Megalopolis: Το νέο τρέιλερ αποσύρθηκε λόγω ψεύτικων κριτικών

Megalopolis: Το νέο τρέιλερ αποσύρθηκε λόγω ψεύτικων κριτικών

Tο τρέιλερ έδειχνε κατασκευασμένα αποσπάσματα από διάσημους κριτικούς κινηματογράφου που υποτίθεται ότι αποδοκίμασαν τις προηγούμενες ταινίες του Κόπολα

megalopolis_12
Η Lionsgate απέσυρε το τρέιλερ για το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα μετά την κριτική που δέχτηκε επειδή περιείχε ψευδή και παραπλανητικά αποσπάματα από κριτικές, λέγοντας: «Τα κάναμε θάλασσα».

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ξεκινάει πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο για να δείξει αρνητικά παραθέματα καταξιωμένων κριτικών για αναγνωρισμένες ταινίες από το παρελθόν του Κόπολα, όπως ο «Νονός» και το «Αποκάλυψη Τώρα».

«Η ιδιοφυΐα συχνά παρεξηγείται», λέει η συνοδευτική αφήγηση.
Κλείσιμο
Ο Μπιλτζ Έμπιρι του Vulture επισήμανε ότι πολλά από τα χωρία είναι κατασκευασμένα και δεν μπορούν να βρεθούν στις αρχικές κριτικές. Σημείωσε ότι το υποτιθέμενο απόσπασμα της Πολίν Καέλ του New Yorker για τον «Νονό» - «μειώνεται από την καλλιτεχνικότητά του» - δεν υπάρχει πουθενά στις ενθουσιώδεις κριτικές της για τις δύο πρώτες ταινίες.

Ενώ ο Άντριου Σάρις της Village Voice δεν ήταν οπαδός του «Νονού», η φράση που χρησιμοποιείται στο τρέιλερ - «μια πρόχειρη, αυτοϊκανοποιημένη ταινία» - δεν υπάρχει επίσης στην κριτική του. Ομοίως, ενώ ο κριτικός της Daily News Rex Reed δεν συμπάθησε επίσης το «Αποκάλυψη Τώρα», η φράση που του αποδίδεται - «ένα επικό σκουπίδι» - επίσης δεν βρίσκεται πουθενά.
mR8TEWw1lT2QZKb7cpxJFqlFIrd

«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το τρέιλερ της ταινίας "Megalopolis"» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του στο Variety. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε».

Ο Ρότζερ Έμπερτ κατηγορείται ότι υποστήριξε ότι ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ του 1992 είναι «ένας θρίαμβος του στυλ έναντι της ουσίας», ωστόσο δεν ήταν και στην πολύ θετική κριτική του.

Ο Όουεν Γλέιμπερμαν του Variety ονομάστηκε επίσης και αναφέρθηκε λανθασμένα στο τρέιλερ. «Ακόμα κι αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν τους κριτικούς, δύσκολα μας αξίζει να μας βάζουν λόγια στο στόμα», είπε ως απάντηση.
Το «Megalopolis» έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, με τον Πίτερ Μπράντσοου του Guardian να το χαρακτηρίζει «μια φουσκωμένη, βαρετή και μπερδεμένα ρηχή ταινία». Η ταινία, η οποία περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, κόστισε στον Κόπολα 120 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

«Το να τα βάζεις με τους κριτικούς μπορεί να είναι μια συναρπαστική και καθαρτική τακτική μάρκετινγκ, αλλά υποψιάζομαι ότι το "Megalopolis" θα χρειαστεί τους κριτικούς να το υπερασπιστούν όταν πραγματικά βγει», γράφει ο Έμπιρι. «Και το να φτιάχνεις ψεύτικες ατάκες από τους ήρωές μας δεν είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος για να μας πάρεις με το μέρος σου».

Τον περασμένο μήνα, εμφανίστηκαν πλάνα που έδειχναν τον Κόπολα να προσπαθεί να φιλήσει κομπάρσες στα γυρίσματα της ταινίας, με πηγές να υποστηρίζουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σκηνοθέτη στα γυρίσματα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης