Salt Bae: Με τρία εκατ. ευρώ έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του στη Μύκονο ο Νουσρέτ

Είναι το πρώτο σπίτι που αποκτά ο διάσημος Τούρκος σεφ και επιχειρηματίας σε όλα τα μέρη του κόσμου που διαθέτει εστιατόρια - 2,1 εκατ. ευρώ κόστισε η αγορά του και στο 1.000.000 υπολογίζεται το κόστος ανακαίνισης - Μυκονιάτικη κατοικία που μεταμορφώθηκε σε βίλα υψηλής αισθητικής, διαθέτει μέχρι και υπαίθριο γυμναστήριο

Η πλήρως ανακαινισμένη κατοικία του διάσημου Τούρκου σεφ Νουσρέτ πλησίον της χώρας Μυκόνου και του εστιατορίου του, Nusr-Εt Restaurant, είναι πλέον έτοιμη να τον υποδεχθεί έπειτα από δυο χρόνια εργασιών και αποτελεί τη μοναδική κατοικία που έχει αποκτήσει ο ίδιος ανάμεσα σε όλους τους προορισμούς που διαθέτει εστιατόρια παγκοσμίως.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η αρχιτεκτονική ομάδα του AREA arch. & arts του Νικόλαου Φραντζέσκου σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Απόστολο Στεργιόπουλο και Στέφανο Παππά, οι οποίοι οραματίσθηκαν στη θέση ενός υφιστάμενου, παραδοσιακού κτίσματος με τρεις ξεχωριστές κατοικίες σε διαφορετικά επίπεδα και ενιαίο κέλυφος, τη δημιουργία μιας σύγχρονης κατοικίας, με κύριο συνθετικό άξονα την ενοποίηση των χώρων, τον εκσυγχρονισμό των υλικών και ταυτόχρονα τη διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής. Η ανακαίνιση κόστισε πολλά χρήματα, ίσως και να άγγιξε 1 εκατ ευρώ, εκτιμούν κύκλοι της μεσιτικής αγοράς.



Η κατοικία διαθέτει ξεχωριστό όροφο για το master bedroom με ensuite μεγάλο λουτρό, καθιστικό και μία μεγάλη εστία τζακιού καθ’υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Η επιθυμία του Nusret για τη δημιουργία τριών εστιών τζακιού σε όλη την κατοικία αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για τον σχεδιασμό της.



Όπως προαναφέρθηκε, η μία βρίσκεται στον προσωπικό του όροφο-σουίτα και οι άλλες δύο βρίσκονται στους κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το ακίνητο διαθέτει κοινό χώρο διημέρευσης με μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία και μία οικιακή κουζίνα σε άμεση σχέση με την τραπεζαρία.



Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα στους τρεις ξενώνες ίδιας δυναμικής που έχουν δημιουργηθεί για τους σημαντικούς επισκέπτες και φίλους του διάσημου σεφ.



Όλοι οι ξενώνες έχουν ανεξάρτητες εισόδους με ενσωματωμένα λουτρά και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Ο περιβάλλων χώρος της κατοικίας διαθέτει μεγάλες βεράντες, πλούσια φύτευση, ατμοσφαιρικό φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες και έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο γυμναστηρίου.



Εκεί βρίσκονται τεχνολογικά εξοπλισμένα μηχανήματα εκγύμνασης από διάδρομο τρεξίματος και ελλιπτικό, μέχρι πάγκος για βάρη καθώς και ιμάντες οι οποίοι χρησιμοποιούνται τόσο για προθέρμανση όσο και για τις βασικές του ασκήσεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Νουσρέτ θα αποχωριστεί την αγαπημένη του μυκονιάτικη πέτρα με την οποία εμφανιζόταν στα στόρι του στο Instagram να γυμνάζεται σκληρά. Είναι γνωστό ότι ο Νουσρέτ πηγαίνει κάθε πρωί στο μαγαζί, για να επιθεωρήσει τις ετοιμασίες και, αφού βεβαιωθεί ότι όλα κυλούν ομαλά το ρίχνει στη γυμναστική.



Αγαπημένο βοήθημα στην καθημερινή του εξάσκηση ήταν λοιπόν μια μυκονιάτικη πέτρα, βάρους άνω των 20 κιλών. Με την πέτρα αυτή, ο σεφ έκανε άρσεις, βαθιά καθίσματα, ακόμη και πους απς, καθώς και πιέσεις στήθους. Αυτή λοιπόν, την πέτρα αποφάσισε κάποια στιγμή να την πάρει μαζί του, εγκαταλείποντας τη Μύκονο, προκειμένου να τον βοηθήσει να συνεχίζει το σκληρό πρόγραμμα εκγύμνασής του και κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν δεν βρίσκεται στο ελληνικό νησί.

Όσον αφορά το υπόλοιπο κομμάτι της ανακαίνισης του σπιτιού, παρατηρείται ότι πέργκολες πλαισιώνουν την ογκοπλασία του κτιρίου και καλύπτονται με βουκαμβίλιες ή παραδοσιακή καλαμωτή.΄Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές τονικότητες κόκκινου καρμίνας όπως αυτές εμφανίζονται και στη Χώρα Μυκόνου ή στους τρούλους των εκκλησιών.



Οι ξύλινες οροφές εσωτερικά διατηρήθηκαν κατά τόπους και τονίστηκαν με το χρώμα της καρμίνας. Στα εσωτερικά και εξωτερικά δάπεδα χρησιμοποιήθηκε υπόλευκο μάρμαρο, σύγχρονη παραλλαγή μωσαϊκού, για την διατήρηση και την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα. Τέλος, το μάρμαρο, ένα παραδοσιακό αλλά πολυτελές υλικό ταυτόχρονα, συναντάται σε σταθερό και κινητό εξοπλισμό όπως στους νιπτήρες, στα υποπόδια των κρεβατιών και τα κομοδίνα.

Συνολικά, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την σύγχρονη κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, με ενδείξεις παραδοσιακών χαρακτηριστικών, όπως ακριβώς οραματιζόταν για την κατοικία του ο ίδιος ο Νουσρέτ.

H αγορά

Ο γνωστός σεφ ερωτεύτηκε παράφορα τη συγκεκριμένη κατοικία στο νησί, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ, πριν από δυο καλοκαίρια και την έκανε δική του, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι του ποσού των 2,2 εκατ ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα της Μυκόνου, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο ποσό -όπως είχαν επισημάνει οι έμπειροι περί τα κτηματομεσιτικά ζητήματα της Μυκόνου-ο Τούρκος επιχειρηματίας θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει μια νεότευκτη βίλα με πισίνα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε κάποιο άλλο μέρος του νησιού.

Διότι το οίκημα των 2,1 εκατ. ευρώ ήταν αρκετά παλιό. Άνηκε σε Αθηναίο εισοδηματία και χρειαζόταν οπωσδήποτε μια μεγάλη και πολυδάπανη ανακαίνιση προκειμένου να προσαρμοστεί στο γούστο και την προσωπική αισθητική του Νουσρέτ, κάτι το οποίο τελικά συνέβη μετά την ανάθεση της ανακαίνισης στην αρχιτεκτονική ομάδα του AREA arch. & arts.



Ένας από τους κυριότερους λόγους που ώθησαν τον Τούρκο επιχειρηματία να επιλέξει το συγκεκριμένο ακίνητο αντί κάποιου πιο σύγχρονου είναι ίσως και ο πλέον προφανής: η κατοικία απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το εστιατόριο του- μολονότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ακόμη και με τις μεγάλες αποστάσεις, τις οποίες καλύπτει τρέχοντας, ως μέρος της καθημερινής του άσκησης για τη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης.

Η αγορά και ανακαίνιση της εν λόγω κατοικίας σημαίνει ότι ο Νουσρέτ θα επισκέπτεται τη Μύκονο και τους χειμώνες όταν επιζητά ηρεμία και ένα διάλειμμα από τα συνεχή ταξίδια ώστε να αποφορτιστεί από την ένταση που του προκαλεί ο όγκος των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Φαινόμενο

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae, έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο γαστρονομικό φαινόμενο χάρη στο μοναδικό του στυλ σερβιρίσματος κρέατος. Από το 2017, ο Νουσρέτ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σειρά από επιτυχημένα εστιατόρια σε διεθνές επίπεδο, και η Μύκονος αποτελεί ένα από τα πιο λαμπερά κοσμήματα στο δίκτυο των επιχειρήσεών του. Το εστιατόριο Nusr-Et στη Μύκονο άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2018 και γρήγορα έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Τοποθετημένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το εστιατόριο προσφέρει όχι μόνο ποιοτικό φαγητό, αλλά και μια συνολική εμπειρία που συνδυάζει το εντυπωσιακό περιβάλλον με την τέχνη του σερβιρίσματος κρέατος του Salt Bae.

Η επιτυχία του Nusr-Et στη Μύκονο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πρώτον, η φήμη του Νουσρέτ και η παγκόσμια αναγνώρισή του ως γκουρού του κρέατος έχουν προσελκύσει ένα εκλεκτό πελατολόγιο, από διασημότητες και επιχειρηματίες μέχρι διεθνείς τουρίστες που αναζητούν το καλύτερο. Δεύτερον, η αφοσίωση του προσωπικού στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης και η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται έχουν καθιερώσει το εστιατόριο ως κορυφαίο προορισμό.



Τα τελευταία χρόνια, ο Νουσρέτ έχει καταφέρει να ενσωματώσει την ελληνική κουλτούρα στο μενού του, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με τη δική του τεχνογνωσία στο κρέας. Επιπλέον, η μοναδική εμπειρία του Salt Bae, που περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό του στυλ αλατίσματος και σερβιρίσματος, έχει γίνει ένα θέαμα που πολλοί τουρίστες επιθυμούν να ζήσουν από κοντά αλλά και να το βιντεοσκοπήσουν προκειμένου να το ανεβάσουν στα σόσιαλ μίντια. Ωστόσο, ο Νουσρέτ έχει δεχτεί και αρκετές επικρίσεις για τις επιχειρηματικές του πρακτικές.

Μία από τις πιο συχνές επικρίσεις αφορά τις εξαιρετικά υψηλές τιμές του μενού του. Πολλοί επισκέπτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις υπέρογκες χρεώσεις, θεωρώντας ότι οι τιμές είναι υπερβολικές ακόμα και για έναν προορισμό όπως η Μύκονος. Επιπλέον, ο Νουσρέτ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τη συνήθειά του να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από τους λογαριασμούς πελατών του, οι οποίοι συχνά ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. Αυτή η πρακτική έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι προβάλλει μια εικόνα υπερβολικής πολυτέλειας και ασύστολης σπατάλης. Ο ίδιος το βλέπει ως challenge για τον επόμενο πελάτη που θα θελήσει να σπάσει το ρεκόρ του προηγούμενου στην κατανάλωση των εκλεκτών κρεάτων που σερβίρει σε συνδυασμό με μερικά από τα ακριβότερα μπουκάλια σαμπάνιας ή κρασιού που διαθέτει η κάβα του καταστήματος.
Ειδήσεις σήμερα:

Microsoft: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out - Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες, ίσως πάρει και μέρες

Κανάρια Νησιά: Καρχαρίας πλησιάζει απειλητικά παραλία και προκαλεί πανικό στους λουόμενους - Δείτε βίντεο

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Έπνιξαν το δέκα ημερών κοριτσάκι τους, γιατί ήταν εμπόδιο στη ζωή που ήθελαν να κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr