Τηλεόραση: Οι κωμωδίες επιστρέφουν - Ποιες μεγάλες παραγωγές έχουν στα σκαριά τα κανάλια

Τηλεόραση: Οι κωμωδίες επιστρέφουν - Ποιες μεγάλες παραγωγές έχουν στα σκαριά τα κανάλια

Μετά από μία μακρά περίοδο με σίριαλ εποχής και δραματική θεματολογία, τα κωμικά σίριαλ επιστρέφουν με δόξα και τιμή και με σημαντικά ονόματα σε καστ και συντελεστές - Τέσσερις μεγάλες παραγωγές έχουν προγραμματιστεί για το α’ μισό της νέας σεζόν και ακόμη δύο βρίσκονται στα σκαριά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kommwdia-xr
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε βράδυ το ενδιαφέρον ενός αποσβολωμένου από τις υψηλές θερμοκρασίες κοινού μονοπωλούν τα κωμικά σίριαλ. Σειρές που προβλήθηκαν δεκαετίες πριν, πολλές που προβάλλονται για πολλοστή φορά, αλλά και αρκετές παλαιότερες παραγωγές ουσιαστικά παίζουν δίχως αντίπαλο σε όλες τις ζώνες του προγράμματος.

Οχι τυχαία, στην ίδια τροχιά και με επίσης υψηλά νούμερα φιγουράρουν παραδοσιακά εν μέσω θερινής ραστώνης οι ελληνικές κλασικές ταινίες της δεκαετίας του ’60, αλλά και οι μεταγενέστερες καλτ εκδοχές του κινηματογράφου, που τη δεκαετία του ’80 δέθηκε στο άρμα της βιντεοκασέτας. Δεν χρειάζεται καμία μελέτη και καμία διάγνωση. Η καλή κωμωδία ευημερεί τηλεοπτικά και συνιστά διαχρονικό όπλο το οποίο, ειδικά αυτή την περίοδο, συνδράμει και τα εξασθενημένα και συμπιεσμένα ταμεία των καναλιών.

Μόνο μετανιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν στον ALPHA βλέποντας το «Σόι σου» να σπάει τα κοντέρ με ποσοστά που στο κοινό 18-54 ετών αγγίζουν το 22% και στο κοινό 15-44 ετών 23%! Αντίστοιχα και οι «Εντιμότατοι Κερατάδες» στο 15-44 άνετα σημειώνουν 24%, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν έχασε επενδύοντας στο γέλιο, ειδικά όταν αυτό πηγάζει από οικογενειακές καταστάσεις, σε συνδυασμό με ένα πολύ καλό καστ όπως αυτό στο «Σόι» με Ρένια Λουιζίδου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Παύλο Ορκόπουλο και Μελέτη Ηλία, μεταξύ άλλων, να είναι εξαιρετικοί. Το prime time ανήκει στο MEGA. Τέσσερις σειρές back to back με ποσοστά από 17% έως και 25%. «Ευτυχισμένοι μαζί», «Παρά πέντε» (το οποίο είναι πρώτο των πρώτων), «Πενήντα - Πενήντα» και «Μαύρα Μεσάνυχτα» καταγράφουν νούμερα που καμία σειρά η οποία προβλήθηκε τον χειμώνα δεν μπόρεσε να πλησιάσει.

Δυνατά σενάρια

Τα πρόσωπα πάντα είναι κομβικό σημείο για την κωμωδία και φέτος υπάρχει παρέλαση μεγάλων ονομάτων σε όλα τα κανάλια. Ενδεικτικά οι πρωταγωνιστές των σειρών θα είναι οι Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Δημήτρης Πιατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Τάσος Χαλκιάς, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου και Ευγενία Σαμαρά.

Κλείσιμο
Τέσσερις μεγάλες παραγωγές έχουν προγραμματιστεί για το α’ μισό της σεζόν, ενώ αν πάνε καλά τα πράγματα στο β’ μισό προγραμματίζονται δύο ακόμη.

Στον ALPHA η Τζέλα Δελαφράγκα, για την ακρίβεια η «κατάρα της», επιστρέφει. Είκοσι τρία χρόνια μετά την ταινία «Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο», αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, έρχεται «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», μια σάτιρα φόρος τιμής στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, μέσα από την κωμική ματιά του δίδυμου των επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα. «Η παρωδία είναι μια γελοιογραφία του έργου στο οποίο αναφέρεται. Και εμείς 23 χρόνια μετά επιστρέφουμε στο ‘’Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο’’ αλλά παρωδούμε τη σύγχρονη τηλεόραση», λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί.

tzela-delafragka
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» (ALPHA) είναι μια σάτιρα με αναφορά στην ταινία «Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο»


Η υπόθεση σύνθετη και χαρακτηριστική της πένας των δημιουργών της. Ανάμεσα σε δύο χωριά, την Ανω και Κάτω Παπαριά εξελίσσεται μία ιστορία αγάπης Ρωμαίου και Ιουλιέτας… Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο! Αδίστακτοι επιχειρηματίες, διαπλοκή, οικογενειακή αλλοτρίωση, επαγγελματίες δολοφόνοι, εκβιασμοί, απαγωγές και κάθε είδους πιθανή και απίθανη ανατροπή θα συμβεί σε αυτή τη σειρά. Ας είναι καλά το «Τζέλα Δ» και τα φουγάρα του, γιατί μπορεί ο αδέκαστος δικηγόρος Στέφανος Μπάρας να συνταξιοδοτήθηκε εις τας Αθήνας, αλλά η κατάρα της Τζέλας θα παραμείνει εις τους αιώνας.

Ουσιαστικά επιχειρείται μία καταγραφή της στροφής της τηλεόρασης από το γκλάμουρους βλαχομπαρόκ στην ελληνική ύπαιθρο, με σπιρτόζικες ιστορίες και αναμνήσεις που έχουν «γράψει» βαθιά μέσα μας και ίσως μας έχουν διαμορφώσει τηλεοπτικά. Το λαϊκό αυτό θέαμα υπογράφουν μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους (σύνθεση) και η Αφροδίτη Μάνου (στίχοι) με 14 πρωτότυπα τραγούδια που θα διανθιστούν με φαντασμαγορικές, Δαλιανιδικές χορογραφίες. Σενάριο - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας. Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Τζόυς Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Αννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος. Στο all-star soundtrack «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» τα τραγούδια ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Μελίνα Ασλανίδου, Πέγκυ Ζήνα, Πέτρος Ιακωβίδης, Γιώργος Λιβάνης, Κατερίνα Λιόλιου, Νίκος Μακρόπουλος, Μπάμπης Τσέρτος, Josephine, καθώς και η Αφροδίτη Μάνου.

«Καλά Γεράματα»

Η νέα κωμωδία του ΑΝΤ1 περιγράφεται με ιδιαίτερο τρόπο και κωμικά σουρεαλιστικό, καθώς διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές γηροκομείο, σε ένα all-inclusive resort µε πιεσόµετρα, πάνες ακράτειας και πάπιες, όπου οι φροντιστές είναι φίλοι µε τους φιλοξενούµενους, τα δωµάτια είναι καθαρά και οργανωµένα και το γρασίδι είναι πάντα πράσινο, και ίσως µετά από µερικά cocktail ακόμα και ροζ!

kala-geramata
Vi-π το λογοπαίγνιο που περιγράφει τη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλά Γεράματα»


Ενας απελπισµένος τυχοδιώκτης πιάνει δουλειά σε αυτό το VIP γηροκοµείο για να αποσπάσει κληρονοµιές από ηλικιωµένους, αλλά άθελά του καταλήγει να ξεσκεπάσει ένα µεγάλο σκάνδαλο μιας φαρµακευτικής εταιρείας που, µε τη βοήθεια της διοίκησης, έχει κάνει τους γέροντες πειραµατόζωα. Το σενάριο υπογράφουν οι Γωγώ Φώτου, Μάκης Πιτταράς και τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Βογιατζάκης. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Καζάκας, Αννα Κουτσαφτίκη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Πετεβή, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος κ.ά.

«Αρχελάου 5»

Η νέα καθημερινή νεανική κωμική σειρά της ΕΡΤ, «Αρχελάου 5», δίνει ραντεβού από τον Σεπτέμβρη με το τηλεοπτικό κοινό στο Παγκράτι. Μεγάλοι έρωτες, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, ρίξεις, τσακωμοί και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου 5. Ενα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

arxelaou-5
Η καθημερινή νεανική κωμική σειρά της ΕΡΤ «Αρχελάου 5» δίνει ραντεβού από τον Σεπτέμβρη με το τηλεοπτικό κοινό στο Παγκράτι


Δημιουργοί της σειράς είναι οι: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης και Θάνος Νασόπουλος. Το σενάριο υπογράφει μία μεγάλη ομάδα, η οποία αποτελείται από τους: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτη Μαρκεζίνη, Θάνο Νασόπουλο, Αντώνη Ανδρή, Αννα Βασιλείου, Αρτεμη Γρύμπλα, Γιώργο Καστέλλη, Ιωάννα Φωτοπούλου και Σελήνη Παπαγεωργίου. Σκηνοθεσία: Φωτεινή Κοτρώτση, Δημήτρης Τσακαλέας, Λήδα Βαρτζιώτη. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Αλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Γεράσιμος Γεννατάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Διακάκης και ο Δημήτρης Πιατάς.

«Εχω Παιδιά»

Αν και ακόμη δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, το MEGA αποφάσισε οριστικά να εντάξει μία ακόμη σειρά στο δυναμικό του και μάλιστα από το α’ μισό της σεζόν. Τα γυρίσματα για τη νέα σειρά «Εχω Παιδιά» ξεκινούν τον Αύγουστο και το σενάριο υπογράφει ο ταλαντούχος Λάμπρος Φισφής, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ένα γνώριμος του είδους, ο Διονύσης Φερεντίνος. Πρωταγωνιστούν η Ευγενία Σαμαρά και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ πιθανές είναι οι συμμετοχές του Αιμίλιου Χειλάκη και της Αθηνάς Οικονομάκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Προστατεύουμε νόμιμα τα σύνορά μας, απαντούν πηγές του Λιμενικού στην τουρκική προπαγάνδα για επαναπροωθήσεις

Βίντεο από τη στιγμή που ο Αμερικανός ράπερ Lil Tjay πετάει χιλιάδες χαρτονομίσματα σε κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου


Την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη παρέσυρε και εγκατέλειψε 36χρονος στην Κυψέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης