Nicholas Galitzine, ωραίος σαν Έλληνας
nicholas-galitzine-xr

Nicholas Galitzine, ωραίος σαν Έλληνας

Είναι νέος, γοητευτικός, σταθερά ανερχόμενος στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και καμαρώνει ως ο πρώτος παγκόσμιος ambassador της ανδρικής σειράς της Fendi - Ακόμα πιο περήφανος, όμως, δηλώνει για τις πελοποννησιακές -από την πλευρά της μητέρας του- ρίζες του

Ο Νίκολας Γκάλιτζιν γνωρίζει μεγάλες πιένες τελευταία. Μόνο μέσα στο 2024 υποδύθηκε εξίσου πειστικά έναν νεαρό ποπ σταρ που ερωτεύεται μια μεγαλύτερή του γυναίκα -στο rom-com «The Idea of You»- και έναν γκέι δούκα που με την παρότρυνση της δολοπλόκου μητέρας του σαγηνεύει με τα θέλγητρά του τον βασιλιά της Αγγλίας - στη μίνι σειρά εποχής «Mary & George».

Και παρότι οι συμπρωταγωνίστριές του και στις δύο παραγωγές έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε δύσκολες χολιγουντιανές πίστες -Αν Χάθαγουεϊ και Τζούλιαν Μουρ αντίστοιχα-, ο Γκάλιτζιν απαντάει στην εμπειρία τους με τη φρεσκάδα του και τις κοντράρει σε υποκριτική δεξιότητα σχεδόν στα ίσια.



Ο 29χρονος ηθοποιός βέβαια δεν είναι ούτε κατά διάνοια πρωτοεμφανιζόμενος. Μετράει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που άρχισε τις περαντζάδες στα τηλεοπτικά και τα κινηματογραφικά στούντιο, αλλά είναι μόλις τα δύο τελευταία χρόνια που το όνομά του έχει μπει σε περίοπτη θέση στη λίστα με τους περιζήτητους ζεν πρεμιέ. Το ότι η μετοχή του έχει σταθερά ανοδική τάση στο χρηματιστήριο της φήμης και της καταξίωσης επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο οίκος Fendi τον έχρισε παγκόσμιο ambassador της ανδρικής σειράς του - κι αν αυτό έχει κάποια σημασία, ο Γκάλιτζιν είναι ο πρώτος που κάνει χρήση αυτού του τίτλου.



Αξια αναφοράς είναι και η καταγωγή του, καθώς ο γέννημα θρέμμα Λονδρέζος έχει ενδιαφέρουσες διακλαδώσεις στο γενεαλογικό του δέντρο. Από την πλευρά της μητέρας του Λώρας-Μαρίας-Κωνσταντίνας Παπαγιάννη η σκούφια του κρατάει εμφανώς από την Ελλάδα. Ο πατέρας του, από την άλλη, είναι απόγονος της ρωσικής πριγκιπικής οικογένειας των Γκάλιτζιν, μέλη της οποίας διέφυγαν στη Βρετανία την πέτρινη περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ο ωραίος Νίκολας, παραδόξως, παρότι υπήκοος της φιλομοναρχικής Βρετανίας, δεν περιλαμβάνει στα προσόντα του την ευγενική καταγωγή του και δεν νιώθει ούτε μια σταλίτσα γαλαζοαίματος. Αντιθέτως μιλάει με περίσσιο καμάρι για τις ελληνικές ρίζες του -σχεδόν τις διατυμπανίζει- και σε συνεντεύξεις του αναφέρεται συχνά στα ταξίδια του στα μήτρια (sic) εδάφη, ήτοι στην Πελοπόννησο -γενικά και αόριστα-, αλλά και στην Αθήνα και τα νησιά μας, στην προσπάθειά του να γνωρίσει καλύτερα την ελληνική κληρονομιά του, όπως το διατυπώνει ο ίδιος.



Viral έχει γίνει η συνέντευξή του στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, όπου μεταξύ άλλων περιέγραφε πολύ γλαφυρά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και το συναπάντημά του με δεκάδες ανήλικες θαυμάστριες που ούρλιαζαν ενθουσιασμένες και τον κυνηγούσαν στον πανάρχαιο βράχο για μια selfie. «Χρειάστηκε να πάρω τους γονείς μου τηλέφωνο για να έρθουν να με σώσουν», είχε καταλήξει γελώντας - και με μια υποψία πανικού στο μάτι και μόνο με την ανάμνηση της περιπέτειάς του στα σκαλιά του Παρθενώνα. Μεγάλης εκτίμησης χαίρουν επίσης τα βιντεάκια που ανεβάζει ο ίδιος στο TikTok, στα οποία μιλάει σπαστά ελληνικά και χορεύει ζεϊμπέκικο με τραγούδια της Νατάσσας Θεοδωρίδου.



Πάντως, ο Γκάλιτζιν δεν είχε παιδιόθεν το όνειρο να γίνει ηθοποιός, παρότι από τα 10 του τραγουδούσε στη σχολική χορωδία και στην εφηβεία του συμμετείχε σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Πιο πολύ τον ενδιέφερε να διαπρέψει στο ράγκμπι, (έπαιζε μανιωδώς στα σχολικά του χρόνια), αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο τον υποχρέωσε να αναζητήσει άλλες εναλλακτικές. Η υποκριτική μπήκε οριστικά στη ζωή του το 2004, όταν κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Spring Awakening», το ροκ μιούζικαλ ενηλικίωσης του Στίβεν Σέιτερ που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φριντς του Εδιμβούργου. Ο πρώτος του επαγγελματικός ρόλος ήρθε έναν χρόνο αργότερα στην τηλεταινία «The Beat Beneath My Feet», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον αδοκοχαμένο Λουκ Πέρι.



Εκτοτε ο Γκάλιτζιν δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά, αν και όπως θα ομολογούσε αργότερα δεν ήταν όλα τα projects του γούστου του και χρειάστηκε να βάλει αρκετό νερό στο κρασί του μέχρι να κολλήσει τα απαραίτητα ένσημα και από ανερχόμενος να προβιβαστεί σε σταρ - το οποίο συνέβη τελικά το 2022 που υποδύθηκε έναν προβληματικό πεζοναύτη που ζει έναν έρωτα μετ’ εμποδίων με τη Σοφία Κάρσον στην ταινία «Purple Hearts». Ωστόσο, ακόμα και τις τυχόν αποτυχημένες επιλογές του παρελθόντος τις καταγράφει με θετικό πρόσημο. «Από όταν ήμουν παιδί ποτέ δεν ήθελα να γίνω ένα πράγμα μόνο - μου φαινόταν καταπιεστικό», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο «GQ».«Είναι αστείο που κατέληξα να γίνω ηθοποιός γιατί, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, μπορώ να παίξω πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα και να προσθέτω νέες χορδές στο τόξο μου. Αισθάνομαι ότι τρέφομαι δημιουργικά όταν νιώθω ότι χρησιμοποιούνται όλες οι πλευρές του εαυτού μου».

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο ρεπερτόριο του Γκάλιτζιν συχνάζουν κατά κόρον οι πρίγκιπες και οι γκέι - καμιά φορά και συνδυασμένα. Στην ταινία «Ομορφος Διάβολος» του 2017 ήταν ένας παίκτης του ράγκμπι με καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Στη «Cinterella» του 2021 ήταν -τι άλλο;- ο πρίγκιπας.


Στο δράμα εποχής «Κόκκινο, Λευκό και Βασιλικό Μπλε» του 2023 υποδυόταν έναν Βρετανό γκέι πρίγκιπα που ερωτεύεται τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ. Και βέβαια, στο φετινό «Mary & George», που έκανε πρεμιέρα στις αρχές της χρονιάς στο βρετανικό συνδρομητικό κανάλι Sky Atlantic, ο έστω κατά το ήμισυ συμπατριώτης μας υποδύεται έναν γκέι δούκα - αλλά αυτό το έχουμε πει ήδη. Κατά τον ίδιο, η παραλλαγή στον ίδιο ρόλο είναι μια προσπάθειά του να χτυπήσει φιλικά στην πλάτη τους ομόφυλούς του που έχουν εγκλωβιστεί στην παγίδα της αρρενωπότητας.

«Υπήρξα κι εγώ ένας πολύ φοβισμένος πιτσιρικάς. Και νομίζω ότι πολλοί άντρες φοβούνται - κυρίως για τη θνητότητά τους και ότι κάποια στιγμή οι άλλοι θα ανακαλύψουν ότι είναι ευάλωτοι. Υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι οι άνδρες πρέπει να έχουν τον έλεγχο και να είναι σίγουροι για τα πάντα». Ο ίδιος πάντως δεν έχει μιλήσει ποτέ για τη δική του σεξουαλικότητα και αποφεύγει να αναφέρεται στην ερωτική ζωή του - ίσως για να μην απογοητεύσει τους 6,1 εκατομμύρια ινσταγκραμικούς ακολούθους του ή ίσως πολύ απλά γιατί κάποια πράγματα έχει δικαίωμα κανείς να τα κρατάει για τον εαυτό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης