Βανέσα Μπράιαντ: Οι Λέικερς αποκάλυψαν το άγαλμα προς τιμήν του Κόμπι και της κόρης του Τζιάνα

Το χάλκινο γλυπτό απεικονίζει τον εκλιπόντα θρύλο του μπάσκετ να αγκαλιάζει την κόρη του, τιμώντας τον βαθύ δεσμό τους

Ένα νέο γλυπτό έξω από την Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες τιμά τον ιδιαίτερο δεσμό που μοιραζόταν ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ με την κόρη του Τζιάνα.

Η Βανέσα Μπράιαντ και οι Λέικερς αποκάλυψαν το χάλκινο άγαλμα με τίτλο «Girl Dad» που τιμά τον σύζυγο και την κόρη της σε μια ιδιωτική τελετή έξω από την είσοδο της αρένας την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Το άγαλμα βρίσκεται σε έναν κήπο.
Σχεδιασμένο από την Κάρον Ντέιβις και φιλοτεχνημένο από τους καλλιτέχνες του Rotblatt Amrany Studio, το έργο τέχνης απεικονίζει τον Κόμπι με το χέρι του γύρω από τη Τζιάνα με φτερά αγγέλου στο φόντο και τιμά «την υποστήριξη της οικογένειας Μπράιαντ στις γυναίκες και τα κορίτσια στον αθλητισμό», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Λέικερς. Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το αφιέρωμα αντιπροσωπεύει την εξαιρετική μπασκετική κληρονομιά του Κόμπι και της Τζιάννα και την εμψυχωτική σχέση που είχε ο Κόμπι και με τις τέσσερις κόρες του».

«Ο Κόμπι ήταν ο απόλυτος μπαμπάς κοριτσιών και η Τζίτζι το απόλυτο κορίτσι του μπαμπά», είπε η Βανέσα, σε μερικούς φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της μικρής τελετής αποκάλυψης του γλυπτού.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όσο σπουδαία κι αν ήταν ή θα μπορούσε να είναι η Τζιάνα, όσο σπουδαία κι αν της έμαθε ο μπαμπάς της να παίζει, ή ακόμα κι αν έπαιζε ακριβώς όπως ο Κόμπι, δεν θα είχε τα ίδια οφέλη και τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο μπαμπάς της και οι νέοι άνδρες σήμερα, επειδή είναι κορίτσι», συνέχισε εξηγώντας: «Τότε ήταν που ξεκίνησε στο σπίτι μας η πρόκληση να αλλάξουμε την αντίληψη για τον γυναικείο αθλητισμό. Η Τζιάνα θα έμπαινε φέτος στο πρώτο έτος των σπουδών της στο κολέγιο. Θα την βλέπαμε να λάμπει στο γήπεδο. Τώρα το πνεύμα της λάμπει σε ένα μονοπάτι που δημιούργησε για τα νεαρά κορίτσια και για τις γυναίκες στον αθλητισμό».

Νωρίτερα στις δηλώσεις της, η Βανέσα εξήγησε την έμπνευση πίσω από το σχεδιασμό του αγάλματος. «Συγχωνεύσαμε δύο εμβληματικές στιγμές στο γήπεδο του Κόμπι και της Τζίτζι», είπε. «Η Τζιάννα έχει το υπέροχο χαμόγελό της στο πρόσωπό της και ο Κόμπι φιλάει την κορυφή του κεφαλιού της, ενώ φοράει τον σκούφο των Philadelphia Eagles που του χάρισε η Τζίτζι τα Χριστούγεννα. Φοράει επίσης ένα φούτερ του WNBA που φορούσε στο γήπεδο στον αγώνα με την Τζίτζι».

Και πρόσθεσε: «Ο Κόμπι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που φόρεσε αυτό το πορτοκαλί φούτερ σε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό έγινε για να δείξει την υποστήριξή του στα όνειρα της Τζίτζι και στις γυναίκες σε όλα τα αθλήματα. Αυτή ήταν μια στιγμή που μοιράστηκε με την Τζίτζι που θα είναι πάντα μια ισχυρή αναπαράσταση του κινήματος προς την ισότητα που ήταν πάντα τόσο σημαντικό για την οικογένειά μας».

Εβδομάδες πριν από τον θάνατό τους σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020, ο Κόμπι και η Τζιάνα παρακολούθησαν έναν εντός έδρας αγώνα των Λέικερς με τους Ντάλας Μάβερικς στις 29 Δεκεμβρίου 2019, στον οποίο κάθισαν δίπλα στο γήπεδο και φωτογραφήθηκαν σε μια παρόμοια αγκαλιά.

Μια αναφορά στην παιδική ηλικία του Κόμπι που πέρασε στην Ιταλία αναπαρίσταται στους ιταλικούς φράχτες του κήπου και τα παγκάκια που τους περιβάλλουν, σύμφωνα με το Lakers.com. Το άγαλμα διαθέτει επίσης μωβ και χρυσά λουλούδια στα χρώματα των Λέικερς και χαραγμένες πεταλούδες σε μωβ και χρυσό χρώμα.

Μια πλάκα μπροστά από το άγαλμα γράφει: «Τζιάνα Μπράιαντ, είδωλο προς έμπνευση για τα κορίτσια στον αθλητισμό» και «Κόμπι Μπράιαντ, υπερήφανος υποστηρικτής των γυναικών στον αθλητισμό». Τα λογότυπα Mamba και Mambacita εμφανίζονται επίσης στην επιγραφή. Κάτω από την επιγραφή, μια φράση του «Πολυτιμότερου Μπαμπά Κοριτσιού» γράφει: «Η Τζιάνα είναι ένα θηρίο. Είναι καλύτερη από ό,τι ήμουν εγώ στην ηλικία της. Το έχει. Τα κορίτσια είναι καταπληκτικά. Αν μπορούσα, θα είχα άλλα πέντε κορίτσια. Είμαι μπαμπάς κοριτσιών».


Φωτογραφίες: vanessabryant/Instagram


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Ηράκλειο: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων - Δείτε βίντεο

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. με το καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το παράνομο κάμπινγκ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr