Σιμόν Μπάιλς: Κατηγορούν την Ολυμπιονίκη πως κάνει επίδειξη πλούτου ενώ η μητέρα της ζει στην ανέχεια

Η 52χρονη Σάνον Μπάιλς που εργάζεται σε παντοπωλείο, ζήτησε από την κόρη της να τη συγχωρέσει σε πρόσφατη συνέντευξη

Η ζωή της βιολογικής μητέρας της Σιμόν Μπάιλς δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της ολυμπιονίκη.

Ενώ η 27χρονη απολαμβάνει τα αγαθά των κόπων της από τις διακρίσεις, τα μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματά της και τις εμπορικές συμφωνίες με μεγάλα brands, η Σάνον ζει σε συνθήκες φτώχειας στο Κολόμπους του Οχάιο.

Το αστέρι της ενόργανης γυμναστικής και η γυναίκα που την έφερε στη ζωή δεν έχουν καμία επικοινωνία, από τότε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες της αθλήτριας ανέλαβαν την ανατροφή της σε ηλικία τριών ετών.

Δείτε βίντεο


«Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τα παιδιά μου»
Η η 52χρονη δήλωσε ότι ζει με την ελπίδα για την ημέρα που η κόρη της θα δεχτεί να τη συγχωρέσει για το παρελθόν που δεν μπορεί να αλλάξει, αφού ο εθισμός της στα ναρκωτικά την οδήγησε να εγκαταλείψει τα παιδιά της.

«Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τα παιδιά μου, αλλά έπρεπε να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω. Δεν ήμουν σε θέση να τα φροντίζω. Εξακολουθούσα να κάνω χρήση και [ο πατέρας μου] δεν ήθελε να μπαινοβγαίνω στη ζωή τους όταν δεν ήμουν καλά» εξήγησε στην DailyMail.

Η Σλανον αντιμετωπίζει μια σειρά από χρέη εδώ και χρόνια, όσο ζούσε στη γειτονιά Φράνκλιτον, που μαστίζεται από το έγκλημα. Μέχρι ώρας δεν έχει δεχτεί βοήθεια από την Μπάιλς. «Δεν την έχει [προσφέρει] μέχρι στιγμής. Εγώ είμαι εδώ. Είμαι εντάξει» φέρεται να είπε.

«Η Σιμόν Μπάιλς επιδεικνύει τα πλούτη της και δεν έχει δώσει καμία βοήθεια στη βιολογική της μητέρα»

Την ίδια ώρα, η Daily Mail ανέβασε ένα δημοσίευμα με φωτογραφίς της 27χρονης Μπάιλς να ποζάρει πάνω στο πολυτελές αυτοκίνητό της. Ο τίτλος ήταν: «Η Σιμόν Μπάιλς επιδεικνύει τα Birkins, το Range Rover και την έπαυλή της στο Τέξας - αλλά η Ολυμπιακή γυμνάστρια των 25 εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει δώσει καμία βοήθεια στην άφραγκη βιολογική της μητέρα που εργάζεται ως ταμίας για να τα βγάλει πέρα».

Τα χρέη και η ποινή φυλάκισης με αναστολή
Στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2018, η Σάνον δήλωσε ότι δεν είχε ούτε ένα δολάριο στο όνομά της. Μεταξύ των περιουσιακών της στοιχείων ήταν δύο άχρηστα αυτοκίνητα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα οικιακά είδη, τα ηλεκτρονικά είδη, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα κοσμήματα αξίζουν 9.650 δολάρια. Η ίδια ανέφερε ότι το σπίτι της άξιζε μόλις 9.684 δολάρια. Παράλληλα έχει χρέη αλλά και παρελθόν με δίκες εις βάρος της, για διάφορα τροχαία και λοιπές ποινικές υποθέσεις.

Τον Ιανουάριο του 2020, κρίθηκε ένοχη για επίθεση και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 180 ημερών με αναστολή και αναστολή μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Από το 2022, κατάφερε να μείνει μακριά από μπελάδες και τώρα εργάζεται ως ταμίας σε παντοπωλείο.

Σήμερα δηλώνει νηφάλια και επισημαίνει ότι έχει αλλάξει. «Δεν είμαι ο άνθρωπος που ήμουν. Είμαι εντάξει, σήμερα. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει. Είμαι πολύ διαφορετική από ό,τι με έχουν παρουσιάσει» είπε στη συνέντευξη.

Όσο για την επικοινωνία με την κόρη της, Σιμόν, η Σάνον ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει.

«Αν θέλω να μάθω νέα της θα καλέσω τον πατέρα μου. Τον ρωτάω για τη Σιμόν και με κρατάει ενήμερη» σημείωσε.

Για τη σχέση με τον πατέρα της, ανέφερε: «Όταν υπογράψαμε τα χαρτιά της υιοθεσίας ήταν σαν ο πατέρας μου να γύρισε έναν διακόπτη με εμένα - καμία επικοινωνία, δεν τηλεφωνούσε και δεν με επισκεπτόταν. Έτσι ήταν στην αρχή. Μου πήρε έξι χρόνια μέχρι να ξαναδώ τα παιδιά μου. Σεβόμουν τον πατέρα μου που δεν άφηνε τα παιδιά να με δουν, θεωρούσε ότι αυτό ήταν το καλύτερο γι' αυτά».

Τέλος, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας των παιδιών της.

«Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τα παιδιά μου, αλλά έπρεπε να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω. Δεν ήμουν σε θέση να τα φροντίζω. Εξακολουθούσα να κάνω χρήση και δεν ήθελε ο πατέρας μου να μπαινοβγαίνω στη ζωή τους όσο δεν ήμουν καλά. Ήμουν ξεροκέφαλη. Δεν με ένοιαζε, φώναζα: "Θέλω να βλέπω τα παιδιά μου, γιατί μου το κάνεις αυτό;" Δεν καταλάβαινα τότε, αλλά χρόνια αργότερα κατάλαβα το γιατί. Έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου».

«Θέλω να την ενημερώσω ότι την αγαπώ και ότι είμαι πολύ περήφανη γι' αυτήν. Αλλά ακόμα περιμένω» συνέχισε και στην πορεία της απευθύνθηκε, λέγοντας: «Θα ήθελα να καθίσω να σου μιλήσω και να απαντήσω σε όποιες ερωτήσεις έχεις. Δεν ξέρω τι σου έχουν πει, αλλά θέλω να ακούσεις την πραγματικότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική λίστα γάμου - Ποιοι τον επικρίνουν, τι απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Φωτιά σε ρόδα λούνα παρκ σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr