Λιλ Γουέιν: Παλιό σημειωματάριο με στίχους του βγήκε σε δημοπρασία για πέντε εκατομμύρια δολάρια

Λιλ Γουέιν: Παλιό σημειωματάριο με στίχους του βγήκε σε δημοπρασία για πέντε εκατομμύρια δολάρια

Το σημειωματάριο χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικανό ράπερ, όταν ήταν 17 ετών

lilwayne22
Ένα παλιό σημειωματάριο με στίχους που ανήκε στον Λιλ Γουέιν θα πωληθεί σε δημοπρασία σε τιμή εκκίνησης πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Το σημειωματάριο που χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικανό ράπερ, όταν ήταν 17 ετών, τη δεκαετία του '90 περιέχει στίχους των τραγουδιών «Grown Man» από το άλμπουμ «Tha Carter II», καθώς και το «We on Fire» των Hot Boys και ένα doodle .

Η τιμή των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων έχει ιστορία. Το σημειωματάριο αποκαλύφθηκε από έναν ανώνυμο άνδρα σε ένα αυτοκίνητο που προηγουμένως ανήκε σε συνεργάτη του ράπερ στην Cash Money Records. Κράτησε το σημειωματάριο έως το 2019, όταν το πούλησε για πρώτη φορά σε δημοπρασία έναντι 250.000 δολαρίων.
Κλείσιμο

Ο ίδιος ο Γουέιν προσπάθησε να εμποδίσει νόμιμα την πώληση, ισχυριζόμενος ότι το σημειωματάριο είχε χαθεί και κατηγορώντας τον άνδρα ότι έκρυψε το αντικείμενο και το διέθεσε προς πώληση όταν είχε ανάγκη για μετρητά. Στράφηκε επίσης με νομικά μέσα κατά του Moments in Time για τη δημοπρασία.

Ο άνδρας αντεπιτέθηκε νομικά με το επιχείρημα όποιος βρίσκει κάτι το κρατάει και ζήτησε από το δικαστήριο να τον ανακηρύξει νόμιμο ιδιοκτήτη του σημειωματάριου. Ο ράπερ δεν απάντησε ποτέ, οπότε το δικαστήριο έλαβε απόφαση εναντίον του.

Ο οίκος δημοπρασιών αγοράζει και πουλάει επιστολές, χειρόγραφα, φωτογραφίες, επιστημονικά άρθρα και έργα λογοτεχνίας σημαντικών προσωπικοτήτων.

Ο Λιλ Γουέιν είναι ο πιο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης ραπ όλα αυτά τα χρόνια. Μεγάλος θαυμαστής του είναι ο πρωθυπουργος της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ από τότε που ο ράπερ επισκέφθηκε τη χώρα το 2020.

Ο Λιλ Γουέιν έλαβε δώρο ένα SUV Black Lamborghini και ένα ρολόι 25.000 δολαρίων για τα προβλήματα που είχε στο τελωνείο, καθώς δεν του επέτρεψαν την είσοδο επειδή είχε μαζί του κοσμήματα, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σημειωματάριο του ράπερ να ενταχθεί στη συλλογή του Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο, φωτογραφίες: Τα 30χλμ. φτάνει το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος - Επιχειρούν 560 πυροσβέστες

Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, γράφουν στο Twitter

Με άρωμα Ελλάδας ο αποχαιρετισμός από το Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το σόου και η παράδοση της φλόγας στο Λος Άντζελες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης