Μίκης Θεοδωράκης: Ο εγγονός του Άγγελος εργάζεται σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας

Μίκης Θεοδωράκης: Ο εγγονός του Άγγελος εργάζεται σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας

Ήταν ένας από τους επίσημους τραγουδιστές στη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μέχρι πριν από μερικά χρόνια - Πλέον ο εγγονός του σπουδαίου μουσικού έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο

aggelos_theodorakis
Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος, εργάζεται σε take-away καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso.

Προηγουμένως, ο Άγγελος Θεοδωράκης απασχολούνταν με τη μουσική και πραγματοποιούσε συναυλίες-αφιερώματα στον σπουδαίο παππού του, ο οποίος είχε εξυμνήσει κάποτε το ταλέντο του. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο γιος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη βρισκόταν στα χνάρια του περίφημου παππού του από μικρός, τελικά ακολουθεί και παράλληλη πορεία για βιοποριστικούς λόγους.

Ο Άγγελος Θεοδωράκης είχε κυκλοφορήσει δίσκο το 2021, στον οποίο είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, είχε παρουσιάσει τις δικές του μελοποιήσεις σε ποιήματα του Κάλβου, του Σολωμού και του Λόρδου Βύρωνα. Επίσης, είχε συμμετάσχει ως τραγουδιστής στις συναυλίες της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».
202109061625460_1Q4A0376__1_
Κλείσιμο

Πριν από μερικά χρόνια, μιλώντας την κλίση του στη μουσική, είχε δηλώσει: «Πέντε χρονών νομίζω πήγα για πρώτη φορά στο ωδείο και ξεκίνησα σολφέζ. Ωστόσο, δεν τα κατάφερα ποτέ στη θεωρία της μουσικής. Σπούδασα το τεχνικό κομμάτι, έφθασα να μπορώ να παίζω τα πιο δύσκολα κομμάτια της κλασικής κιθάρας. Αλλά δεν το πήρα ποτέ στα σοβαρά, δεν περίμενα να γίνω σολίστας. Πάντα όμως με ενδιέφερε η δημιουργία [...]».

«Η μουσική του παππού πάντα υπήρχε. Είμαστε γεννημένοι μέσα σε αυτή. Είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Μάλιστα, όσο και αν ντρέπομαι για αυτό, ακριβώς επειδή για μένα είναι βίωμα, σε πολλά τραγούδια δεν μπήκα στη διαδικασία να συνειδητοποιήσω τι λέει ο στίχος ακριβώς. Ίσως ευθύνεται ότι είναι ένας βαρύς ποιητικός λόγος. Γιατί αυτό έκανε ο παππούς: πήρε τον λόγο των ποιητών και τον έδωσε στον λαό [...]», είχε πει σε άλλο σημείο ο Άγγελος Θεοδωράκης όταν πια είχε γίνει ένας από τους επίσημους τραγουδιστές των συναυλιών και του μουσικού έργου του διάσημου παππού του.

Επιπλέον, όταν του είχε ζητηθεί να αναφερθεί στο βάρος του επιθέτου του, ο Άγγελος Θεοδωράκης είχε σχολιάσει: «Δεν βλέπω αρνητικά το όνομά μου. Αλλά ναι, στον κύκλο τον μουσικό ίσως δυσκολεύει τα πράγματα. Κάποιος μπορεί επίσης να μην έρθει με αγνές προθέσεις. Να έρθει στο σπίτι μου γιατί είμαι ο εγγονός του Θεοδωράκη και να θέλει να τραγουδήσουμε μαζί σε ένα live μόνο για αυτόν τον λόγο. Αυτά είναι προχειρότητες. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Εγώ θέλω να επικοινωνήσω με τον άλλον, να συνδεθούμε, να κάνουμε μουσική παρέα και να γουστάρουμε. Δεν μπορώ να τραγουδήσω με τον οποιονδήποτε. Τι να το κάνω δηλαδή να κλείσουμε μια μεγάλη μουσική σκηνή και να είναι μια προχειροκατάσταση και να γίνουμε ρεζίλι; Προτιμώ να μείνω μόνος μου». 

Και ενώ η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μέχρι και πέρσι είχε το όνομά του, ξαφνικά ο ίδιος με μια ανάρτησή του πριν από λίγες εβδομάδες στα κοινωνικά δίκτυα ανέτρεψε τα πάντα: «Τέλος βάρδιας», έγραψε ενώ βρισκόταν πίσω από τον πάγκο γνωστής αλυσίδας καφέ.

Τέλος βάρδιας !!!!!

Posted by Angelos Theodorakis Papangelidis on Monday, July 15, 2024


Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-07-29_095358


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στους Νέους Πόρους - Ανασύρθηκε νεκρός άνδρας από τις γραμμές του ΟΣΕ

Εννιάχρονα κορίτσια πέφτουν θύματα ομαδικών βιασμών εν μέσω του πολέμου στο Σουδάν

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης