Αδάμ Τσαρούχης, ο δικός μας Μάικλ Μπουμπλέ

Αδάμ Τσαρούχης, ο δικός μας Μάικλ Μπουμπλέ

Με έναν παλιό ρομαντισμό και μελωδίες-βάλσαμο, ο τζαζ-ποπ ερμηνευτής μιλά για το ραδιόφωνο που έπαιζε ακατάπαυστα στο πατρικό του, τις εμπειρίες του στις ΗΠΑ και το «Αυγουστιάτικο φιλί» που έχει γίνει soundtrack του καλοκαιριού μας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
adam-tsarouxis-xr
Ο Αδάμ Τσαρούχης είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Με μια καριέρα που ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κοινού και την αναγνώριση των κριτικών με τη μοναδική φωνή του, την εκφραστικότητα των ερμηνειών του και το ιδιαίτερο μουσικό στυλ του. Ο ίδιος αναμειγνύει με δεξιοτεχνία στοιχεία από την τζαζ, τη σόουλ και την ποπ, δημιουργώντας έναν ήχο που ξεχωρίζει για τη μελωδικότητά του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Αδάμ ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της μουσικής με σπουδές στη Φωνητική και τη Μουσική Θεωρία. «Από πολύ μικρός άκουγα όλη μέρα μουσική. Μεγάλωσα με πολλά μουσικά είδωλα. Σίγουρα ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ένα από αυτά και είναι και ο λόγος που πρόσφατα αποφάσισα να πάρω τα δικαιώματα του λατρεμένου μου “Different corner” και να το κυκλοφορήσω από την EMI σε μια διασκευή με ορχήστρα με έγχορδα», εξηγεί. Ο πατέρας του είναι επαγγελματίας μουσικός, που σημαίνει ότι ο μικρός Αδάμ μεγάλωσε ανάμεσα σε παρτιτούρες σε ένα σπίτι «με το ραδιόφωνο συνεχώς αναμμένο».

«Ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας τραγουδιστής-μουσικός, οπότε από πολύ μικρός πήρα τα ερεθίσματα. Δεν με έσπρωξε προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα στην αρχή ήταν αρνητικός γνωρίζοντας τις δυσκολίες της δουλειάς. Στην πορεία όμως μου πρότεινε να σπουδάσω Μουσική, όπως και έκανα. Και με προειδοποίησε ότι “αυτή η δουλειά θα σε κάνει δέκα να κλαις και μία να γελάς”. Η συμβουλή του που ακολουθώ είναι ότι “πρέπει να δουλεύεις καθημερινά για να γίνεσαι καλύτερος”. Η αγάπη του πατέρα του για τη μουσική οδήγησε τον Αδάμ να πειραματιστεί με διάφορα είδη. Εφτασε μάλιστα μέχρι τη Βοστόνη με υποτροφία για να σπουδάσει, μέχρι που ανακάλυψε τον δικό του ξεχωριστό δρόμο. «Ηταν μια υπέροχη εμπειρία η υποτροφία μου στην Αμερική. Γνώρισα πολύ σπουδαίους δασκάλους και καλλιτέχνες και με έκανε σίγουρα πολύ πιο δυνατό και καλύτερο άνθρωπο. Προτού φύγω για την Αμερική είχα κλείσει δύο δουλειές στην Ελλάδα, οπότε δεν τέθηκε δίλημμα για το αν θα μείνω εκεί να δουλέψω ή όχι».

adam-tsarouxis
Πουκάμισο και παντελόνι Amiri, attica, the Department Store


Με τραγούδια που αγγίζουν την ψυχή, ο Τσαρούχης καταφέρνει να μεταφέρει συναισθήματα και εμπειρίες που είναι οικεία σε όλους μας. Αλήθεια, πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος τη μουσική του; «Αν και δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, θα την ονόμαζα vintage pop, αφού έχει έναν ρομαντισμό που λείπει από την εποχή. Αγαπώ πάρα πολλά παλιά τραγούδια και βάζω αρκετά από αυτά στο πρόγραμμά μου διασκευάζοντάς τα». Εκτός από τις δικές του δισκογραφικές δουλειές, ο Αδάμ έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής. Μία από τις σπουδαιότερες ήταν εκείνη με τον Τομ Γκάμπελ. «Είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου. Πρόκειται για έναν σπουδαίο Γερμανό crooner που δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο τραγουδώντας τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα καθώς και δικό του ρεπερτόριο. Του έστειλα τραγούδια μου μέσω Instagram και ήταν πολύ θετικός εξαρχής στην προοπτική μιας συνεργασίας. Οπως και έγινε. Νιώθω πολύ υπερήφανος γι’ αυτό το ντουέτο (σ.σ.: «In your eyes»). Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ και με τον Μάικλ Μπουμπλέ, είναι εξαιρετικός».

Κλείσιμο
Κι ενώ οδεύουμε πλέον προς το τέλος (ημερολογιακά τουλάχιστον) του καλοκαιριού, τον ρωτώ ποιο είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα «Αυγουστιάτικο φιλί», όπως ονομάζεται και το τελευταίο του τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα. «Νομίζω είναι το σκηνικό που δείχνει το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, στην Υδρα. Κάτω από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, εκεί νομίζω θα μου άρεσε πάρα πολύ να δώσω ένα καλοκαιρινό φιλί». Χρόνος για έρωτες υπάρχει, χρόνος για μουσική επίσης, χρόνος για διακοπές; «Νομίζω ότι όσο μεγαλώνουμε έχουμε ανάγκη να διακόψουμε αυτά που κάνουμε παρόλο που μας δίνουν χαρά και να βρούμε λίγο χρόνο για εμάς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Αγαπώ πάρα πολύ την Υδρα, την Τήνο αλλά και τις Σπέτσες όπου τα τελευταία χρόνια πάω πολύ συχνά».
Αδάμ Τσαρούχης - Αυγουστιάτικο Φιλί (Official Video clip)


Από Σεπτέμβριο σηκώνει τα μανίκια και μπαίνει ξανά στο στούντιο για έναν δεύτερο -ελληνόφωνο μάλιστα- δίσκο, που από το μικρό preview που μοιράστηκε μαζί μου σας εγγυώμαι πως θα εκπλήξει ευχάριστα. «Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά κυκλοφόρησε το 2015, ακολούθησαν τα ελληνόφωνα singles και το 2023 ένας αγγλόφωνος δίσκος. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα!». Ωρα για νέα τραγούδια, λοιπόν, διακοπές και «Αυγουστιάτικα φιλιά». Το μουσικό χαλί το αφήνουμε πάνω του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης