Shaya: Ολική επαναφορά με νέο hit
shaya-0

Shaya: Ολική επαναφορά με νέο hit

Από τα πρώτα της βήματα έχει διαγράψει μια πορεία που χαρακτηρίζεται από πάθος. Λίγο πριν φύγει για διακοπές, μας μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, το νέο της single «Τι είχα, τι έχασα» και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η χαρισματική τραγουδίστρια με την εκρηκτική ενέργεια και την ιδιαίτερη φωνή έζησε μια ζωή τόσο ενδιαφέρουσα όσο και η μουσική της. Γεννημένη στη Δανία και μεγαλωμένη στη Σουηδία, όταν στην εφηβεία της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη δυσκολεύτηκε αρχικά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, παρότι, όπως παραδέχεται, αγάπησε την πόλη, το φαγητό και το φιλόξενο πνεύμα της. «Ολα ήταν τόσο διαφορετικά απ’ ό,τι είχα συνηθίσει. Είχα να αντιμετωπίσω μια τελείως διαφορετική νοοτροπία και να μάθω μία ακόμα γλώσσα - ενώ μέχρι τα 11 χρόνια μου είχα ήδη μάθει τρεις. Αυτό που με σόκαρε ήταν οι σχολικές εγκαταστάσεις, επειδή στη Σουηδία είχαμε ένα άλλο επίπεδο στα σχολεία και στις δημόσιες εγκαταστάσεις. Την πρώτη μέρα στο σχολείο τρόμαξα από τοίχους που έπεφταν, σκουριασμένα θρανία και τον τρόπο εκπαίδευσης. Ηταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη για μένα. Από την άλλη, η ελληνική κουλτούρα και ιστορία πάντοτε με μάγευαν», θυμάται η Shaya.

Λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν γνωστή ως μέλος των Hi5, ενός girlie group που γνώρισε μεγάλο σουξέ στην Ελλάδα. «Πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή ιδέα, με οργανωμένη και έξυπνη παραγωγή στην κατάλληλη εποχή. Ηταν πολύ σωστή και η επιλογή των ατόμων που ήταν στην ομάδα γύρω από τις Hi5 - από τη χορογράφο και τη δασκάλα φωνητικής μέχρι την ενδυματολόγο. Τα τραγούδια και οι στίχοι ήταν υπέροχα και τα πέντε κορίτσια που επιλεγήκαμε είχαμε ταιριάξει μεταξύ μας - είχαμε όλες μεγάλα όνειρα, θέληση και πείσμα. Ολα, λοιπόν, ήταν μαγικά και έγιναν την κατάλληλη στιγμή. Χαίρομαι που ο κόσμος ακόμα μας αγαπάει και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό», αναφέρει η Shaya, που, ως γνωστόν, στη συνέχεια ακολούθησε μια άκρως επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που διαλύθηκαν οι Hi5, τα τραγούδια τους ακόμα ακούγονται. Μήπως θα έπρεπε να κάνουν ένα reunion; «Οπως έχω πει κι άλλες φορές, ήταν και δική μας επιθυμία να γίνει ένα reunion και το είχαμε παλέψει πολύ να γίνει πραγματικότητα το 2020, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Τέσσερα χρόνια μετά, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις ζωές μας και αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να γίνει.
Εύχομαι και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα καταφέρουμε να κάνουμε έστω μία εμφάνιση ως Hi5 για να ευχαριστήσουμε τους φαν μας για την πολλή αγάπη και στήριξη που μας έδωσαν, κάνοντας και τη δική μας εφηβική ηλικία τόσο ξεχωριστή και ευχάριστη».

Μαζί με το όνειρο μιας επανένωσης με τα άλλα κορίτσια, μιλάμε και για το άλλο της καλλιτεχνικό όνειρο, εκείνο της Eurovision. «Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ κάθε χρόνο να δηλώσω συμμετοχή. Δεν το έχω καταφέρει ακόμα, αλλά δεν πειράζει. Θα συνεχίσω να προσπαθώ διότι είναι ένα από τα εφηβικά μου όνειρα. Κάποια στιγμή, οι συνεργάτες μου μού είχαν φέρει πρόταση να εκπροσωπήσω τη Ρουμανία, αλλά δεν ευδοκίμησε. Το είπα τις προάλλες σε δύο εκπομπές της ΕΡΤ, και ελπίζω να με άκουσαν, ότι φέτος θέλω να έχω την τιμή και τη χαρά να πάω στη Eurovision με την Ελλάδα που με ανέδειξε. Θα καταθέσω πρόταση λίαν συντόμως».

«Το νέο μου μότο είναι “τι είχα, τι έχασα”. Νιώθω πλέον πολύ πιο τολμηρη και προχωράω χωρίς φόβους στη ζωή»

Aναρωτιέμαι πώς διαχειρίζεται την αναγνωρισιμότητα και τα τυχόν αρνητικά σχόλια στα social media. «Με τα αρνητικά σχόλια δεν θα ασχοληθώ έως και καθόλου εάν δεν με αφορούν άμεσα. Ο καθένας έχει την άποψή του, οπότε είτε θα είναι δεκτή είτε όχι. Με τα θετικά εννοείται ότι χαίρομαι, διότι αυτός είναι και ο σκοπός μου: να δώσω λίγη χαρά, αγάπη, ευτυχία και συμπαράσταση στον κόσμο. Μου αρέσει όταν μου μιλούν στον δρόμο και μου λένε πόση χαρά τους έχω δώσει». Μου εκμυστηρεύεται πως έχει αλλάξει πολύ η ζωή της. Εχει νέους στόχους και όνειρα για τα επαγγελματικά, αλλά και τα προσωπικά της. Είναι μητέρα και αυτό από μόνο του είναι μεταμορφωτικό. Πώς συνδυάζει, αλήθεια, οικογένεια, μητρότητα και τραγούδι; «Η μητρότητα με έκανε πιο δυνατή και δυναμική ως άνθρωπο. Εμαθα επίσης να προσέχω πολύ περισσότερο τον εαυτό μου από την άποψη της ψυχικής αλλά και της σωματικής υγείας. Δεν παίρνω πια κατάκαρδα τον αρνητισμό και τα εμπόδια και δεν ασχολούμαι με μικρότητες. Και κάπως έτσι έχω γίνει πιο χαρούμενος άνθρωπος. Με τη μητρότητα θεωρώ ότι έχω ωριμάσει και καλλιτεχνικά. Πριν όλα ήταν στον αέρα. Τώρα δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι χαλαρή, οπότε πλέον οργανώνω την κάθε μέρα αναλόγως με τον χρόνο που διαθέτω».



Το νέο τραγούδι της «Τι είχα, τι έχασα» το αφιερώνει στον εαυτό της και στους θαυμαστές της, ελπίζοντας να τους εμπνεύσει να προχωρούν χωρίς φόβο στη ζωή. Στο βιντεοκλίπ συμμετέχει και η μητέρα της, με την οποία είναι πολύ δεμένη. «Το “Τι είχα, τι έχασα” είναι, νομίζω, το νέο μου μότο στη ζωή. Είχα πιάσει τον εαυτό μου αρκετές φορές να μην παίρνει κάποιες αποφάσεις γρήγορα διότι φοβόμουν μη χάσω. Πλέον νιώθω πολύ πιο τολμηρή και προχωράω χωρίς φόβους στη ζωή. Θα μου πείτε ότι το νόημα του τραγουδιού είναι τελείως διαφορετικό, αλλά οι περισσότεροι από μας έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο στον έρωτα και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δεν χρειάζεται να διστάζετε να στείλετε ένα μήνυμα ή να κάνετε την πρώτη κίνηση. “Τι είχατε, τι χάσατε”... Καμιά φορά είναι απλά τα πράγματα: ή σε θέλει ή δεν θέλει».

Στο πνεύμα του νέου τολμηρότερου εαυτού της, η Shaya αποφάσισε να δημιουργήσει και τη δική της δισκογραφική εταιρεία, τη Slay House Records. «Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα ήθελε να έχει καλλιτεχνική ελευθερία και ταυτότητα διότι έχω επαναστατικό χαρακτήρα. Θέλω πάντα να κάνω τη διαφορά και να προσφέρω κάτι μοναδικό και διαφορετικό στον χώρο της μουσικής. Με εφαλτήριο αυτή την εταιρεία, λοιπόν, μπορώ να κάνω νέα καλλιτεχνικά βήματα και στο κοντινό μέλλον να δώσω την ευκαιρία σε νέα ανερχόμενα ταλέντα να δείξουν τη μοναδικότητά τους. Από τη δική μου εταιρεία θα βγουν δύο ρεμίξ του “Τι είχα, τι έχασα” - το ένα είναι του Christos Fourkis και το άλλο του Vsag, το οποίο επιλέχτηκε να μπει σε συλλογή του Buddha Bar και είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά δημοσίως» ◆

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Sky News: Γιατί η Ουκρανία αποφάσισε να εισβάλλει στη Ρωσία - Οι τρεις θεωρίες

Βίντεο: Οι Σέρβοι πήγαν... τύφλα στο μεθύσι στην απονομή του μπάσκετ - Ο Γιόκιτς έπινε μπύρες ημίγυμνος

Ο πατέρας που βίαζε την 9χρονη κόρη του στην Σπάρτη είχε ανεβάσει βίντεο που έλεγε «αν ήμουν ο διάβολος τα πρώτα μου θύματα θα ήταν τα παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης