Ντέμη Γεωργίου: Τι διερευνάται από τον ιατροδικαστή για τον θάνατό της

Όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων για το σηπτικό σοκ που υπέστη η 39χρονη σεφ

Οι συνθήκες του θανάτου της Ντέμης Γεωργίου, βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση, με τους συγγενείς και τους φίλους της άτυχης σεφ, να αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το σηπτικό σοκ, από το οποίο η πρώην παίκτρια του MasterChe κατέληξε. Όπως εξήγησε, οι αρμόδιοι περιμένουν να δουν, μεταξύ άλλων, αν υπήρχαν παθολογικές καταστάσεις που συνέβαλαν στον θάνατο.

Δείτε το βίντεο

«Αναμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση και βασικά την ιατροδικαστική έκθεση. Πρέπει να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί. Δηλαδή, εάν ένα από τα μικρόβια έχει περάσει σε πάνω από ένα όργανα, ιατροδικαστικά λέμε ότι αν έχουμε μια φλεγμονώδη κατάσταση σε πάνω από δύο όργανα, εκεί πράγματι μιλάμε για σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια» ανέφερε αρχικά, ο Γρηγόρης Λέων.

Στην πορεία, πρόσθεσε: «Επίσης είναι βέβαιο, ότι με τις ιστολογικές εξετάσεις που έχουν παρθεί σίγουρα σε αυτή τη νεαρή ηλικία που ήταν., θα επιβεβαιωθεί ή θα αποκαλυφθούν ίσως και παθολογικές καταστάσεις που προϋπήρχαν και δεν ήταν γνωστές ή εν πάση περιπτώσει αν ήταν γνωστές, θα δούμε κατά πόσο συνέβαλαν ή όχι στον θάνατο».

Ο θάνατός της
Η σεφ που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το MasterChef, το 2020, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη όσο βρισκόταν στην Πάρο, όπου και εργαζόταν. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα από το νησί, παρέμεινε διασωληνωμένη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και τελικά, έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Η κηδεία της Ντέμης Γεωργίου έγινε την Πέμπτη 25 Ιουλίου με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες της να την αποχαιρετούν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας ήταν η κηδεία να μην καλυφθεί δημοσιογραφικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Στην αντεπίθεση η τρανς κορη του Μασκ μετά την επίθεση του στη woke κουλτούρα: Τα έβγαλε όλα από το μυαλό του, δεν ήταν ποτέ δίπλα μου

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Ποιες πλησίασαν πιο κοντά στα 20.000 μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr