Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανεπιθύμητος ο Σαϊεντολόγος Τομ Κρουζ - Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Πλήθος ακτιβιστών ξεσπά στο ενδεχόμενο να παραβρεθεί στην τελετή λήξης - Μιλούν για επιχειρήσεις στρατολόγησης κόσμου έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Όπως στην έναρξη έτσι και στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται να επισκιάσουν την τελετή πολλά ευτράπελα.

Η είδηση για την παρουσία του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης έχει ξεσηκώσει μεγάλη μερίδα ακτιβιστών του Παρισιού και όχι μόνο, με τον Χολιγουντιανό σταρ να είναι ανεπιθύμητος, σύμφωνα με τη Le Monde.

Πρόκειται για ακτιβιστές κατά των αιρέσεων που καταδίκασαν την ενδεχόμενη εμφάνιση του ηθοποιού και γνωστού Σαϊεντολόγου στη μεγάλη εκδήλωση της Κυριακή 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

Αν και η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ο σταρ του Mission Impossible αναμένεται να συμμετάσχει στο τελικό σόου των Αγώνων, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είναι προσβολή»
Την ίδια ώρα, πλήθος Γάλλων ακτιβιστών κατηγορούν τους Σαϊεντολόγους για προσηλυτισμό έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Λένε ότι η φημολογούμενη συμμετοχή του διάσημου Σαηεντολόγου του Χόλιγουντ θα ήταν «προσβολή για τα θύματα».

Η Union nationale des associations de défense des familles et de l'individu (UNADFI), μια γαλλική εθνική ένωση που ασχολείται με την προστασία των οικογενειών και των ατόμων από καταχρηστικές πρακτικές όσον αφορά την αντιμετώπιση των αιρέσεων, πήρε θέση δημόσια.

Η Κάθριν Κατς, πρώην Γαλλίδα δικαστής και επικεφαλής της UNADFI ήταν ξεκάθαρη: «Το ότι απλά μιλάμε για την παρουσία του αποτελεί προσβολή για τα θύματα. Είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Η Σαρλίν Ντελπόρτ από τη μεριά της, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, έκανε λόγο για «ντροπή».

Οι προσπάθειες στρατολόγησης
Όσο για τις προσπάθειες Σαϊεντολόγων να στρατολογήσουν κόσμο έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Stade de France, η Ντελπόρτ υποστήριξε ότι: «Είναι πολύ παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα προσεγγίσουν πολλούς νέους ανθρώπους, ανησυχώ πολύ».

Η Miviludes, ένας γαλλικός κυβερνητικός οργανισμός με στόχο την παρακολούθηση, την πρόληψη και την καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών από αιρέσεις δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για φυλλάδια «Όχι στα ναρκωτικά» που συνδέονται με τη Σαϊεντολογία και διανέμονται σε όλο το Παρίσι.


Φωτογραφία: AFP


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα

Στη φυλακή ο 32χρονος που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε τη σύντροφό του στο Διδυμότειχο

Η πισίνα μου είναι βάθους 1,20μ. - Δεν είμαι εγώ, στα 36 μου, η αιτία των δεινών της χώρας, λέει ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr