Τέιλορ Σουίφτ: Έως και δεκάδες εκατ. δολάρια υπολογίζεται η ζημιά για συνεργάτες της μετά τις ακυρώσεις συναυλιών

Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα για τις ασφαλιστικές εταιρείες της ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίαζαν για συναυλία της

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις  που είχαν σχεδιαστεί για τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη ήταν η αιτία που περίπου 170.000 φαν της δεν την απόλαυσαν από κοντά.

Ωστόσο, εξίσου μεγάλη είναι και η ζημιά που θα δεχτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε η διοργάνωση της περιοδείας Eras Tour στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να δεχτούν μεγάλο πλήγμα καλύπτοντας τις απώλειες για τις συναυλίες της ποπ σταρ, οι οποίες είχαν οριστεί για τις 9, 10 και 11 Αυγούστου 2024. Η Barracuda Music, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση, δήλωσε ότι όλα τα εισιτήρια θα επιστραφούν εντός 10 ημερών.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο επισημαίνει ότι η Σουίφτ είναι από τους δημοφιλείς καλλιτέχνες που ζητούν για πελάτες οι εν λόγω εταιρείες, μιας και σπάνια ακυρώνει τις συναυλίες της και τηρεί τα συμφωνημένα και επομένως, οι εξελίξεις αιφνιδίασαν πολύ τους συνεργάτες της.

Οι τυπικές καλύψεις που περιλαμβάνει η ασφάλιση σε περίπτωση ακύρωσης εκδηλώσεων αφορούν καθυστερήσεις, την αλλαγή της τοποθεσίας της εκδήλωσης, το ενοίκιο για τον χώρο, καθώς και την αμοιβή του καλλιτέχνη από την πώληση των εισιτηρίων.

Το ποσό που χρεώνονται τώρα οι ασφαλιστικές της Σουίφτ, δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, ο Μάρκος Αλβάρεζ, διευθύνων σύμβουλος της αξιολόγησης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Morningstar DBRS, δήλωσε στο Reuters ότι οι απώλειες από τις ακυρώσεις θα μπορούσαν να είναι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η επίθεση ήταν εμπνευσμένη από ανάλογες του Ισλαμικού Κράτους

Oι αυστριακές αρχές ανακάλυψαν τα σχέδια που φέρεται να είχε ένας 19χρονος να διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας σε στάδιο, όπου θα συγκεντρώνονταν δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Η επίθεση ήταν εμπνευσμένη από ανάλογες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Αυστριακοί ερευνητές είπαν ότι ο νεαρός άνδρας πρόσφατα είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και ομολόγησε τα πάντα μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του. Από τις αρχές κατασχέθηκαν χημικά, ματσέτες και άλλες συσκευές που σχεδιάζονταν να χρησιμοποιηθούν σε βομβιστική επίθεση.

Η δικηγόρος Ίνα-Κριστίν Στίγκλιτς είπε στο Reuters ότι ο 19χρονος ασχολείτο με το Ισλαμικό Κράτος μονάχα τον τελευταίο μήνα.

«Τον ενδιέφερε», δήλωσε, υπονοώντας ότι ο πελάτης της δεν σκόπευε πραγματικά να διαπράξει μια σοβαρή επίθεση. «Έπαιζε απλά με ιδέες», τόνισε. «Λέει ότι η βόμβα δεν ήταν καλής ποιότητας, δεν θα είχε λειτουργήσει».

Σύμφωνα με την ίδια, ο 19χρονος είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτιάξει εκρηκτικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων τριών νέων, τους οποίους η αυστριακή αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, βρίσκεται ένας 17χρονος, τον οποίο, όπως είπε η Στίγκλιτς, ο πελάτης της περιέγραψε ως τον «καλύτερο φίλο του και γείτονα».

Οι γείτονες του 19χρονου στη μικρή πόλη Τέρνιτς δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη σύλληψή του, περιγράφοντάς τον ως ένα συνεσταλμένο αλλά φιλικό άτομο. Μία από τις λίγες ενδείξεις που παρέπεμπαν σε μια πιθανή ριζοσπαστικοποίηση ήταν ότι πρόσφατα είχε αφήσει μακριά γενειάδα, λένε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που είχε αλλάξει την εμφάνισή του, η δικηγόρος του απάντησε: «Ήθελε να δείχνει άνετος».



Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ το πλήγμα από τη φωτιά στην Αττική: Κάηκαν τουλάχιστον 100.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις

Ανησυχία για τους ανέμους στην βορειοανατολική Αττική - Θα αυξηθεί η ένταση το πρωί, λέει ο Κολυδάς

Μια 50χρονη σπρίντερ θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr