Simone Susinna: Στη Μύκονο ο Ιταλός του «365 Days» - Viral στο TikTok τα βίντεο από τις διακοπές του στο νησί
simone-0

Simone Susinna: Στη Μύκονο ο Ιταλός του «365 Days» - Viral στο TikTok τα βίντεο από τις διακοπές του στο νησί

Η υφήλιος τον έμαθε μέσα από την περίφημη σειρά ταινιών, όμως, προτού ανεβάσει το θερμόμετρο στην οθόνη, ο 31χρονος Σικελός είχε ήδη ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό ως μοντέλο μεγάλων οίκων μόδας - Τον συναντήσαμε στο αγαπημένο του ελληνικό νησί

O γεννημένος στην Κατάνια της Σικελίας Σιμόνε Σουζίνα είναι νέος, ωραίος, επιτυχημένος και σίγουρα δημοφιλής, αν κρίνουμε από τους τέσσερα εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram. Θα συναντηθούμε στη Μύκονο, όπου κάνει διακοπές, και συγκεκριμένα στο «Cavo Tagoo», όπου ο Ιταλός ηθοποιός και μοντέλο επιλέγει να απολαμβάνει το καλοκαίρι του κάθε χρόνο.

Η άφιξή του στο νησί των Ανέμων φέτος έχει προκαλέσει ήδη «πανικό» στις θαυμάστριές του, οι οποίες κάνουν αναρτήσεις στα social media, τη μία μετά την άλλη. Τον γύρο του TikTok κάνουν βίντεο που δείχνουν τον Ιταλό να απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο. Μέσα σε λίγες ώρες μάλιστα, γίνονται viral συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές, κάτι που αποδεικνύει την αγάπη που τρέφει για εκείνον το κοινό. 


«Θα πιούμε ένα espresso;» με ρωτά λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τη ζωή του. «Η καριέρα μου ξεκίνησε από τη μόδα. Οι δικοί μου ουδεμία σχέση είχαν με αυτόν τον χώρο, αφού προέρχομαι από μια επιχειρηματική οικογένεια. Οι γονείς μου και ο αδελφός μου ασχολούνται με το real estate. Είχα την ανησυχία από μικρός να τραβήξω τον δικό μου ανεξάρτητο δρόμο. Για πολλά χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο και νόμιζα ότι η ζωή μου θα συνεχιζόταν κάπως έτσι. Η τυχαία γνωριμία μου με κυνηγούς ταλέντων υπήρξε καθοριστική. Μου είπαν ότι διαθέτω τις προδιαγραφές για τον χώρο της μόδας και με συμβούλευσαν να μετακομίσω στο Μιλάνο, συμβουλή που ακολούθησα. Από εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν». Προς το καλύτερο, φυσικά.

Η αρχή έγινε με ένα εμβληματικό brand. Το να είσαι νεοφερμένος στη βιομηχανία της μόδας και να σε επιλέγει για το σόου του ένας οίκος όπως ο Giorgio Armani δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα, ούτε συχνά. «Ο Τζιόρτζιο Αρμάνι είναι ένας ζωντανός θρύλος, μία από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες της Ιταλίας και διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστατεί στην παγκόσμια μόδα για περισσότερο από 40 χρόνια. Το να δουλεύεις μαζί του είναι τεράστια εμπειρία, αφού πρόκειται για έναν αξεπέραστο δημιουργό που κατάφερε να ορίσει το στυλ διαχρονικά. Διαθέτει μια ηρεμία και μια σοφία μοναδική. Μόνο ως τύχη εκλαμβάνω εκείνη την πρόσκληση να συνεργαστώ μαζί του», λέει τονίζοντας τον οικουμενικό σεβασμό που έχει κατακτήσει ο μεγάλος μόδιστρος.

Από εκείνη την πασαρέλα και μετά η φήμη του εκτοξεύτηκε. Από τη Chanel και τον Gucci μέχρι τον Louis Vuitton και τον YSL, ο Σουζίνα έχει πάρει μέρος σε επιδείξεις πολλών κραταιών οίκων, για μερικούς από τους οποίους έχει υπάρξει και ambassador. Το portfolio του μας υπενθυμίζει σημαντικές συνεργασίες με πασίγνωστα brands, όπως Guess -πάνω του βασίστηκε η παγκόσμια καμπάνια-, Dsquared2, Montblanc, Τοd ’s κ.ά. «Υπάρχουν ημέρες που το τηλέφωνό μου χτυπά ασταμάτητα από εταιρείες και ατζέντηδες», λέει με ευγνωμοσύνη.

«Θα υπάρχει πάντα κάποιος καλυτερος από σένα όπου κι αν βρεθείς, οπότε πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις»

Οταν μετακόμισε στην Αμερική μοιράζοντας ωστόσο τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης και Μιλάνου, στην Ιταλία, ο Σιμόνε Σουζίνα μπήκε και στον χώρο του θεάματος. Η σειρά ταινιών «365 ημέρες» που προβάλλεται από το Netflix τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. «Από τη στιγμή που πέρασα στον χώρο του θεάματος ο κόσμος στον δρόμο με σταματά για να μου μιλήσει. Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση που ομολογώ ότι μου αρέσει.
Ο κόσμος με πλησιάζει με ενθουσιασμό». «Και οι γυναίκες;» αναρωτιέμαι γνωρίζοντας ότι εδώ στη Μύκονο, τουλάχιστον, δείχνουν υπέρ το δέον ενθουσιασμένες όταν τον συναντούν. «Ε, οι γυναίκες είστε από τη φύση σας περισσότερο εκδηλωτικές. Αλλά αυτό δεν είναι τελικά κι αυτό που σας ξεχωρίζει;» απαντά αφοπλιστικά.



Η ζωή τού επιφύλασσε πάντα εκπλήξεις. Μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον μεγάλο φωτογράφο Μάριο Τεστίνο. «Eμαθα πολλά από εκείνον και τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Το να συναντάς μια προσωπικότητα τέτοιου βεληνεκούς και να έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις μαζί του για τη δουλειά μας είναι καταπληκτική εμπειρία. Μοιραστήκαμε πολλές παραγωγικές ώρες εργασίας», λέει. Και το μήνυμα που έχει πάρει από τους χώρους της μόδας και του θεάματος; «Θα υπάρχει πάντα κάποιος καλύτερος από σένα όπου κι αν βρεθείς, οπότε πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις».

Η καριέρα του είναι ένα διαρκές ταξίδι εμπειριών. «Στα χρόνια που εργάζομαι γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και μέρη. Μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις μου είναι το Μαϊάμι. Εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο της ζωής. Ανακάλυψα τη σωστή αναλογία μεταξύ δουλειάς, ευεξίας και διασκέδασης. Τον τέλειο δηλαδή συνδυασμό της ζωής! Θα ήθελα να συμβουλέψω τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα να είναι αποφασισμένα για σκληρή δουλειά, να έχουν όραμα, αλλά και σεμνότητα. Υπάρχει πάντα ένας στόχος, ένα ανώτερο σκαλί που θέλει κόπο και ταπεινότητα για να τον κατακτήσεις».

Αυτή την εποχή κάνει γυρίσματα για μια ταινία που θα προβληθεί από το Amazon Prime την επόμενη σεζόν. «Η υποκριτική είναι κάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο από τη μόδα», διευκρινίζει. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω την πασαρέλα ή τις καμπάνιες. Μελλοντικά, όμως, με βλέπω περισσότερο στην υποκριτική γι’ αυτό και εξασκούμαι καθημερινά προκειμένου να εξελίσσομαι». Η καθημερινότητά του διαμορφώνεται ανάλογα με τις υποχρεώσεις του. Ξυπνάει, πάντως, σταθερά νωρίς, γυμνάζεται κάποιες ώρες, παίρνει ένα πρωινό που του δίνει ενέργεια και ακολουθούν οι επαγγελματικές δραστηριότητες. Τα βράδια τού αρέσει να χαλαρώνει με φίλους στο σπίτι και να μαγειρεύει. «Οι Ιταλοί αγαπάμε την υψηλή αισθητική και το ευ ζην. Η ζωή για έναν Ιταλό είναι γεύση και στυλ. Ευτυχία για μένα είναι να μπαίνω στην κουζίνα του σπιτιού μου και να ετοιμάζω σπαγγέτι για τους φίλους μου. Και επειδή θα με ρωτήσετε ποια είναι η αγαπημένη μου συνταγή, θα σας πω τα spaghetti al pomodoro (σ.σ.: μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό). Tα πιο απλά είναι ταυτόχρονα και τα πιο δύσκολα. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου μακαρόνια και σπεσιαλιτέ μου!».

«Μελλοντικά με βλέπω περισσότερο στην υποκριτική, γι’ αυτό και εξασκούμαι καθημερινά προκειμένου να εξελίσσομαι»

Η σχέση του με τη Μύκονο κρατάει πολλά χρόνια, αφού ο Σιμόνε επισκέπτεται τακτικά το νησί. «Μου αρέσει αυτή η αίσθηση του μόνιμου καλοκαιριού και το party mood που επικρατεί εδώ. Οι Ιταλοί αγαπάμε όπως κι εσείς το καλοκαίρι, τον ζεστό ήλιο και τη θάλασσα. Στη Μύκονο μπορείς να απολαύσεις μπάνιο σε διάφανα νερά, κοκτέιλ στην αμμουδιά και κορυφαίες υπηρεσίες στα περισσότερα μέρη. Προσωπικά, επιλέγω πάντα το “Cavo Tagoo” για τη διαμονή μου. Εχει μια μοναδική ατμόσφαιρα, είναι αυθεντικά κοσμοπολίτικο». H αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Σιμόνε Σουζίνα στο Νησί των Ανέμων σήμανε συναγερμό. Με το που εμφανιζόταν κάπου οι φωτογράφοι έστηναν γιορτή. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι που είχε καταφτάσει στη Μύκονο με την ποπ σταρ και σύντροφό του Ανίτα στο πλευρό του. Τα στιγμιότυπα, αξίας εκατοντάδων ευρώ, με τον γυμνασμένο Σιμόνε να βγαίνει από τη θάλασσα έδωσαν μπόλικο υλικό σε ελληνικό και ιταλικό Τύπο.



Τον ρωτώ για την προσωπική του ζωή: «Η δημιουργία οικογένειας είναι στα άμεσα σχέδιά μου», αποκαλύπτει. «Αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Δεν βιάζομαι, όλα πρέπει να γίνουν σωστά και στην ώρα τους. Αλλωστε, αυτή τη στιγμή έχω μια ζωή γεμάτη από επαγγελματικές δραστηριότητες κι εγώ σκέφτομαι συνεχώς το επόμενο βήμα. Το θέμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να το κάνεις με πάθος και να οραματίζεσαι την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Οσο ψηλά κι αν φτάσεις και ό,τι κι αν κατακτήσεις επαγγελματικά, θα υπάρχει πάντα ένας στόχος που θα σε φέρει πιο κοντά στο επόμενο σκαλί. Για εμάς που ονειρευόμαστε και προσπαθούμε, sky is the limit» (σ.σ.: δεν υπάρχουν όρια, σε ελεύθερη μετάφραση).

Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης