίμοθι Ντάλτον και Άννα Κάλντερ-Μάρσαλ και το 1992 με τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Ρέιφ Φάινς.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr