Οικογενειακό casus belli η διαθήκη του Αλέν Ντελόν - Η άγρια κόντρα των παιδιών του για την κληρονομιά του

Τα τρια αδέρφια έχουν χρόνια αντιπαράθεση - Γιατί άφησε την μισή περιουσία στην κόρη του

Μια περιουσία εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οικογενειακής αντιπαράθεσης: Ο θάνατος του εκθαμβωτικού αστέρα, Αλέν Ντελόν, φέρνει τους κληρονόμους του αντιμέτωπους αναβιώνοντας ένα πραγματικό σαιξπηρικό δράμα.

Τον τελευταίο χρόνο της ζωής του «Δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο», μαινόταν ο πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ των επίδοξων κληρονόμων που μέσω των δικηγόρων τους προσπαθούσαν να αναλάβουν την ιατρική περίθαλψη του πατέρα τους – μια «μάχη» που πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Όμως το ύψος της κληρονομιάς παρέμεινε μυστικό.

Πέρα από ακίνητα και έργα τέχνης, η περιουσία του Αλέν Ντελόν περιλαμβάνει φυσικά τα δικαιώματα από τις ταινίες του, αλλά και τα προϊόντα με την επωνυμία του από ρούχα μέχρι γυαλιά, αρώματα, τσάντες κ.τ.λ.

Η τεράστια περιουσία του περνά στα τρία του παιδιά, Άντονι, Ανούσκα και Αλέν – Φαμπιάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», τους τελευταίους μήνες η διαμάχη αυτή με «πρωταγωνιστές» τα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν, τον μικρότερο γιο του Αλέν – Φαμπιάν, τη μοναχοκόρη του Ανούσκα και τον μεγαλύτερο γιο του, Άντονι, κορυφώθηκε.

Η πρώτη πράξη ήταν η σύγκρουση των παιδιών του Ντελόν με τη Γιαπωνέζα σύντροφο του πατέρα τους, την 66χρονη Χιρόμι Ρόλιν.

Υπέβαλαν μήνυση εναντίον της για ηθική παρενόχληση, υπεξαίρεση αλληλογραφίας και κακοποίηση ζώων μέχρι που κατάφεραν να τη διώξουν από το σπίτι του.

Η δεύτερη πράξη ήταν επίθεση που εξαπέλυσε, υποστηριζόμενος από τον μικρότερο αδελφό του, ο Άντονι στην ετεροθαλή αδελφή του Ανούσκα, κατηγορώντας την ότι «έγινε συνεργός στην κακοποίηση και τη βία, της οποίας ο Αλέν Ντελόν ήταν το θύμα».

Ο Ντελόν, γνωρίζοντας την κατάσταση, συνέταξε προσεκτικά τη διαθήκη του, αφήνοντας στην αγαπημένη μοναχοκόρη του, Ανούσκα, καρπό του δεσμού του με το μοντέλο από την Ολλανδία Ροζαλί Βαν Μπρέμεν, τη μισή του περιουσία.

Την άλλη μισή περιουσία του ο Αλέν Ντελόν την αφήνει στους δύο γιους του, Άντονι και Αλέν – Φαμπιάν, οι οποίοι είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους αλλά και περιπέτειες με ναρκωτικά, όπλα και τη γαλλική δικαιοσύνη.

Μια περιουσία αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού πέρα από ακίνητα και έργα τέχνης, περιλαμβάνει και τα δικαιώματα από τις ταινίες του Αλέν Ντελόν, και τα προϊόντα με την επωνυμία του.

Το μοίρασμα της περιουσίας, ήταν γνωστό στους γιούς του και χαρακτηριζόταν ως άνιση. Για τον λόγο αυτόν, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον τα τρία αδέρφια να βρεθούν ξανά σε αντιμαχόμενες πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του ο Ντελόν συγκέντρωσε σημαντική περιουσία, καθώς ήταν επίσης ο παραγωγός σε περισσότερες από τριάντα ταινίες, όπως στις «Κύριος Κλάιν» και «Μπορσαλίνο». Ο «Γατόπαρδος» ήταν επίσης ένας έξυπνος επιχειρηματίας και, μεταξύ άλλων, είχε ιδρύσει έναν στάβλο με άλογα ιπποδρομιών. Πάνω απ’ όλα, εκμεταλλεύτηκε την ίδια την εικόνα του, προωθώντας τη μάρκα Delon.

Η εταιρεία διανομής ειδών πολυτελείας που δημιούργησε το 1978 ήταν πολύ επιτυχημένη, αφού πουλούσε τσιγάρα, αλκοόλ και αρώματα με το όνομά του, ιδίως στην Ασία. Από το 2009 ο οίκος Dior χρησιμοποιούσε φωτογραφίες του από τη δεκαετία του ’60, από την περίοδο της «Πισίνας», για τις διαφημίσεις του αρώματος Eau Sauvage.

Μυστήριο πάντως παραμένει η ακίνητη περιουσία του, πέρα από το κτήμα του Ντουσί, που του ανήκε εδώ και μισό αιώνα, από την εποχή που ήταν ζευγάρι με την ηθοποιό Μιρέιγ Νταρκ. Διατήρησε μόνο τα βοηθητικά κτίρια ενός παλιού, καμένου πύργου, στη θέση του οποίου έφτιαξε μια λίμνη, στη μέση ενός γιγαντιαίου πάρκου πολλών στρεμμάτων, περιτοιχισμένου από ψηλούς τοίχους.

Όταν πήρε την ελβετική υπηκοότητα είχε στην κατοχή του μια ιδιοκτησία κοντά στη Γενεύη.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Άνδρος: Ελεύθερος ο καπετάνιος του πλοίου μετά το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr