Πρίγκιπας Άντριου: Ο Κάρολος του απέλυσε την ασφάλεια και τον διώχνει από το €35 εκατ. ακίνητο που μένει

Τελεσίγραφο από τον μονάρχη, η απόλυση της ασφάλειας ανοίγει τον δρόμο για να φύγει και ο Άντριου από το κτήμα για να το ενοικιάσει ο βασιλιάς για 1 εκατ. τον χρόνο - Δείτε βίντεο

Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος πρόκειται να απολύσει την πολυμελή ομάδα ασφαλείας του πρίγκιπα Άντριου σε μία κίνηση η οποία προκαλεί σωρεία συζητήσεων στη χώρα για τη σταδιακή απομάκρυνση του πρίγκιπα από τον στενό πυρήνα της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, όλα τα μέλη της ομάδας ασφαλείας του Άντριου ενημερώθηκαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν θα είναι απαραίτητες από τον Νοέμβριο. Ένας εσωτερικός άνθρωπος του παλατιού δήλωσε στη Sun: «Όλοι εικάζουν ότι αυτό σημαίνει ότι ο Δούκας θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Βασιλική Στοά, γιατί ποιος άλλος λόγος θα μπορούσε να υπάρξει για να του αφαιρεθεί η ασφάλεια;».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρίγκιπας Άντριου θα μπορούσε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του στο Ουίνδσορ αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Δούκας της Υόρκης ενδέχεται να έχει λάβει προθεσμία μέχρι το φθινόπωρο για να εγκαταλείψει το Royal Lodge, την έπαυλη 30 δωματίων που μοιράζεται με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον.

Δείτε βίντεο, το ακίνητο αξίας 30 εκατ. λιρών:



Το τελεσίγραφο ήρθε από τον μονάρχη, ο οποίος εδώ και καιρό προσπαθεί να διώξει τον ατιμασμένο μικρότερο αδελφό του από το ακίνητο, με προηγούμενες αναφορές να υποστηρίζουν ότι θέλει να το νοικιάσει για 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο. Ωστόσο, ο Άντριου ήταν απρόθυμος να το πράξει, αφού υπέγραψε 75ετή μίσθωση με το Crown Estate όταν μετακόμισε το 2003, υπό τον όρο να καταβάλει προκαταβολή 1 εκατομμυρίου λιρών και να πληρώνει 260.000 λίρες ετησίως σε ενοίκιο.

Υπάρχει επίσης η επιπρόσθετη επιπλοκή των αναγκαίων επισκευών στα κτίρια του ακινήτου, ορισμένα από τα οποία έχουν περιέλθει σε κακή κατάσταση και ο λογαριασμός για τις ανακαινίσεις ανέρχεται ήδη σε 7 εκατομμύρια λίρες.

Ο μονάρχης χρηματοδοτεί ιδιωτικούς φρουρούς στην έπαυλη από τότε που οι ένοπλοι αστυνομικοί του Άντριου - που κόστιζαν 3 εκατομμύρια λίρες ετησίως - απομακρύνθηκαν το 2022 εν μέσω του σκανδάλου του Τζέφρι Επστάιν.

Η Sun ανέφερε επίσης ότι νωρίτερα φέτος ο Κάρολος θα μπορούσε ακόμη και να κόψει από τον Άντριου τα 4 εκατομμύρια λίρες το χρόνο που δίνει στον μικρότερο αδελφό του. Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ότι ο Άντριου είχε απορρίψει την ευκαιρία να μετακομίσει στο Frogmore Cottage, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και αποτελούσε το βρετανικό σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική λίστα γάμου - Ποιοι τον επικρίνουν, τι απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Φωτιά σε ρόδα λούνα παρκ σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr