The Crow: Απαγορεύτηκαν τα όπλα στα γυρίσματα του reboot μετά τον θάνατο του Μπράντον Λι

Ο πρωταγωνιστής της αρχικής ταινίας του 1994 σκοτώθηκε από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων 

Ο σκηνοθέτης του επερχόμενου reboot του «Crow» αποκάλυψε ότι απαγόρευσε όλα τα πυροβόλα όπλα από το πλατό λόγω του θανάτου του Μπράντον Λι, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της αρχικής ταινίας 30 χρόνια πριν.

Ο Λι, γιος του Μπρους Λι, πυροβολήθηκε κατά λάθος στην κοιλιά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας σκηνής για το «Crow» το 1994. Πέθανε στο νοσοκομείο, σε ηλικία 28 ετών.

Ο σκηνοθέτης του reboot, Ρούπερτ Σάντερς, δήλωσε στο Variety ότι ο θάνατος του Λι ήταν στο μυαλό του, όπως και ο θάνατος της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία πυροβολήθηκε θανάσιμα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», εξαιτίας πραγματικών σφαιρών που είχαν τοποθετηθεί σε ένα όπλο που κρατούσε ο πρωταγωνιστής, Άλεκ Μπάλντουιν. Η Χάτσινς σκοτώθηκε το 2021, έναν χρόνο πριν ο Σάντερς ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Crow».
«Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα Νο 1», δήλωσε ο ίδιος. «Τα κινηματογραφικά πλατό είναι πολύ επικίνδυνα. Υπάρχουν γρήγορα κινούμενα αυτοκίνητα με γερανούς κολλημένους στην κορυφή τους. Υπάρχουν κασκαντέρ που πέφτουν από ψηλά σύρματα σε σκαλοπάτια. Ακόμα και μόνο το να περπατάς σε ένα πλατό τη νύχτα με μηχανήματα βροχής και φώτα - δουλεύεις σε βιομηχανικό περιβάλλον. Οπότε είναι επικίνδυνο. Πρέπει να είσαι ασφαλής. Την πρώτη μέρα συναντήθηκα με το τμήμα ειδικών εφέ και τον οπλουργό, ο οποίος ήταν υπέροχος, στην Πράγα. Είχαν μεγάλη επίγνωση της ασφάλειας. Ακολουθούν όλες τις ίδιες οδηγίες με τον στρατό όταν έχουν να κάνουν με όπλα, αλλά εγώ δεν ήθελα καν να το διακινδυνεύσω».

Και πρόσθεσε: «Έτσι είπα, κατηγορηματικά, "Δεν θα έχουμε όπλα που πυροβολούν στα γυρίσματα", πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαμε ούτε ένα όπλο που θα μπορούσε να έχει ζωντανή ή άσφαιρη σφαίρα πουθενά κοντά στο πλατό, ώστε να μην μπορεί να μπει κανένα βλήμα».

Είπε ότι χρησιμοποίησαν όπλα Airsoft, τα οποία χρησιμοποιούνται ερασιτεχνικά, καθώς και «λαστιχένια ή μεταλλικά δολώματα που είναι λειτουργικά αλλά δεν έχουν μηχανισμό πυροδότησης».

Ο Σάντερς δήλωσε ότι η χρήση ψεύτικων όπλων απαιτεί επιπλέον χρήματα για τα οπτικά εφέ, για να προστεθεί η αναλαμπή της κάννης και ο καπνός, αλλά είπε ότι «ήταν ένα τίμημα που άξιζε να πληρώσουμε... για μένα, ήταν μια πολύ αξιόλογη δαπάνη για την ασφάλεια και την άνεση όλων μας σε αυτό το έργο».

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ, το «Crow» ακολουθεί τον Έρικ Ντρέιβεν, έναν κιθαρίστα της ροκ που δολοφονήθηκε από μια συμμορία μαζί με την αρραβωνιαστικιά του. Στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ και η μουσικός FKA twigs.

Ο θάνατος της Χάτσινς οδήγησε σε αλλαγές στο Χόλιγουντ, με τους ειδικούς στην παραγωγή ταινιών και στα πυροβόλα όπλα να αναφέρουν ότι το ατύχημα οδήγησε σε πιο ενεργό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των όπλων και στην αυξημένη χρήση της τεχνολογίας για την αναπαραγωγή πυροβολισμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλειστηριασμοί: Γνωστές οικογένειες και εταιρείες που μπήκαν στη νέα λίστα με τα «σφυριά»

Politico: Οι διασυνδέσεις του Μάικ Λιντς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης που ισοπέδωσε την πόλη το 1917
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr