Οχι πια Bennifer, μόνο Λόπεζ

Το 2022 η Τζένιφερ Λόπεζ αποφάσισε -με 19 χρόνια καθυστέρηση- να παντρευτεί τον άντρα που είχε σημαδέψει την καρδιά της όσο κανένας άλλος. Την προηγούμενη Τρίτη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Αφλεκ, ολοκληρώνοντας με τον πιο άδοξο τρόπο τον δεύτερο κύκλο του πολυθρύλητου δεσμού τους. Ισως, μέχρι να έρθει και τρίτος...

Στις 20 Αυγούστου του 2022 η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Αφλεκ έκαναν πράξη εκείνο που στις συνειδήσεις των θιασωτών τους, αυτών δηλαδή που πέρασαν τα εφηβικά χρόνια ή την πρώτη νιότη τους φυλλομετρώντας τον έρωτά των δύο σταρ στα περιοδικά της εποχής και σφυρηλάτησαν την αντίληψή τους περί ιδανικού ζευγαριού κατ’ εικόνα των Bennifer, ήταν δίκαιο.

6.915 ημέρες (ή 19 χρόνια) μετά τον παρ’ ολίγον πρώτο γάμο τους -ήταν προγραμματισμένος για τις 14 Σεπτεμβρίου του 2003, αλλά αποφάσισαν να τον αναβάλουν τέσσερις ημέρες πριν από την τέλεσή του και τελικά να τον ακυρώσουν- η Λατινοαμερικάνα σταρ και ο Αμερικανός ηθοποιός αναπτέρωσαν την ελπίδα της οικουμένης πως η αγάπη μπορεί τελικά να νικά και να θριαμβεύει - έστω και με χρονοκαθυστέρηση. Ο γάμος τους, που τελέστηκε στο ράντσο του Αφλεκ στο Χάμπτον Αϊλαντ της Τζόρτζια, έμοιαζε με το ιδανικό happy end ενός θυελλώδους love story που θα ζήλευε και σενάριο σαπουνόπερας.

Στις 20 Αυγούστου του 2024 οι Bennifer θα γιόρταζαν τη δεύτερη επίσημη επέτειο γάμου τους - υπενθυμίζεται πως είχαν παντρευτεί μακριά από την πολλή συνάφεια του κόσμου στις 17 Ιουλίου του 2022 στο Λας Βέγκας. Ο Αφλεκ πιθανότατα θα ήταν εξαφανισμένος απο προσώπου Γης και η Λόπεζ θα διατράνωνε για μία ακόμα φορά τον έρωτά τους, δημοσιεύοντας κατά την προσφιλή συνήθειά της κοινές εικόνες τους στα social media, διεκδικώντας για εκείνη και τον σύζυγό της τον τίτλο του απόλυτου power couple.

Στην πραγματικότητα το μόνο που έμεινε ίδιο από τη φαντασίωση ήταν η εξαφάνιση του Αφλεκ, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, συνόδευσε μαζί με την πρώην σύζυγο του Τζένιφερ Γκάρνερ τη μεγαλύτερη κόρη τους Βάιολετ στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, όπου πρόκειται να ξεκινήσει τις πανεπιστημιακές σπουδές της. Την ώρα που εκείνος έκανε το πατρικό του καθήκον, η Λόπεζ περνούσε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου του Λος Αντζελες για να επιβεβαιώσει τις φήμες που μήνες τώρα έδιναν κι έπαιρναν. Ανήμερα της δεύτερης επετείου του γάμου της με τον Αφλεκ, λοιπόν, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και μάλιστα επέλεξε να το κάνει η ίδια και όχι εξουσιοδοτώντας κάποιον δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, οι Bennifer έχουν χωρίσει από τραπέζης και κλίνης από τις 26 Απριλίου του 2024, ενώ από την πλευρά του Αφλεκ διαρρέεται στα αμερικανικά media πως ήταν συνειδητή απόφασή του να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πρώην πια συμβία του, η οποία φέρεται ταπεινωμένη αλλά και εξευτελισμένη από τη δεύτερη άδοξη κατάληξη του χιλιοτραγουδισμένου ειδυλλίου τους. Ενδεικτική της πικρίας της ήταν η απόφασή της να εξαφανίσει από το ινσταγκραμικό feed της σχεδόν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό της με τον πρώην σύζυγό της.

Κάν’ το όπως η Λιζ Τέιλορ

Μια ερώτηση κυλά σχεδόν αυθόρμητα στην άκρη της γλώσσας όσων ξαφνιάστηκαν από το τέταρτο διαζύγιο στη συζυγική καριέρα της Λόπεζ και το άδοξο τέλος του δεσμού της με τον Aφλεκ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απασχολεί τη δημόσια συζήτηση εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα: τι πήγε λάθος; Τη σαφή, στέρεη και αληθή απάντηση προφανώς μπορούν να δώσουν μόνο όσοι έζησαν από πρώτο χέρι τον πρώτο αλλά κυρίως τον δεύτερο κύκλο του δεσμού τους. Δηλαδή η JLO και ο Aφλεκ.

Oλα τα υπόλοιπα είναι απλώς εικασίες ή προϊόν διαρροών. Σύμφωνα πάντως με την επικρατέστερη υπόθεση, σημείο σύγκρουσης των δύο συζύγων ήταν για μία ακόμα φορά η αχαλίνωτη εξωστρέφεια της Λατίνας σταρ και η δεδηλωμένη εσωστρέφεια του Αμερικανού ηθοποιού. Aλλωστε το αδηφάγο σε βαθμό αδιακρισίας ενδιαφέρον του Τύπου είχε λειτουργήσει καταλυτικά στην απόφασή τους να ματαιώσουν τον γάμο τους το 2003. Σημειώνεται μάλιστα ότι έκτοτε η Λόπεζ είχε δεσμευτεί να μη μιλά δημόσια για τις σχέσεις και την ερωτική ζωή της, υπόσχεση όμως που έκανε χαρτοπόλεμο μετά την επανασύνδεσή της με τον Aφλεκ την άνοιξη του 2021.

Λέγεται πως αρχικά ο ηθοποιός δεχόταν με στωικότητα την τάση της αγαπημένης του να τρέφει τα κοινωνικά δίκτυα με στιγμιότυπα από τη συμβίωσή τους. Πολλοί μάλιστα αποδίδουν τη συγκαταβατική στάση του στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν στα τελευταία στάδια του προγράμματος απεξάρτησής του από το αλκοόλ και τον τζόγο. Oσο, όμως, εκείνος ανακτούσε την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία του τόσο πιο ενοχλητική γινόταν η κλειδαρότρυπα τη διάμετρο της οποίας μεγέθυνε συστηματικά με τα καμώματά της η Λόπεζ.
Λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους το 2020 οι Bennifer αναχώρησαν από τις ΗΠΑ με προορισμό την Ιταλία.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστός τόπος για τη βγαλμένη από παραμύθι σχέση τους από την κοσμοπολίτικη και καρτ-ποσταλικής ομορφιάς περιοχή της λίμνης Κόμο. Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν κάθε τόσο στον Τύπο αλλά και σε εκείνες που μοιραζόταν με τους 251 εκατομμύρια followers η JLO όλα έμοιαζαν τέλεια. Σε βαθμό σχεδόν ύποπτο. Τι θα μπορούσε, όμως, στ’ αλήθεια να πάει στραβά για μια σχέση που είχε περάσει από σαράντα κύματα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο φάνταζε άτρωτη; Στον απόηχο της αίτησης διαζυγίου έγινε γνωστό ότι Λόπεζ και Αφλεκ δεν αντάλλαζαν ούτε κουβέντα στη διάρκεια του μόνο κατ’ ευφημισμόν ρομαντικού ταξιδιού τους. Υποδύονταν περίφημα τους ερωτευμένους κάθε φορά που τους κύκλωναν οι παπαράτσι, αλλά στις ιδιωτικές στιγμές τους δεν χαράμιζαν ούτε βλέμμα ο ένας στον άλλο.

Αιτία ήταν η δυσθυμία που εξέφραζε με συνέπεια ο ηθοποιός για την υπερέκθεση της σχέσης τους. Η τραγουδίστρια από τη μεριά της ένιωθε πως ο σύζυγός της δεν κατανοούσε και δεν σεβόταν το γεγονός πως τα «τυράκια» προς τον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι εκ των ων ουκ άνευ συστατικά της ρουτίνας μιας σταρ του βεληνεκούς της. Αλλωστε ας μη λησμονούμε πως η 55χρονη Τζένιφερ Λόπεζ δεν είναι απλώς τραγουδίστρια ή ηθοποιός, αλλά μια ακαταπόνητη μηχανή παραγωγής ρευστού. Η περιουσία της από τις δραστηριότητες στη μουσική βιομηχανία, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στη μόδα, στην ομορφιά και τα αλκοολούχα ποτά αθροίζεται σε 400 εκατ. δολάρια, ενώ του Αφλεκ φτάνει τα 150 εκατ. δολάρια.
Ο Μπεν Αφλεκ με την πρώην σύζυγό του Τζένιφερ Γκάρνερ βρέθηκαν ξανά μαζί, με σκοπό, όπως επίσημα δήλωσαν, να συνοδεύσουν τη μεγαλύτερη κόρη τους Βάιολετ στο Πανεπιστήμιο Γέιλ

Ολοι οι άντρες της JLO

Η ιστορία βέβαια λέει ότι η JLO κατέχει απαράμιλλη τεχνογνωσία στους χωρισμούς. Από κάποιους μάλιστα από τους οποίους έχει βγει και κερδισμένη. Τον Φεβρουάριο του 1997, όταν η φήμη της βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα, η Λόπεζ παντρεύτηκε τον Κουβανό σερβιτόρο Οχάνι Νόα. Ο γάμος τους κράτησε μόλις 11 μήνες, δηλαδή περισσότερο από τη δικαστική διαμάχη που τον διαδέχτηκε. Εκείνος ήθελε να δημοσιεύσει σε βιβλίο και να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ πληροφορίες από τα τρίσβαθα της ιδιώτευσης της JLO, εκείνη κατάφερε να βάλει ανάχωμα στα σχέδιά του, αλλά και να κερδίσει μια αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων.

Τρία χρόνια μετά το πρώτο διαζύγιό της, η τραγουδίστρια επέλεξε να δοκιμάσει ξανά την τύχη της στον έγγαμο βίο. Η τρικυμιώδης σχέση με τον Puff Daddy, εξαιτίας της οποίας είχε φτάσει να περάσει μέχρι και της φυλακής τα σίδερα για ένα βράδυ, ίσως καθοδήγησε την απόφασή της να «νοικοκυρευτεί». Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ένας από τους χορευτές της, ο Φιλιππινοναμερικανός Κρις Τζαντ. Η ευτυχία προσπέρασε κι αυτή φορά το κατώφλι του σπιτιού του ζευγαριού. Tο πιο σημαντικό ίσως γεγονός που συνέβη στη διάρκεια του γάμου τους, ο οποίος κράτησε μόλις ενάμιση χρόνο, ήταν η γνωριμία της Λόπεζ με τον Αφλεκ.

Συναντήθηκαν πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας «Gigli» -τότε ο ηθοποιός δεν είχε πρόβλημα να υποδύεται απλώς τον ωραίο- και επανενώθηκαν για τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Jenny from the block», το οποίο έμεινε στην ιστορία χάρη σε μια σκηνή, εκείνη όπου ο Αφλεκ θωπεύει τους γλουτούς της τραγουδίστριας και την οποία επανέλαβαν το πρώτο καλοκαίρι της επανένωσής τους το 2021 για χάρη των κοινωνικών δικτύων. Ναι, φυσικά γκρέμισαν το Instagram. Ο ηθοποιός δήλωνε γοητευμένος από την εξωτερική καλλονή, το σεξαπίλ και τον δυναμισμό της τραγουδίστριας, εκείνη τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα όταν ξεκίνησε να της μιλά στα ισπανικά. Ο γάμος τους, προγραμματισμένος για τις 10 Σεπτεμβρίου του 2003, μπορεί να μην έγινε ποτέ, όμως η JLO δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Τον Ιούνιο του 2004 παντρεύτηκε για τρίτη φορά τον συντοπίτη της Μαρκ Aντονι και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τα δίδυμα Εμα και Μαξ, 16 ετών σήμερα. Μάλιστα οι ευτυχισμένοι γονείς είχαν πουλήσει τις φωτογραφίες των νεογέννητων στο περιοδικό «People», εισπράττοντας 6 εκατ. δολάρια - η αλήθεια είναι πως το μεγάλωμα των παιδιών κοστίζει. Ο γάμος και η συμβίωσή της με τον Μαρκ Αντονι ολοκληρώθηκε το 2014. Επτά χρόνια αργότερα, λίγο πριν από την επανσύνδεσή της με τον Αφλεκ, η Λόπεζ είχε βρεθεί ξανά στην εξώθυρα της εκκλησίας, αλλά υπαναχώρησε εγκαίρως. Ο δεσμός της από το 2017 με τον Αλεξ Ροντρίγκεζ, παλαίμαχο παίκτη του μπέιζμπολ, έμοιαζε καταδικασμένος να οδηγηθεί σε γάμο. Ωστόσο, ελέω της πανδημίας η τελετή αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά το ζευγάρι χώρισε μάλλον με τον δύσκολο τρόπο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Ροντρίγκεζ διατηρούσε κι άλλον, παράλληλο δεσμό.

Η παλιά αγάπη

Υπάρχουν άνδρες που μπορούν να απιστήσουν ακόμα και στη Λόπεζ; Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας. Μέχρι να ξανασυναντήσει την παλιά αγάπη του ο Αφλεκ έμεινε παντρεμένος με την Τζένιφερ Γκάρνερ από το 2005 έως το 2018. Μπορεί ο γάμος τους να είχε ολοκληρωθεί από το 2015, όμως εκείνος -παλεύοντας για μία ακόμα φορά με τις εξαρτήσεις του- συνέχιζε να ζει με την ηθοποιό και τις δύο κόρες που απέκτησαν. Σταθμός -αλλά σύντομος- στην ερωτική ζωή του ήταν και η Κουβανή ηθοποιός Ανα ντε Αρμας, με την οποία πέρασαν μαζί την πρώτη σεζόν της πανδημίας.

Και ύστερα ξαναήρθε στη ζωή του η Λόπεζ, στην οποία λέγεται πως υποσχέθηκε πως ήταν μεν ο ίδιος άνδρας που κάποτε είχε αγαπήσει, αλλά αλλαγμένος προς το καλύτερο. Προφανώς άλλο εννοούσε αυτός και άλλο κατάλαβε εκείνη. Ενδεικτική του μεταξύ τους βραχυκλώματος ήταν η απόφαση της Λόπεζ να μοιραστεί τις επιστολές που αντάλλασσαν με τον Αφλεκ ακόμα και μετά τον πρώτο τους χωρισμό το 2003 με τους μουσικούς της, αλλά και με τους τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ «The Greatest Love Story Never Told».

Οχι, η διάρκειας μιάμισης ώρας ταινίας του Prime Video δεν αφορούσε το ρομάντσο των Bennifer, αλλά τη σχέση αυτοαγάπης που πάσχισε να χτίσει η JLO με τον εαυτό της. Της πήρε 20 χρόνια για να το πετύχει και γι’ αυτό μαλλον το γιόρτασε εν χορδαίς και οργάνοις. Σε εκείνο το φιλμ ο Αφλεκ αποκάλυψε μάλλον αμήχανος πως η τότε συζύγός του είχε διαβάσει στους μουσικούς της αποσπάσματα από τα γράμματα που αντάλλαζαν, τα οποία μάλιστα ο ηθοποιός είχε βιβλιοδετήσει σε έναν τόμο για χάρη της αγαπημένης του.

Την ίδια αμηχανία ο Αφλεκ μοιράστηκε αργότερα και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», υπενθυμίζοντας την παγιωμένη άποψή του πως το οικείο είναι οικείο όταν δεν γίνεται δημόσιο. Μάλλον, όμως, η Λόπεζ δεν είχε χρόνο να διαβάσει τα λόγια του τότε αγαπημένου της. Ισως ήταν απασχολημένη φορτίζοντας την αυτοαγάπη της διά της αποθέωσης στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr