Μάθιου Πέρι: Πέντε συλλήψεις για τον θάνατό του από κεταμίνη - Ξεσκεπάστηκε εγκληματική οργάνωση

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων την Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης»

Πέντε άτομα αντιμετωπίζουν τελικά κατηγορίες σχετικά με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το AFP, σε συνέχεια της αποκάλυψης για εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού.

Το BBC μετέδωσε ότι οι αρχές αποκάλυψαν ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» που προμήθευε κεταμίνη στον Πέρι και σε άλλους. Η έρευνα έδειξε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα εθισμού του Πέρι.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας του Λος Άντζελες ανακοινώθηκε πως πέντε άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Ποιοι κατηγορούνται

Η κατηγορία που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνει την Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», και τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια ως τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Πέρι. Κατηγορίες έχουν επίσης απαγγελθεί σε έναν γιατρό, τον Μαρκ Τσάβεζ, τον βοηθό του Πέρι, Κένενθ Ιγουάμασα, και ένα άλλο άτομο, ο Έρικ Φλέμινγκ.

Όπως μεταδίδει το Sky News αναφορικά με τις λεπτομέρειες της δικογραφίας, ένας από τους γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από κεταμίνη έγραψε σε μήνυμα: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος».

Το μήνυμα εστάλη από τον Σαλβαδόρ Πλασένθια, έναν ιατρό γνωστό και ως «Δρ. Π», ο οποίος είναι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού. Οι άλλοι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν την Τζασβίν Σανγκά, γνωστή ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», τον Κένενθ Ιγουάμασα, προσωπικό βοηθό του Πέρι, τον Έρικ Φλέμινγκ, γνωστό του τηλεοπτικού αστέρα.

Δείτε βίντεο, την συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας του Λος Άντζελες



Αναλυτικά οι κατηγορίες στους πέντε συλληφθέντες

Jasveen Sangha, γνωστή και ως “Η Βασίλισσα της Κεταμίνης”: Κατηγορείται για τη διανομή κεταμίνης, διατήρησης χώρου σχετικού με ναρκωτικά, κατοχή με πρόθεση διάθεσης μεθαμφεταμίνης, κατοχή με πρόθεση διάθεσης κεταμίνης και ακόμη πέντε κατηγορίες για διανομή κεταμίνης.

Δρ. Salvador Plasencia: Κατηγορείται για διανομή κεταμίνης, για τροποποίηση και πλαστογράφηση εγγράφων ή αρχείων σχετικών με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Eric Fleming: Ομολόγησε ένοχος για τη διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία διανομής κεταμίνης που οδήγησε στον θάνατο. Στα δικαστικά έγγραφα, ο Fleming παραδέχτηκε ότι διακίνησε την κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι και ότι απέκτησε την κεταμίνη από την πηγή του, την Sangha, διανέμοντας 50 φιαλίδια κεταμίνης στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Kenneth Iwamasa, εκ των οποίων τα μισά τέσσερις μέρες πριν τον θάνατο του Πέρι.

Kenneth Iwamasa: Ο προσωπικός βοηθός του Πέρι, που συνωμότησε με την Sangha, τον Fleming και τον Plasencia για την παράνομη προμήθεια και διανομή κεταμίνης στον Πέρι. Ομολόγησε ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο και παραδέχτηκε ότι επανειλημμένα χορήγησε κεταμίνη στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων πολλών ενέσεων την ημέρα του θανάτου του.

Δρ. Mark Chavez: Ιατρός που συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης. Στην συμφωνία του παραδοχής, παραδέχτηκε ότι πούλησε κεταμίνη στον Plasencia, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης που είχε αφαιρεθεί από την πρώην κλινική του.

Οι σχέσεις των εμπλεκομένων με τον Μάθιου Πέρι

Οι αρχές αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023, ο Πέρι αγόρασε 20 φιαλίδια κεταμίνης αξίας 55.000 δολαρίων.

Οι αγορές αυτές οδήγησαν τον Δρ. Πλασένθια, έναν από τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Πέρι, να γράψει σε μήνυμα: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», αναφερόμενος στον ηθοποιό. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι ο Πλασένθια έγραψε σε μηνύματα ότι ήθελε να γίνει ο «προτιμώμενος προμηθευτής ναρκωτικών» του Πέρι.

Οι αρχές εξηγούν ότι ως γιατρός, ο Πλασένθια γνώριζε τους κινδύνους των ναρκωτικών που χορηγούσε και μάλιστα είχε δει τον Πέρι να «παγώνει» και την αρτηριακή του πίεση να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χορήγησης των φαρμάκων σε μία περίπτωση. Παρά ταύτα, οι αρχές αναφέρουν ότι ο γιατρός άφησε πίσω του φιαλίδια του φαρμάκου για να τα χορηγήσει ο βοηθός του.

Οι αρχές βρήκαν «αποθήκη κεταμίνης»

Ο Μάρτιν Στράδα, Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν ένα είδος «εμπορικής αποθήκης ναρκωτικών». Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν 80 φιαλίδια κεταμίνης, καθώς και κοκαΐνη και χάπια.

Οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη γλώσσα και προσπάθησαν να "κρύψουν" τις πράξεις τους μετά τον θάνατο του Πέρι

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη γλώσσα στις επικοινωνίες τους, αποκαλώντας την κεταμίνη με ονόματα όπως «Dr. Pepper», ή «μπότλες» και «κονσέρβες».

Οι ερευνητές περιγράφουν την «κάλυψη» που ισχυρίζονται ότι οι ύποπτοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν μετά την εμφάνιση των αναφορών για τον θάνατο του Πέρι. Σύμφωνα με τις αρχές, η Sangha έστειλε μήνυμα σε έναν από τους υπόπτους ζητώντας του να «διαγράψει όλα μας τα μηνύματα», ενώ ο Δρ. Plasencia φέρεται να «πλαστογράφησε» ιατρικά αρχεία με σκοπό να κάνει τα φάρμακα να φαίνονται νόμιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Από την εισβολή της Ρωσίας στην αντεπίθεση του Κιέβου με την προέλαση στο Κουρσκ - Η σύγκρουση σε χάρτες

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός και στην Ευρώπη, στη Σουηδία το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής

ΑΑΔΕ: Τσίμπησαν συνταξιούχους και μισθωτούς με εισοδήματα κάτω από 10.000 αλλά δαπάνες πάνω και από 200.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr