Κόλιν Φάρελ: Συγκινεί για για τον γιο του που έχει σύνδρομο Angelman: Θέλω ο κόσμος να είναι καλός μαζί του

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά, ο ηθοποιός αναγνώρισε όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο γιος του όλα αυτά τα χρόνια

Με μια σπάνια εξομολογητική διάθεση, ο Κόλιν Φάρελ μίλησε σε συνέντευξή του για τον γιο του, Τζέιμς, που πάσχει από το σύνδρομο Angelman.

Πρόκειται για μια νευρολογική γενετική διαταραχή με αναπτυξιακή και νοητική καθυστέρηση για το άτομο, διαταραχές λόγου, κινητικά προβλήματα ή προβλήματα ισορροπίας (κυρίως αταξικό βάδισμα), μικροκεφαλία και σπασμούς.

Μιλώντας στο People, ο 48χρονος ηθοποιός εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα αντιμετωπίζει ο κόσμος τον Τζέιμς, που σε λίγο θα κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας του.

«Θέλω ο κόσμος να είναι ευγενικός με τον Τζέιμς, θέλω ο κόσμος να του φέρεται με καλοσύνη και σεβασμό» δήλωσε.

Στην πορεία της εξομολόγησής του, ο Φάρελ αναφέρθηκε στη ζωή του γιου του από εδώ και πέρα. «Μόλις το παιδί γίνει 21 ετών, είναι κατά κάποιο τρόπο μόνο του. Όλες οι διασφαλίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, οι ειδικές τάξεις, όλα αυτά εξαφανίζονται, οπότε μένει ένας νεαρός ενήλικας που θα έπρεπε να είναι ένα ολοκληρωμένο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας μας και τις περισσότερες φορές μένει πίσω» σχολίασε.

Όσο για την επικοινωνία που έχει με το παιδί του, ο Φάρελ ξεκαθάρισε ότι: «Μιλάω στον Τζέιμς σαν να είναι 20 ετών και να έχει τέλεια ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα και νοητική ικανότητα ανάλογη της ηλικίας του. Αλλά δεν μπορώ να διακρίνω μια συγκεκριμένη απάντηση από αυτόν ως προς το αν αισθάνεται άνετα με όλα αυτά ή όχι, οπότε πρέπει να κατανοήσω με βάση τη γνώση του πνεύματος του Τζέιμς, το είδος του νεαρού ανθρώπου που είναι και την καλοσύνη που έχει στην καρδιά του».

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά, ο Φάρελ αναγνώρισε όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο γιος του, όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, για παράδειγμα στην κίνηση και την ισορροπία.

«Ο Τζέιμς έχει δουλέψει τόσο σκληρά σε όλη του τη ζωή, τόσο σκληρά. Επανάληψη στην επανάληψη, ισορροπία, το σπασμωδικό του βάδισμα. Όταν άρχισε να τρέφεται μόνος του για πρώτη φορά, το πρόσωπό του στο τέλος μοιάζει με Τζάκσον Πόλοκ. Αλλά τα καταφέρνει. Είμαι περήφανος γι' αυτόν κάθε μέρα, γιατί πιστεύω ότι είναι μαγικός» τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr