Συγγνώμη από την Adidas στη Μπέλα Χαντίντ για τα παπούτσια που θυμίζουν την τραγωδία του 1972 με τους 11 νεκρούς Ισραηλινούς

Συγγνώμη από την Adidas στη Μπέλα Χαντίντ για τα παπούτσια που θυμίζουν την τραγωδία του 1972 με τους 11 νεκρούς Ισραηλινούς

Το 27χρονο μοντέλο έχει εκφραστεί υπέρ της Παλαιστίνης στον πόλεμο που προκάλεσε η εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

adidas-hadid2
Συγγνώμη ζήτησε η Adidas από την Μπέλα Χαντίντ για τη συμμετοχή της στην καμπάνια προώθησης αθλητικών παπουτσιών που παραπέμπουν στη Σφαγή του Μονάχου, την τραγωδία που σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 με 11 Ισραηλινούς να χάνουν τη ζωή τους αφού έπεσαν θύματα απαγωγής από την παλαιστινιακή οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης.

adidas-hadid1
adidas-hadid2


Η εταιρεία αθλητικών ειδών αναγνώρισε τον «αρνητικό αντίκτυπο» που είχαν τα παπούτσια SL72 στην Μπέλα Χαντίντ και σε άλλα μοντέλα που συμμετείχαν στη διαφημιστική καμπάνια.

«Συνεχίζουν να προκαλούνται συνειρμοί με την τραγωδία που σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου λόγω της πρόσφατης καμπάνιας για τα SL72. Αυτοί οι συνειρμοί δεν θα έπρεπε να προκαλούνται και ζητάμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση ή δυσφορία προκλήθηκε σε διάφορες κοινότητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Adidas.

H εταιρεία αναγνώρισε, επίσης, ότι «κάναμε ένα λάθος χωρίς καμία πρόθεση» και ζήτησε συγγνώμη «από συνεργάτες μας όπως οι Μπέλα Χαντίντ, A$AP Nast, Jules Koundé και άλλοι για όποια αρνητική επίδραση είχε γι' αυτούς και στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζουμε την καμπάνια αυτή»

adidas-sori2


Υπενθυμίζεται ότι η Μπέλα Χαντίντ έχει εκφράσει τη στήριξή της στους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια του πολέμου που προκάλεσε η εισβολή και οι δολοφονίες από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει η New York Post η συγγνώμη της Adidas ήρθε μετά την πληροφορία ότι η 27χρονη Χαντίντ έχει προσλάβει δικηγόρους για να διαχειριστούν τον σάλο που προκλήθηκε από τη διαφήμιση.

Σύμφωνα με άνθρωπο του περιβάλλοντός της η Χαντίντ ήθελε να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας επειδή την ενέπλεξαν σε μια καμπάνια που θα συσχέτιζε όποιον συμμετέχει με τους θανάτους και τη βία στους αγώνες του Μονάχου το 1972. «Η βία δεν συνάδει με τις αρχές της Μπέλα» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

To βίντεο του Associated Press για την τραγωδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972

Munich Massacre - 1972 | Today In History | 5 Sept 17

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων: Οι αποχωρήσεις, οι μετακινήσεις και οι πρώην βουλευτές

Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια

«Επόμενη στάση, Παρίσι» το μήνυμά του Αντετοκούνμπο με τα emoji με νόημα μετά το φιλικό με τη Σερβία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης