Τζένα Ορτέγκα: Διέγραψε το Twitter της γιατί δέχτηκε ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της όταν ήταν ανήλικη

Το πρώτο μήνυμα που άνοιξα εγώ η ίδια όταν ήμουν 12 ετών ήταν μια ανεπιθύμητη φωτογραφία των γεννητικών οργάνων ενός άνδρα, περιέγραψε η ηθοποιός

Η Τζένα Ορτέγκα μίλησε για την αρνητική εμπειρία που είχε με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η 21χρονη ηθοποιός αποκάλυψε το Σάββατο στο επεισόδιο του podcast των New York Times, «The Interview», ότι διέγραψε το Twitter της αφού έλαβε σεξουαλικές εικόνες της ίδιας που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη όταν ήταν ανήλικη.

«Μισώ την τεχνητή νοημοσύνη», είπε. «Θέλω να πω, το θέμα είναι το εξής: η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για απίστευτα πράγματα. Νομίζω ότι είδα κάτι τις προάλλες όπου έλεγαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού τέσσερα χρόνια πριν αυτός εξελιχθεί. Αυτό είναι υπέροχο. Ας το κρατήσουμε σε αυτό».

«Μου άρεσε να είμαι 14 ετών και να φτιάχνω λογαριασμό στο Twitter επειδή έτσι έπρεπε και να βλέπω ακατάλληλο επεξεργασμένο περιεχόμενο για εμένα ως παιδί; Όχι. Είναι τρομακτικό. Είναι διεφθαρμένο. Είναι λάθος», πρόσθεσε.
«Το πρώτο [άμεσο μήνυμα] που άνοιξα εγώ η ίδια όταν ήμουν 12 ετών ήταν μια ανεπιθύμητη φωτογραφία των γεννητικών οργάνων ενός άνδρα», αποκάλυψε η Ορτέγκα. «Και αυτό ήταν μόνο η αρχή όσων θα ακολουθούσαν».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι αρχικά έφτιαξε λογαριασμό στο Twitter επειδή της είπαν ότι θα τη βοηθούσε να «χτίσει την εικόνα της».

«Κατέληξα να το διαγράψω πριν από περίπου δύο, τρία χρόνια, επειδή κατακλύστηκε μετά τη σειρά [«Wednesday»], που είχε τότε βγει. Αυτές οι παράλογες εικόνες και φωτογραφίες, και ήμουν ήδη σε μια κατάσταση σύγχυσης που απλά το διέγραψα», μοιράστηκε.

Αποκαλώντας τις εικόνες του AI «αηδιαστικές», η Ορτέγκα συνέχισε: «Με έκανα να αισθάνομαι άσχημα. Με έκαναν να αισθάνομαι άβολα. Τέλος πάντων, γι' αυτόν τον λόγο το διέγραψα, γιατί δεν μπορούσα να πω τίποτα χωρίς να δω κάτι παρόμοιο».

«Έτσι, μια μέρα απλά ξύπνησα και σκέφτηκα: "Ω, δεν το χρειάζομαι πια αυτό"», πρόσθεσε. «Οπότε το έκλεισα».

Αν και η Ορτέγκα έκλεισε το Twitter, έχει λογαριασμό στο Instagram με πάνω από 38 εκατομμύρια followers.

Η πρωταγωνίστρια του «Wednesday» δήλωσε ότι η διαγραφή του Twitter της ήταν μέρος της εκμάθησής της για την προστασία του εαυτού της.

Η Ορτέγκα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική σε ηλικία 9 ετών, με μερικά από τα πρώτα της έργα να είναι το «Iron Man 3», το «Jane the Virgin» και η σειρά του Disney Channel, «Stuck in the Middle».


Φωτογραφία:Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Το νέο επίδομα ανεργίας ανακοινώνεται στη ΔΕΘ - Πυκνές συσκέψεις Μητσοτάκη

Νέα «τελεσίγραφα» από την ΑΑΔΕ για το IRIS και ακολουθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Με πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr