Γιώργος Εμπειρίκος και Jaclyn Vernet: Jet set γάμος στην Άνδρο

Ο απόγονος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και η αγαπημένη του interior designer επισημοποίησαν τη σχέση τους σε κλειστό κύκλο, σε ένα δωρικό σκηνικό όπου πρωταγωνιστούσε η αγάπη

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Τζάκλιν Βέρνετ δεν ήθελαν να μετατρέψουν τον γάμο τους σε κοσμικό γεγονός. Προσκεκλημένοι ήταν μόνο 26 άτομα, κυρίως μέλη των δύο οικογενειών, αφού οι Εμπειρίκοι διατηρούν εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, παρότι το όνομά τους είναι πολύ γνωστό στον διεθνή κύκλο των jet setters.



Παππούς του γαμπρού ήταν ο συνονόματός του Γιώργος Εμπειρίκος, ο αριστοκράτης της θάλασσας που μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Λονδίνου, Ελβετίας και Νέας Υόρκης -σε ένα από τα ωραιότερα και ακριβότερα διαμερίσματα της 5ης Λεωφόρου μάλιστα- και ήταν φημισμένος συλλέκτης έργων τέχνης.



Η συλλογή του που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, πίνακες των Βίνσεντ βαν Γκογκ, Ελ Γκρέκο, Φρανθίσκο Γκόγια, Βασίλι Καντίνσκι και Πάμπλο Πικάσο θεωρούνταν μία από τις δεκαπέντε μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην υφήλιο. Ενας από τους πολυτιμότερους πίνακες της συλλογής ήταν από τη σειρά «Χαρτοπαίκτες» του Γάλλου μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πολ Σεζάν, ο οποίος πωλήθηκε αντί πολύ υψηλού αντιτίμου στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.



Η γιαγιά του ήταν η προσφιλής στους κοσμικούς κύκλους Ντόντα Βορίδη-Γουλανδρή, που φημιζόταν για τη λατρεία της στον Πικάσο και την εξαιρετική συλλογή της από κοσμήματα. «Η γιαγιά μου -“yiayia Doda” την αποκαλούσα- ήταν ο πιο εγκάρδιος, ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Υπήρξε για μένα πρότυπο συμπεριφοράς μέγιστου βαθμού ευγένειας», θυμάται ο Γιώργος Εμπειρίκος. «Διέθετε επίσης μια ασυνήθιστα διασκεδαστική αίσθηση του χιούμορ, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι μου πέρασε. Οποιος τη γνώριζε έχει σίγουρα να θυμάται τις ιδιαίτερα cool και χαριτωμένες στιγμές που πέρασε μαζί της. Η γιαγιά μου ήταν persona και ένας καταπληκτικός άνθρωπος».



Kαρμική συνάντηση

Ο Γιώργος Εμπειρίκος ο νεότερος είναι ψυχοθεραπευτής και διατηρεί δική του ιδιωτική κλινική στη Νέα Υόρκη, μόνιμο τόπο διαμονής του. Η Τζάκλιν Βέρνετ είναι μια επιτυχημένη interior designer με πολλές περγαμηνές στο επαγγελματικό βιογραφικό της. Η συνάντησή τους θυμίζει λίγο σενάριο από ταινία, όπως μας την περιγράφει σε αποκλειστικότητα ο Γιώργος Εμπειρίκος: «Μένω σε ένα block τριών κτιρίων με το χαρακτηριστικό νεοϋορκέζικο στυλ. Ο καλύτερος φίλος της Τζάκλιν μένει από κάτω μου, στον δεύτερο όροφο. Οταν εκείνος αρραβωνιάστηκε, στα τέλη του 2021, τον επισκέφτηκα με ένα μπουκάλι κρασί για να τον συγχαρώ.



Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση για τους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους
Χαριτωμένη λεπτομέρεια στο αυτοκίνητο των νεονύμφων


Τη στιγμή που ο γείτονάς μου άνοιξε την πόρτα συνάντησα το πιο ωραίο κορίτσι που είχα δει στη ζωή μου. Ηταν η Τζάκλιν. Εκείνη τη μέρα μιλήσαμε για πολλές ώρες. Η Τζάκλιν ανέβαλε την πτήση επιστροφής για το Μαϊάμι για να βγει για δείπνο μαζί μου για δεύτερη φορά. Ημουν πλέον απολύτως βέβαιος ότι μια μέρα θα γινόταν γυναίκα μου, αφού εκτός από εξωτερική ομορφιά διαθέτει και εσωτερική. Η γνωριμία μας ήταν σίγουρα καρμική αν σκεφτεί κάποιος ότι το διαμέρισμα στον φίλο της το είχε βρει η ίδια η Τζάκλιν πριν από μερικά χρόνια».



Γάμος σε νησί

Το ζευγάρι επέλεξε για τον γάμο του την Ανδρο, το νησί καταγωγής των Εμπειρίκων, εκεί όπου ο Γιώργος έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων στο οικογενειακό αριστοκρατικό νεοκλασικό. «Οι πιο όμορφες παιδικές μου αναμνήσεις γράφτηκαν στην Ανδρο. Τόσο ο παππούς όσο και η γιαγιά μου λάτρευαν το νησί, στο οποίο έχουν αφήσει πλούσιες ιστορίες και αμέτρητες συνεισφορές μέσω των οικογενειών τους - Εμπειρίκων και Γουλανδρήδων», μας εξηγεί ο ίδιος.

Ο γάμος τελέστηκε σε ένα γραφικό εκκλησάκι της Ανδρου


«Το νησί ήταν ανέκαθεν μια σφιχτά δεμένη κοινότητα, και τόσο η Τζάκλιν όσο και εγώ κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε απολαμβάνουμε τη φυσική ομορφιά και την ιστορικότητα του τόπου. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θέλαμε να μοιραστούμε τη μαγική αύρα του με τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς μας στην πιο ιδιαίτερη μέρα μας. Οι γραφικές μικροσκοπικές εκκλησίες, οι καλοκαιρινοί αέρηδες, το τιρκουάζ χρώμα της θάλασσας, η Ανδρος των παππούδων, των πατεράδων μας, αλλά και η δική μας Ανδρος ήταν αναμφισβήτητα το ιδανικότερο σκηνικό» 

Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση για τους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους
Ντόντα Βορίδη-Γουλανδρή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr