Stella Maxwell: Η Ελλάδα φαίνεται ότι θα γίνει η μόνιμη καλοκαιρινή μου αγάπη

Η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή Celia Kritharioti που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στα Harrods έφερε το διάσημο super model στην Αθήνα κι εμείς καταφέραμε να τη συναντήσουμε

Αντίκρισε πρώτη φορά τον κόσμο στην Ιρλανδία, όπου γεννήθηκε, αλλά μεγάλωσε στο Βέλγιο και στη Νέα Ζηλανδία. Μαζί με τις Κένταλ Τζένερ, Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ η Στέλλα Μάξγουελ έμελλε να αποτελέσει τη γενιά των «Αγγέλων» που απογείωσαν τη φήμη της Victoria’s Secret, ενώ έχει μονοπωλήσει τα φλας στις πασαρέλες των οίκων Gucci, Μarc Jacobs, Moschino, Versace, Prada, Alexander McQueen κ.ά.

Πρόσφατα βρέθηκε για 24 ώρες στην Αθήνα, προσκεκλημένη της Σίλιας Κριθαριώτη. Αφορμή για το ταξίδι-αστραπή ήταν η εντυπωσιακή φωτογράφηση που έκανε για τη νέα συλλογή υψηλής ραπτικής Celia Kritharioti που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο βρετανικό πολυκατάστημα Harrods. «Η Αθήνα είναι πανέμορφη. Μια πόλη που εκπέμπει την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Ηταν θαυμάσιο που χάρη στη Σίλια βρέθηκα εδώ έστω και για λίγο. Απόλαυσα τον λαμπερό ήλιο στους πρόποδες της Ακρόπολης κι ένιωσα τη γαλήνη του μεσογειακού μεγαλείου», λέει ενθουσιασμένη.

To 24ωρο του super model στην πρωτεύουσα περιελάμβανε φωτογράφηση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», ένα σύντομο γεύμα στο «Athénée», ακόμα μια φωτογράφηση στο παραμυθένιο ατελιέ Celia Kritharioti στην Πλάκα, αλλά και σε ειδυλλιακό roof top με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη.

«Η στάση μου στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους ήταν μια πανέμορφη εμπειρία που με γέμισε ενέργεια. Το να ποζάρεις με τόσο υπέροχα ρούχα κάτω από τον αττικό ουρανό δεν είναι κάτι που έχεις συχνά την ευκαιρία να απολαύσεις», μου λέει μαγεμένη από την πόλη και τα αρχαία μνημεία και ξετρελαμένη με το ελληνικό φαγητό, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντισταθεί παρόλο που προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της. «Δεν έχω επισκεφτεί ακόμα τα ελληνικά νησιά, αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Ισως και το φθινόπωρο που ο τουρισμός είναι λιγότερος και μπορείς να χαρείς το φυσικό τοπίο χωρίς πολυκοσμία. Εχω αδυναμία στο Λος Αντζελες, αλλά η Ελλάδα φαίνεται ότι θα γίνει η μόνιμη καλοκαιρινή μου αγάπη», ομολογεί.

Οσο για τη συνεργασία της με τη διεθνή Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη: «Γνώριζα τη δουλειά της από τα σόου της στο Παρίσι. Ηξερα ότι είναι η μόνη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που παρουσιάζει τις δημιουργίες της στα ντεφιλέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Δηλώνω εντυπωσιασμένη. Τα υψηλής ραπτικής ρούχα της είναι εκπληκτικά καλοραμμένα και πραγματικά μοναδικά. Η ίδια είναι επίσης ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος, οπότε η επιτυχία της δικαιολογείται!», τονίζει αφοπλιστικά, και η Σίλια χαμογελά: «Η Στέλλα Μάξγουελ είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο, ένα απ’ τα κορυφαία της γενιάς της.

Οταν της τηλεφώνησα και της πρότεινα να αποτελέσει το πρόσωπο της καμπάνιας για τη συλλογή των Harrods, εκείνη βρισκόταν στο Λος Αντζελες. Ταξίδεψε στην Ελλάδα με πολλή χαρά και είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία που αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες. Στην πρώτη μου συλλογή για τα Harrods μούσα μου ήταν η Κέιτ Μος, τώρα είναι η Στέλλα Μάξγουελ. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι καλύτερο!».

Ψηλή, πανέμορφη και απολύτως φωτογενής, ξεκίνησε το μόντελινγκ το 2008, όταν την εντόπισε ένας κυνηγός ταλέντων ενώ εκείνη σπούδαζε στη Νέα Ζηλανδία. Στα 33 της χρόνια σήμερα έχει μια χρυσή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.

Εχει ποζάρει για δεκάδες εξώφυλλα, ενώ στο παρελθόν έχει φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα και με αφορμή την ερωτική της ζωή, όταν είχε σχέση με την ηθοποιό Κρίστεν Στιούαρτ και όσο διαρκούσε το ειδύλλιο με την ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους. Μότο της; «Είμαι αυτό που είμαι». Δηλαδή, μια γεμάτη αυτοπεποίθηση νέα γυναίκα που ζει την κάθε μέρα. «Δεν νιώθω άβολα με τη δημοσιότητα, κάθε άλλο. Είμαι διάσημη πλέον, οπότε απολαμβάνω το ότι ασχολούνται μαζί μου. Η καταξίωση σε αναγκάζει να ζεις με τα φώτα στραμμένα πάνω σου. Εχω συμφιλιωθεί με αυτό».

Χωρίς να κρύβει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, η Στέλλα Μάξγουελ έχει μιλήσει στον ξένο Τύπο ανοιχτά, αγωνιζόμενη για έναν κόσμο χωρίς ταμπού. «Νομίζω ότι σε κάθε κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ο καθένας έχει τον ρόλο του. Πιστεύω ότι το να ζω τη ζωή μου χωρίς να κρύβω τίποτα είναι ένας τρόπος να τιμώ το Pride. Για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να ζούμε ελεύθεροι.

Ας είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι σημαίνει λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος, τρανς, queer, ίντερσεξ, άφυλος κ.λπ.
Εχω ακούσει ορισμένους να λένε ότι είναι γελοίο να υπάρχουν τόσο πολλοί τίτλοι και περιγραφές προτιμήσεων. Αυτό που σίγουρα δεν είναι γελοίο είναι το να προσδιορίζεις τον εαυτό σου όπως θέλεις και να ζεις μια ζωή όπως τη θέλεις χωρίς να σε νοιάζει τι σκέφτονται ή λένε οι άλλοι».

Επιστρέφοντας στη θεαματική καριέρα της, η Στέλλα Μάξγουελ έχει ένα portfolio γεμάτο από ηχηρές συνεργασίες. «Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα αν δεν με επέλεγαν για τα σόου και τις καμπάνιες τους τόσο μεγάλοι οίκοι μόδας», λέει για τις δουλειές-σταθμούς στην πορεία της προς την κορυφή. «Υπήρξαν πολλές εκπληκτικές στιγμές.

Οπως όταν υπέγραψα στο πρακτορείο μοντέλων The Lions στη Νέα Υόρκη, όταν περπάτησα στην πασαρέλα για τον Marc Jacobs και, φυσικά, όταν μπήκα στο team της Victoria’s Secret. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έκανα αυτά τα σόου. Μου είναι ακόμα δύσκολο να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου. Ευτυχής συγκυρία ήταν και η δουλειά που κάναμε με τον μεγάλο φωτογράφο Στίβεν Μέιζελ και, βέβαια, η συνεργασία μου με τον αξέχαστο Καρλ Λάγκερφελντ. Πραγματικά, έχω ζήσει τόσες μαγικές στιγμές!».

Αναρωτιέμαι σε τι έχει αλλάξει η ρουτίνα της καθημερινής της περιποίησης από την εποχή που έγινε επαγγελματίας μοντέλο. «Η αλήθεια είναι ότι έχω μάθει πολλά πράγματα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Μικρότερη έκανα φρικτά πράγματα. Επειδή βαριόμουν έπεφτα πάντα για ύπνο με το μακιγιάζ και αυτό δεν είναι και τόσο καλό για το δέρμα. Πλέον καθαρίζω σχολαστικά το πρόσωπό μου, φροντίζοντας να χρησιμοποιώ τα σωστά προϊόντα για τον τύπο δέρματός μου».

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που της έχουν δώσει και θέλει να μοιραστεί; «Ποτέ δεν χρησιμοποιούσα σταγόνες για τα μάτια και όταν μου τις πρότειναν διαπίστωσα ότι είναι πραγματικά υπέροχες - αναζωογονούν το βλέμμα, το κάνουν λαμπερό και διαυγές. Το κονσίλερ είναι επίσης ένα ακόμα δυνατό όπλο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα».

Υπάρχει κάτι που έχει μάθει για τον εαυτό της από τη στιγμή που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος; «Ισως τελικά να είμαι λίγο πιο ντροπαλή απ’ όσο νόμιζα ότι ήμουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να με φωτογραφίζουν κάθε μέρα οι παπαράτσι. Μου αρέσει να ξέρω πότε με φωτογραφίζουν, έχω μάθει όμως ότι ως δημόσιο πρόσωπο οφείλω να είμαι προετοιμασμένη.

Προσπαθώ να μη βγαίνω ποτέ από το σπίτι αν δεν έχω χτενίσει τα μαλλιά μου και δεν είμαι περιποιημένη. Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να υπηρετούμε την εικόνα μας», επισημαίνει. Στην καθημερινή της ζωή προτιμά να ντύνεται άνετα πάντως. «Φοράω πάρα πολλά τζιν, έχω αμέτρητα στην ντουλάπα μου. Μου αρέσει και το βραδινό ντύσιμο όμως. Απολαμβάνω να αλλάζω λουκ ανάλογα με την ώρα και την περίσταση».

Η ζωή ενός super model κρύβει και δυσκολίες. «Είναι παρανοϊκό το πόσο πολύ ταξιδεύουμε. Είναι ασταμάτητο και χρειάζεται πολλή ενέργεια για να μπεις στο αεροπλάνο, να αντιμετωπίσεις το jet lag την επόμενη ημέρα και να έχεις όλη την ενέργεια που απαιτείται για ένα γύρισμα, μια φωτογράφηση ή επίδειξη. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πόση προσπάθεια και κούραση υπάρχει σε όλο αυτό, θεωρούν ότι κάνουμε κάτι εύκολο.

Χρειάζεται δύναμη, προσήλωση και στρατιωτική πειθαρχία σε ημερήσια διάταξη», τονίζει και τη ρωτώ πώς προετοιμάζεται για ένα σημαντικό γύρισμα ή μια απαιτητική πασαρέλα. «Προσπαθώ να κοιμηθώ όσο περισσότερο μπορώ την προηγούμενη μέρα - αυτό είναι το κλειδί. Τρέφομαι ποιοτικά, συνήθως με πρωτεΐνη και σαλάτα ή φρούτα και πίνω πολύ νερό. Φροντίζω επίσης να μην εργάζομαι την προηγούμενη μέρα για να είμαι πιο χαλαρή και όχι πολύ αγχωμένη.

Επίσης κάνω πολλή γυμναστική. Σκέφτομαι ότι το σώμα μου είναι το εργαλείο της δουλειάς μου και απλώς μου λέω “σήκω και κάν’ το!”. Η αλήθεια είναι ότι νιώθεις πάντα καλύτερα μετά τη γυμναστική. Και με τον καιρό, όλο αυτό γίνεται βίωμα και η άσκηση μετατρέπεται σε ένα μέσο ψυχικού detox, εκτόνωσης».

Με περισσότερους από 9 εκατομμύρια θερμούς ακόλουθους στο Instagram, η Μάξγουελ πιστεύει ότι «τα social media και η επαφή με το κοινό είναι μέρος της δουλειάς μας. Τους αρέσει να βλέπουν τι κάνεις, γιατί έτσι νιώθουν ότι ζουν μαζί σου.

Ολοι θέλουν να δουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατάς σε εγρήγορση το κοινό σου, να προβάλλεις τη δουλειά σου και να ρίχνεις και λίγο φως στην ιδιωτική σου ζωή. Καμιά φορά υπάρχει πίεση, ο κόσμος ξεχνάει ότι το Instagram υπάρχει κυρίως για διασκέδαση. Προσωπικά προσπαθώ να μην το χρησιμοποιώ για κάτι παραπάνω από αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr