Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Βίντεο δείχνει τον σκηνοθέτη να φιλάει γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα του Megalopolis

Μέλη του συνεργείου περιγράφουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά του σκηνοθέτη

coppola_12
Βίντεο του Φράνσις Φορντ Κόπολα ήρθε στην επιφάνεια και δείχνει τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να φιλήσει νεαρές γυναίκες κομπάρσους στα γυρίσματα της νέας ταινίας του, «Megalopolis».

Το Variety εξασφάλισε δύο βίντεο τα οποία τραβήχτηκαν από μέλος του συνεργείου πέρυσι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Δείτε το βίντεο

Δύο πηγές δήλωσαν στο Variety ότι ο Κόπολα φάνηκε να δρα ατιμώρητα στο πλατό. Και σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ταινίες, ο σκηνοθέτης χρηματοδότησε ο ίδιος ολόκληρο τον προϋπολογισμό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε δεν υπήρχε κανένας από τους συνηθισμένους ελέγχους και ισορροπίες που τηρούνται στα πλατό. Τα βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνουν ένα ρεπορτάζ-βόμβα του Guardian που υποστήριζε ότι ο 85χρονος σκηνοθέτης «προσπάθησε να φιλήσει κάποιες από τις γυμνόστηθες και λιτά ντυμένες κομπάρσους» και τους είπε ότι «προσπαθούσε να τις βάλει στο κλίμα». Η ιστορία του Guardian έγινε γνωστή λίγο πριν η ταινία «Megalopolis» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών τον Μάιο.

Κλείσιμο
Η εν λόγω σκηνή γυρίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Tabernacle, μια αίθουσα συναυλιών στην Ατλάντα. Το φύλλο κλήσης, το οποίο εξέτασε το Variety, αναφέρει ότι οι ηθοποιοί που υποδύονται τις γυναίκες που πηγαίνουν στο πάρτι είχαν «εγκριθεί για γυμνό τόπλες», ενώ άλλες στη σκηνή είχαν «εγκριθεί για λιτά ντυμένες».

Οι πηγές υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του Κόπολα ήταν αντιεπαγγελματική. Μια πηγή που βρισκόταν στο πλατό κατά τη διάρκεια της σκηνής στο νυχτερινό κέντρο εκτιμά ότι είχαν συγκεντρωθεί 150 έως 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των κομπάρσων και του συνεργείου, καθώς ο Κόπολα άρχισε να σκηνοθετεί τη σκηνή. Ο σκηνοθέτης προσπαθούσε συνεχώς να αγκαλιάσει και να φιλήσει αρκετές γυναίκες, συχνά κατά λάθος εισχωρούσε στο πλάνο και το κατέστρεφε, κάτι που σύμφωνα με την πηγή ήταν ασυνήθιστο.

«Έχω δουλέψει με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες και αυτή η συμπεριφορά είναι ασυνήθιστη - το χειρότερο που έχω δει ποτέ κάποιον σκηνοθέτη να κάνει είναι να λέει κάτι σαν “έχετε ενέργεια, παιδιά”», προσθέτει η πηγή. «Δεν έχω δει ποτέ κανέναν στο πλατό, και αυτό ισχύει και για τον κάμεραμαν, να αγγίζει έναν ηθοποιό».
Η πηγή είπε ότι μετά από πολλές λήψεις, ο Κόπολα πήρε ένα μικρόφωνο και ανακοίνωσε σε όλους όσους βρίσκονταν στο δωμάτιο: «Συγγνώμη, αν έρθω κοντά σας και σας φιλήσω. Απλά να ξέρετε ότι είναι αποκλειστικά για την ευχαρίστησή μου».

Εκπρόσωπος του Κόπολα αρνήθηκε να σχολιάσει τα βίντεο ή τους ισχυρισμούς σχετικά με τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, μια πηγή από το περιβάλλον του σκηνοθέτη σημείωσε ότι παρά τον θάνατο της συζύγου του Κόπολα, Έλενορ, τον Απρίλιο, το «Megalopolis» ολοκληρώθηκε στην ώρα του και εντός προϋπολογισμού.

Η ομάδα του Κόπολα έδωσε δύο επίσημες δηλώσεις από άτομα που συμμετείχαν στην παραγωγή. Ο Ντάρεν Ντιμίτρι, εκτελεστικός παραγωγός του «Megalopolis», σημείωσε ότι «υπήρχαν δύο ημέρες που γυρίσαμε μια εορταστική σκηνή σε κλαμπ τύπου Studio 54, όπου ο Φράνσις περπατούσε στο πλατό για να δημιουργήσει το πνεύμα της σκηνής δίνοντας ευγενικές αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο στους ηθοποιούς και τους κομπάρσους. Ήταν ο τρόπος του να βοηθήσει να εμπνευστεί και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του κλαμπ, η οποία ήταν τόσο σημαντική για την ταινία. Ποτέ δεν έλαβα γνώση οποιουδήποτε παραπόνου για παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του έργου».

Σε μια άλλη δήλωση που δόθηκε από την ομάδα του Κόπολα, η Μαριέλα Κομιτίνι, η πρώτη βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας, περιέγραψε τη συνεργασία με τον σκηνοθέτη ως «τιμή».

«Παρακολουθούσα τον Φράνσις να δημιουργεί ένα ζωντανό, επαγγελματικό και θετικό περιβάλλον στα γυρίσματα», πρόσθεσε. «Ως ένας από τους πιο αξιοσέβαστους κορυφαίους κινηματογραφιστές της βιομηχανίας, ο Φράνσις δεν πτοήθηκε από το τεράστιο μέγεθος αυτού του εγχειρήματος».

Ωστόσο, πηγές αμφισβητούν την περιγραφή της Κομιτίνι του «επαγγελματικού περιβάλλοντος». Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής του νυχτερινού κέντρου, τα μέλη του συνεργείου κοιτάζονταν άβολα μεταξύ τους καθώς ο Κόπολα φιλούσε και αγκάλιαζε τις κομπάρσους, αλλά μια πηγή λέει ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για τη συμπεριφορά του ή προσπάθησε να τη σταματήσει. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο έλεγχο μπορούσε να ασκήσει ο Κόπολα, αφού δεν υπήρχε εξωτερικό στούντιο ή streaming υπηρεσία με δικό του τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που να εμπλέκεται στην παραγωγή.
28725902

«Επειδή ο Κόπολα τη χρηματοδότησε, δεν υπήρχε τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για να ελέγχει τα πράγματα», λέει μια δεύτερη πηγή. «Σε ποιον έπρεπε να μιλήσουν; Να παραπονεθούν στον Κόπολα και να καταγγείλουν τον Κόπολα στον εαυτό του;».

Η Σαμάνθα ΜακΝτόναλντ και η Άσλεϊ Άντερσον ήταν οι δύο συντονίστριες οικειότητας που εργάστηκαν στην ταινία, η οποία περιελάμβανε αρκετές σκηνές σεξ, όπως αυτή με τους πρωταγωνιστές Όμπρεϊ Πλάζα και Σία ΛαΜπιούφ. Η ΜακΝτόναλντ είπε στο Variety ότι ούτε εκείνη ούτε η Άντερσον ήταν στα γυρίσματα την ημέρα της σκηνής στο νυχτερινό κέντρο. «Δεν μπορώ πραγματικά να μιλήσω για τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν να μας φέρουν όταν το έκαναν και όχι όταν δεν το έκαναν», προσθέτει.

Μια πηγή της παραγωγής λέει ότι λίγες μέρες μετά τη σκηνή στο νυχτερινό κλαμπ, ανώτερα μέλη του συνεργείου ανησύχησαν επειδή κυκλοφορούσε βίντεο με τον Κόπολα να φιλάει κομπάρσους και τους υπενθύμισαν ότι στο πλαίσιο των συμφωνιών εμπιστευτικότητας που είχαν υπογράψει δεν είχαν δικαίωμα να μοιράζονται υλικό από τα γυρίσματα.

Η συντονίστρια οικειότητας Γιαρίτ Ντορ, η οποία δεν συμμετείχε στην ταινία αλλά θα μπορούσε να μιλήσει ευρέως για τις βέλτιστες πρακτικές, είπε ότι η κατάσταση ακούγεται εξαιρετικά ανορθόδοξη.

«Στην κοινότητα του συντονισμού οικειότητας, συνιστάται οι σκηνές [με γυμνό που περιλαμβάνουν κομπάρσους] να έχουν περισσότερους από έναν συντονιστές οικειότητας στο πλατό. Η επίβλεψη και η βοήθεια στη χορογραφία μιας σκηνής για τόσους πολλούς ανθρώπους δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνος του ένας συντονιστής οικειότητας», λέει η Ντορ. «Την ημέρα των γυρισμάτων, οι συντονιστές οικειότητας θα βοηθήσουν να καθοριστεί μια σαφής χορογραφία της σκηνής με τους υποστηρικτικούς καλλιτέχνες, θα καθοδηγήσουν την κίνηση και θα ελέγξουν τους ηθοποιούς».

Μια πηγή προσκείμενη στην Κόπολα δήλωσε ότι υπήρχε συντονιστής οικειότητας στο πλατό κατά τη διάρκεια σχετικών ημερομηνιών και σκηνών γυρισμάτων.

Φωτογραφίες: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι - Μάρτυρας κατά Λιμενικού: Δεν υπήρχε κανένα σκάφος, υπήρχε σκοτάδι και φόβος

Τουρκία: Βρετανοί τουρίστες «ξέμειναν» σε ένα άδειο ξενοδοχείο, εξαιτίας τoυ σφάλματος της Crowdstrike

Γαλλία: «Θα έχει συννεφιά ή θα βρέχει;» - Αγωνιούν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης