Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής

Δέκα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο Χαλίτ Εργκέντς εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Τούρκους ηθοποιούς

Δέκα χρόνια μετά το τέλος της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» πολλοί από τους Τούρκους ηθοποιούς του μεγάλου καστ, έχουν εγκαταλείψει την τηλεόραση.

Αυτό δεν ισχύει για τον πρωταγωνιστή, Χαλίτ Εργκέντς, που εξακολουθεί να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές και να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Τούρκους ηθοποιούς με αναγνώριση και πέρα απ΄ τα σύνορα της πατρίδας του.

Αν και είχε κάνει ήδη ηχηρή την παρουσία του στην τηλεόραση, ο Εργκέντς γνώρισε διεθνή φήμη με τον ρόλο του Σουλτάνου. Μέχρι και σήμερα, ο 54χρονος πλέον ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε σειρές, εμπνευσμένες τόσο από ιστορικά γεγονότα, όσο και από τη σύγχρονη ζωή. Φέτος, παίζει στο «Yarin Yokmus Gibi» (Σαν να μην υπάρχει αύριο) που υποδύεται έναν δημοσιογράφο. Παράλληλα, συμμετείχε στην ταινία «Maste eshgh».

Αν και δεν είναι αρκετά ενεργός στα social media, έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους. Εκτός από τα διαφημιστικά σποτ που πρωταγωνιστεί για δημοφιλή brands, μοιράζεται και στιγμιότυπα από τα πρότζεκτ. Η εικόνα του δεν έχει αλλάξει πολύ από τη «Σουλεϊμάν εποχή».

Ο Χαλίτ Εργκέντς γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1970 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά αργότερα μεταπήδησε στο Καλών Τεχνών «Mimar Sinan» για να ακολουθήσει καριέρα στην όπερα και το μουσικό θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα του, παίζοντας σε διάφορα μιούζικαλ και θεατρικά έργα στην Τουρκία.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν η σειρά «Aliye» (2004-2006), όπου υποδύθηκε τον χαρακτήρα Σινάν. Η επανάστασή του ήρθε με το ιστορικό δράμα «Binbir Gece» (1001 Νύχτες, 2006-2009), όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Μπεργκιουζάρ Κορέλ, με την οποία παντρεύτηκαν το 2009 και έκαναν οικογένεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε το ρινγκ στα 46'' του αγώνα της με την Αλγερινή intersex αντίπαλο της - Δείτε βίντεο

Κηδεία πρίγκιπα Μιχαήλ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» έδωσαν το παρών στην κηδεία του Michel de Grèce - Στο Τατόι έγινε η ταφή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr