Ντέμη Γεωργίου: Το MasterChef, η επιθυμία της να παντρευτεί με τη σύντροφό της και ο θάνατος στα 39 της

Ντέμη Γεωργίου: Το MasterChef, η επιθυμία της να παντρευτεί με τη σύντροφό της και ο θάνατος στα 39 της

Είχε ξεχωρίσει ως vegan σεφ και είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της - Υπήρξε θύμα σκληρής βίας από σχέση της

demigeorgiou_pethane__1_
Σε ηλικία μόλις 39 ετών, η Ντέμη (Δήμητρα) Γεωργίου πέθανε, μετά από τη σύντομη αλλά τελεσίδικη περιπέτεια με την υγεία της.

Η σεφ που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το MasterChef, το 2020, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη όσο βρισκόταν στην Πάρο, όπου και εργαζόταν. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα από το νησί, παρέμεινε διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και τελικά, έχασε τη μάχη με τη ζωή.
271675257_4740642306030268_8231521638568051589_n
Η Ντέμη Γεωργίου στο MasterChef του 2020

Ποια ήταν η Ντέμη Γεωργίου
Κλείσιμο
Έλαβε συμμετοχή στο ριάλιτι μαγειρικής πριν από τέσσερα και ξεχώρισε για τις ικανότητές της ως σεφ με vegan επιλογές για γκουρμέ και όχι μόνο πιάτα. Εκτός από την πορεία της στην κουζίνα του δημοφιλούς διαγωνισμού στο Star, η Ντέμη Γεωργίου, είχε απασχολήσει τα μέσα και για τις δυσκολίες που είχε βιώσει, ως ομοφυλόφιλη γυναίκα. «Παρά τις δυσκολίες που περνάει για την επιλογή της να είμαστε παντρεμένες, είναι εδώ και με στηρίζει» είχε πει στην οντισιόν της στο MasterChef για την τότε σύζυγό της, Άλκηστη. 
demimasterchef
Η Ντέμη Γεωργίου με την πρώην σύζυγό της

Μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει στο ίδιο επεισόδιο, ότι εκτός από τη μαγειρική: «Θέλω να δείξω πώς είναι να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και θέλω η κοινωνία να αρχίσει να το βλέπει αυτό» χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή της.


Η οντισιόν της στο MasterChef
MasterChef 4 - Επεισόδιο 1 - Δήμητρα/ Ντέμη - Audition

Είχε ρωτηθεί πολλές φορές για την πρώην πλέον σύζυγό της, Άλκηστις Αλεξανδράκη αλλά και τη στάση της οικογένειάς της, όταν ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά της.

Το 2020 είχε πει σε δηλώσεις της: «Νομίζω ότι η μαμά μου το ήξερε από όταν γεννήθηκα». Η Άλκηστις Αλεξανδράκη είχε πει από τη δική της μεριά, ότι από τη στιγμή που η Ντέμη Γεωργίου έλαβε συμμετοχή στο MasterChef 4, δέχονταν προσβλητικά σχόλια για τη σχέση τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνη που τους εύχονταν να κλείσει το μαγαζί που διατηρούσαν.
«Λαμβάνουμε μηνύματα να κλείσει το μαγαζί μας, μάς αποκαλούν ανώμαλες. Και η μητέρα και ο πατέρας μου στην αρχή ήταν πάρα πολύ αρνητικοί. Έχουμε δεχτεί απειλές και για τ6ο εστιατόριό μας και τη σχέση μας. Μιλάνε πολύ προσβλητικά για τη σχέση μας» είχε δηλώσει.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c2m3wt53phpl)



Πιο μετά, η Ντέμη Γεωργίου είχε αναφερθεί στην κρίση που πέρασε η σχέση της με την τότε σύζυγό της.

«Εμένα η ζωή μου είναι εδώ όσο και αν αυτό είναι περίεργο για την Άλκηστη. Οπότε εγώ είμαι εδώ, ζω εδώ, έχω το εστιατόριο, προσπαθώ πολύ για αυτό οπότε δύσκολα μπορώ να τα αφήσω και να φύγω», για να συνεχίσει: «Όταν η σύντροφος σου περνάει την καλύτερη φάση της ζωής της, δεν φεύγεις. Αυτό είναι το κομμάτι που ερχόμαστε λίγο σε σύγκρουση. Γκρινιάζω λίγο εγώ, είμαι λίγο drama queen αλλά συνεχίζουμε να είμαστε μαζί και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Δεν θα πω ότι είμαστε στα καλύτερα μας, προσπαθούμε πάρα πολύ γιατί η απόσταση δεν είναι εύκολη». Ο γάμος τους δεν κράτησε.

Η εξομολόγηση για την κακοποίηση που υπέστη από πρώην σύντροφό της

Το 2022, έκανε δηλώσεις στο «Πρωινό» όπου και περιέγραψε την κακοποίησή της από πρώην σχέση της.

Όπως ανέφερε, δεχόταν για πολλά χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά από την σύντροφό της, όμως υπήρξε μία συγκεκριμένη στιγμή που την «αφύπνισε», καθώς έφτασε να φοβάται για τη ζωή της.

«Ήταν για χρόνια κακοποιητική, από την αρχή της σχέσης μας, αλλά το μεγάλο κακό έγινε μία φορά. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι ή θα ζήσω ή θα πεθάνω. Αν δεν έφτανα στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πώς θα έβγαινα από όλο αυτό. Άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει κακοποίηση λένε "μα καλά, χαζή είναι και κάθεται;", αλλά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Εκεί που ο άλλος είναι κακοποιητικός, μετά ξαφνικά σε προσέχει, σε στηρίζει, δεν ξέρω τι γίνεται. Κάτι συμβαίνει και δεν μπορείς να βγεις από όλο αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ch3lq0j1nbw1)


Ήθελε να παντρευτεί τη σύντροφό της

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Ντέμη Γεωργίου εξέφρασε πριν μερικούς μήνες, την επιθυμία να παντρευτεί.

Η πρώην διαγωνιζόμενη του MasterChef αποκάλυψε τον Φεβρουάριο, πως έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό της και τόνισε ότι θα ήθελε να κάνει θρησκευτικό γάμο.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cze3swcm286h)

Συγκεκριμένα, είχε πει στο «Γεια σου» ότι: «Ευχαριστώ για οτιδήποτε ψηφίστηκε, αλλά εγώ θέλω να πάω σε εκκλησία, να ντυθώ νύφη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ… Δεν θέλω να πάω σε δημαρχείο, θέλω να πάω σε εκκλησάκι». Σχετικά με τη σύντροφό της, ανέφερε τότε: «Είμαστε σε σύμφωνο συμβίωσης και είμαστε καλά. Η πρόταση γάμου έχει γίνει έτσι κι αλλιώς στο Λονδίνο».

Ενώ, για τη στάση της εκκλησίας ως προς το θέμα, είχε σχολιάσει: «Πιστεύω στην εκκλησία, αγαπώ, πιστεύω. Έχω μεγαλώσει μες την εκκλησία. Παντρεύομαι εγώ με την κοπέλα μου μέσα στην εκκλησία; Όχι. Πού είναι η ισότητα; Δεν θλίβομαι, απογοητεύομαι για ένα… μισό νομοσχέδιο».


Οι τελευταίες φωτογραφίες που ανέβασε στα social media πριν πεθάνει

Ο θάνατος της Ντέμης (Δήμητρας) Γεωργίου, ήρθε ξαφνικά, καθώς τίποτε δεν έδειχνε ότι θα είχε αυτή την εξέλιξη. Το προηγούμενο διάστημα, είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Facebook και το Instagram, φωτογραφίες από τα πιάτα που ετοίμασε στο νησί και την ίδια να απολαμβάνει την παραμονή της στη Νάουσα και να χαμογελά στον φακό.

“Food is art, and food is love. And we should show love and appreciation for those who cook it by eating it with...

Posted by Demmy Georgiou / Ντέμη Γεωργίου on Tuesday, July 9, 2024





Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου από το MasterChef - Ήταν μόλις 39 ετών

«Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός» έλεγε ο άνδρας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 64χρονο μετά από βάφτιση στην Αρκαδία

Εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 100 δημοφιλείς σχολές: Ποιες θα ανέβουν και ποιες θα πέσουν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης