Ντέμη Γεωργίου: Η τελευταία επιθυμία της και τα μηνύματα πριν φύγει από τη ζωή στα 39 της

Ντέμη Γεωργίου: Η τελευταία επιθυμία της και τα μηνύματα πριν φύγει από τη ζωή στα 39 της

Λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή η 39χρονη σεφ είχε πολλές ενοχλήσεις, με την κατάσταση να  επιδεινώνεται δραματικά το περασμένο Σάββατο - Η ξαφνική απώλεια έχει προκαλέσει πληθώρα ερωτημάτων

demy-mak
Όσοι παρευρεθούν στην κηδεία να είναι ντυμένοι στα λευκά ήταν η τελευταία επιθυμία της Ντέμης Γεωργίου, της πρώην παίκτριας του Masterchef που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 39 ετών, έπειτα από σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.

Σε βίντεο που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα, συγγενείς και φίλοι είπαν ότι η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (25/7) στις 12:00, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δείτε το βίντεο
@archi43718

Πέμπτη 25, Ιουλίου και ώρα 12 στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών θα Τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της Δήμητρας Γεωργίου 🙏🕊️🙏🕊️ #foryoupage❤️❤️ #foryou #fyp #love #funeral @Demmy P. Georgiou @miougatopoulos @ΣΚ@ΣΚΑΪ TVN@ANT1e@Mega TVt@startva@zappit.grP@OPENTVGRn@Andriana Manettar@ertofficialR@ERT NEWSl@AlfaTV

♬ πρωτότυπος ήχος - Archi 🧿 Άρτζι 🧿

Η Ανδριάνα Μανέττα ανέφερε ότι «αντί για στέφανα, η Ντέμη θα ήθελε να κάνετε μια δωρεά στα αδέσποτα ζώα της Πάρου» ενώ ο Άρτσι Καραχάλιος είπε ότι «σας περιμένουμε όλους εκεί και όχι εμείς, νομίζω σας περιμένει η Ντέμη». «Ας προσευχηθούμε για την ψυχή της όλοι μαζί και να αναπαυθεί με ειρήνη στο φως από εκεί που προερχόταν», δήλωσε στο τέλος η Ανδριάνα Μανέττα.

Δείτε την ανάρτηση με την τελευταία επιθυμία της Ντέμης



Στην περιγραφή, σημειώνεται: «Εκ μέρους των φίλων και των αγαπημένων της Ντέμη... Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 25/07/24 στις 12πμ στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά από επιθυμία της εκλιπούσας, όποιος επιθυμεί να παραστεί να ντυθεί στα λευκά και αντί στεφάνων θα θέλαμε την στήριξη στην Φιλοζωική PAWS - Paros Animal Welfare Society».


Τα αίτια του θανάτου

Η 39χρονη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη βαριά λοίμωξη που την οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η σεφ που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το MasterChef, το 2020, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη όσο βρισκόταν στην Πάρο, όπου και εργαζόταν. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα από το νησί, παρέμεινε διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και τελικά, έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Η ξαφνική απώλεια έχει προκαλέσει πληθώρα ερωτημάτων, με τις ακριβείς ιατρικές πληροφορίες να παραμένουν αυστηρά εντός του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε η 39χρονη μέχρι να καταλήξει.

Φαίνεται, όμως, πως πρόκειται για ένα περίπλοκο περιστατικό στο οποίο συνυπάρχουν περισσότεροι του ενός λόγοι. Ως αιτία θανάτου έχει αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σηπτική καταπληξία και η άτυχη κοπέλα φέρεται να είχε βακτηριακή λοίμωξη σε έδαφος αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος λόγω πιθανού υποκείμενου νοσήματος.

Αυτά που έχουν γίνει γνωστά, όμως, συγκλίνουν ότι η αφορμή υπήρξε λοίμωξη – που δεν έχει γίνει γνωστό από τι προκλήθηκε – και η κατάστασή της επιδεινώθηκε σοβαρά λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το σίγουρο είναι ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που τη διασωλήνωσαν το περασμένο Σάββατο στην Πάρο, είδαν μια νεαρή γυναίκα σε κωματώδη κατάσταση. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, μάλιστα, όταν η ίδια προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού αναζητώντας ιατρική βοήθεια δεν είχε καλό επίπεδο συνείδησης.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ιατρικούς κύκλους, το Σάββατο 20 Ιουλίου, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να την σταθεροποιήσουν. Έκριναν, όμως, ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή στην Αθήνα, όπως και έγινε. Ελικόπτερο τη μετέφερε στο Λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εκεί νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη έως και το πρωί της Δευτέρας οπότε και κατέληξε.

Η – πολύ λακωνική και ανεπίσημη – πληροφόρηση από πηγές του νοσοκομείου επαναλάμβανε ως αιτία το σηπτικό σοκ κατόπιν βακτηριακής λοίμωξης αλλά σε έδαφος ενός επιβαρυμένου ανοσοποιητικού συστήματος. Η βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα αιτιών. Οι λοιμώξεις αυτές συμβαίνουν όταν ο οργανισμός προσβάλλεται από μονοκύτταρους οργανισμούς που πολλαπλασιάζονται ή απελευθερώνουν τοξίνες στο σώμα. Σε αυτές τις κοινές βακτηριακές ασθένειες περιλαμβάνονται οι ουρολοιμώξεις, οι τροφικές δηλητηριάσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ορισμένες λοιμώξεις του δέρματος, των ιγμορείων και των αυτιών.

Επιπλέον, το σηπτικό σοκ είναι μια πολύ σοβαρή επιπλοκή, που οφείλεται στη γενικευμένη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού σε μια λοίμωξη από βακτήριο, ιό, μύκητα ή παράσιτο. Η τόσο βαριά επιπλοκή μπορεί να προκληθεί ακόμη και από ένα κοινό μικρόβιο, εάν ένας ασθενής αφεθεί χωρίς ιατρική φροντίδα. Επομένως, εύλογα προκύπτει το ερώτημα εάν η 39χρονη αισθανόταν επί ημέρες αδιαθεσία και δεν πήγε σε γιατρό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

271675257_4740642306030268_8231521638568051589_n
Η Ντέμη Γεωργίου στο MasterChef του 2020


«Θανάση, πεθαίνω»

Ο στενός φίλος της Θανάσης Καραχάλιος, ο οποίος θα ήταν και ένας από τους κουμπάρους της στον προγραμματισμένο γάμο της σεφ με τη σύντροφό της τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μίλησε για όλα όσα βίωσε στην Πάρο, στην εκπομπή Summer’s Cool.


Η Ντέμη Γεωργίου φαίνεται πως ένιωθε πως το τέλος πλησιάζει, με τον Θανάση Καραχάλιο να εξομολογείται όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες στιγμές της.

«Είδα την Ντέμη Γεωργίου έτσι όπως κανείς δεν θα ήθελε να την δει. Ένα μήνυμα ''Θανάση πεθαίνω'', είναι κάτι που ανατριχιάζει, που δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Λες ''Ντέμη μου κάνει πλάκα''. Γιατί η Ντέμη αυτό ήταν, έκανε πλάκες. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται, μόνο όταν είδαμε αυτό που δεν έπρεπε να δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καραχάλιος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2wwzcgfsp4h)


«Το ζήσαμε από πολύ κοντά όλο αυτό το γεγονός. Η Ντέμη είχε συμπτώματα κόπωσης τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, δεν ένιωθε τα άκρα της, είχε μουδιάσματα, αρκετές ενοχλήσεις, ωστόσο διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα οπότε η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε ήταν για γαστρεντερίτιδα», λέει, μιλώντας στο Μega, η στενή της φίλη, Αντριάννα Μανέτα.

«Αισθανόταν αρκετή δυσφορία και δεν πήγαινε στο εστιατόριο. Το Σάββατο το βράδυ κατάλαβαν ότι είχε κάτι πολύ πιο σοβαρό γιατί άρχισε να ενημερώνει εμάς, τους πιο οικείους της, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα ''φύγει'', αυτά ήταν τα τελευταία της μηνύματα. Εκεί κατάλαβε και η συνέταιρός της και σύντροφό της ότι συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Έκλεισε το μαγαζί νωρίτερα, όταν την βρήκε στο σπίτι την βρήκε ήδη σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν ήταν ζωντανή. Χάθηκε πάρα πολύς χρόνος, ήρθε το ΕΚΑΒ την επανάφερε στη ζωή, την πήγαν στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο το βράδυ, δεν υπήρχε ελικόπτερο κανένα. Τη φέρανε στην Αθήνα την Κυριακή το πρωί αλλά πλέον η κοπέλα είχε ήδη υποστεί σηπτικό σοκ, ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση και από τις πρώτες εξετάσεις που έκαναν από το Κρατικό Νίκαιας είδαν ότι δεν είχε και τα όργανά της, είχαν μολυνθεί όλα, ήταν σε μια πολύ τραγική κατάσταση, δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα».

«Τη Δευτέρα είχε κλείσει να κάνει αναλυτικές εξετάσεις αλλά δεν πρόλαβε», λέει η στενή της φίλη.

Ποια ήταν η Ντέμη Γεωργίου


Έλαβε συμμετοχή στο ριάλιτι μαγειρικής πριν από τέσσερα χρόνια και ξεχώρισε για τις ικανότητές της ως σεφ με vegan επιλογές για γκουρμέ και όχι μόνο πιάτα. Εκτός από την πορεία της στην κουζίνα του δημοφιλούς διαγωνισμού στο Star, η Ντέμη Γεωργίου, είχε απασχολήσει τα μέσα και για τις δυσκολίες που είχε βιώσει, ως ομοφυλόφιλη γυναίκα. «Παρά τις δυσκολίες που περνάει για την επιλογή της να είμαστε παντρεμένες, είναι εδώ και με στηρίζει» είχε πει στην οντισιόν της στο MasterChef για την τότε σύζυγό της, Άλκηστη. 
demimasterchef
Η Ντέμη Γεωργίου με την πρώην σύζυγό της

Μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει στο ίδιο επεισόδιο, ότι εκτός από τη μαγειρική: «Θέλω να δείξω πώς είναι να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και θέλω η κοινωνία να αρχίσει να το βλέπει αυτό» χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή της.


Η οντισιόν της στο MasterChef
MasterChef 4 - Επεισόδιο 1 - Δήμητρα/ Ντέμη - Audition

Είχε ρωτηθεί πολλές φορές για την πρώην πλέον σύζυγό της, Άλκηστη Αλεξανδράκη αλλά και τη στάση της οικογένειάς της, όταν ανακοίνωσε τη σεξουαλικότητά της.

Το 2020 είχε πει σε δηλώσεις της: «Νομίζω ότι η μαμά μου το ήξερε από όταν γεννήθηκα». Η Άλκηστις Αλεξανδράκη είχε πει από τη δική της μεριά, ότι από τη στιγμή που η Ντέμη Γεωργίου έλαβε συμμετοχή στο MasterChef 4, δέχονταν προσβλητικά σχόλια για τη σχέση τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνη που τους εύχονταν να κλείσει το μαγαζί που διατηρούσαν.

«Λαμβάνουμε μηνύματα να κλείσει το μαγαζί μας, μάς αποκαλούν ανώμαλες. Και η μητέρα και ο πατέρας μου στην αρχή ήταν πάρα πολύ αρνητικοί. Έχουμε δεχτεί απειλές και για τ6ο εστιατόριό μας και τη σχέση μας. Μιλάνε πολύ προσβλητικά για τη σχέση μας» είχε δηλώσει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c2m3wt53phpl)


Αργότερα, η Ντέμη Γεωργίου είχε αναφερθεί στην κρίση που πέρασε η σχέση της με την τότε σύζυγό της.

«Εμένα η ζωή μου είναι εδώ όσο και αν αυτό είναι περίεργο για την Άλκηστη. Οπότε εγώ είμαι εδώ, ζω εδώ, έχω το εστιατόριο, προσπαθώ πολύ για αυτό οπότε δύσκολα μπορώ να τα αφήσω και να φύγω», για να συνεχίσει: «Όταν η σύντροφος σου περνάει την καλύτερη φάση της ζωής της, δεν φεύγεις. Αυτό είναι το κομμάτι που ερχόμαστε λίγο σε σύγκρουση. Γκρινιάζω λίγο εγώ, είμαι λίγο drama queen αλλά συνεχίζουμε να είμαστε μαζί και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Δεν θα πω ότι είμαστε στα καλύτερα μας, προσπαθούμε πάρα πολύ γιατί η απόσταση δεν είναι εύκολη». Ο γάμος τους δεν κράτησε.


Η εξομολόγηση για την κακοποίηση που υπέστη από πρώην σύντροφό της

Το 2022, έκανε δηλώσεις στο «Πρωινό» όπου και περιέγραψε την κακοποίησή της από πρώην σχέση της.

Όπως ανέφερε, δεχόταν για πολλά χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά από την σύντροφό της, όμως υπήρξε μία συγκεκριμένη στιγμή που την «αφύπνισε», καθώς έφτασε να φοβάται για τη ζωή της.

«Ήταν για χρόνια κακοποιητική, από την αρχή της σχέσης μας, αλλά το μεγάλο κακό έγινε μία φορά. Ήταν η στιγμή που ένιωσα ότι ή θα ζήσω ή θα πεθάνω. Αν δεν έφτανα στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πώς θα έβγαινα από όλο αυτό. Άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει κακοποίηση λένε "μα καλά, χαζή είναι και κάθεται;", αλλά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Εκεί που ο άλλος είναι κακοποιητικός, μετά ξαφνικά σε προσέχει, σε στηρίζει, δεν ξέρω τι γίνεται. Κάτι συμβαίνει και δεν μπορείς να βγεις από όλο αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ch3lq0j1nbw1)

Ήθελε να παντρευτεί τη σύντροφό της

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Ντέμη Γεωργίου εξέφρασε πριν μερικούς μήνες, την επιθυμία να παντρευτεί.

Η πρώην διαγωνιζόμενη του MasterChef αποκάλυψε τον Φεβρουάριο, πως έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό της και τόνισε ότι θα ήθελε να κάνει θρησκευτικό γάμο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cze3swcm286h)

Συγκεκριμένα, είχε πει στο «Γεια σου» ότι: «Ευχαριστώ για οτιδήποτε ψηφίστηκε, αλλά εγώ θέλω να πάω σε εκκλησία, να ντυθώ νύφη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ… Δεν θέλω να πάω σε δημαρχείο, θέλω να πάω σε εκκλησάκι». Σχετικά με τη σύντροφό της, ανέφερε τότε: «Είμαστε σε σύμφωνο συμβίωσης και είμαστε καλά. Η πρόταση γάμου έχει γίνει έτσι κι αλλιώς στο Λονδίνο».

Ενώ, για τη στάση της εκκλησίας ως προς το θέμα, είχε σχολιάσει: «Πιστεύω στην εκκλησία, αγαπώ, πιστεύω. Έχω μεγαλώσει μες την εκκλησία. Παντρεύομαι εγώ με την κοπέλα μου μέσα στην εκκλησία; Όχι. Πού είναι η ισότητα; Δεν θλίβομαι, απογοητεύομαι για ένα… μισό νομοσχέδιο».

Οι τελευταίες φωτογραφίες που ανέβασε στα social media πριν πεθάνει

Το προηγούμενο διάστημα, είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Facebook και το Instagram, φωτογραφίες από τα πιάτα που ετοίμασε στο νησί και την ίδια να απολαμβάνει την παραμονή της στη Νάουσα και να χαμογελά στον φακό.

“Food is art, and food is love. And we should show love and appreciation for those who cook it by eating it with...

Posted by Demmy Georgiou / Ντέμη Γεωργίου on Tuesday, July 9, 2024




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι: Συγκίνηση στη μαύρη επέτειο, η στιγμή με τα 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή - Δείτε βίντεο

Δείτε βίντεο: Πανικός έπειτα από έκρηξη ατμού στο πάρκο Γέλοουστoουν

Παρατείνεται για άλλους 3 μήνες ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης