Μαράια Κάρεϊ: Δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την αδερφή της - Η ταραχώδης ζωή της Άλισον και ο θάνατος στα 63 της χρόνια

Μαράια Κάρεϊ: Δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την αδερφή της - Η ταραχώδης ζωή της Άλισον και ο θάνατος στα 63 της χρόνια

Η Άλισον Κάρεϊ, που πέθανε την ίδια ημέρα με τη μητέρα της τραγουδίστριας, είχε υπάρξι στο παρελθόν εργάτρια του σεξ και είχε διαγνωστεί με HIV το 1990

carey_034
Η Μαράια Κάρεϊ ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη οικογενειακή τραγωδία με την απώλεια τόσο της μητέρας της, Πατρίσια, όσο και της αδελφής της, Άλισον, την ίδια ημέρα.

Αυτή η διπλή απώλεια συνέβη λίγες μόλις ημέρες αφότου η Κάρεϊ είχε περάσει χρόνο με την 87χρονη μητέρα της. Όμως, δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την 63χρονη αδελφή της, καθώς οι δυο τους ήταν αποξενωμένες για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Η Άλισον Κάρεϊ έζησε μια ταραχώδη ζωή που σημαδεύτηκε από τον εθισμό, τους αγώνες για την ψυχική υγεία και τις ασθένειες. Διαγνωσμένη με HIV το 1990, η Άλισον πάλεψε με σοβαρά προβλήματα υγείας τις τελευταίες εβδομάδες της, περνώντας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της ζωής της σε κατ' οίκον νοσηλεία. Ένας στενός φίλος και φροντιστής, ο Ντέιβ Μπέικερ, αποκάλυψε ότι η Άλισον υπέφερε από επιπλοκές που αφορούσαν τα εσωτερικά της όργανα πριν από τον θάνατό της. Αναλογιζόμενος τη σχέση τους, ο Μπέικερ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό της, ελπίζοντας ότι η Άλισον θα μπορούσε επιτέλους να βρει γαλήνη μετά από μια ζωή γεμάτη βάσανα.
Κλείσιμο
Η ζωή της Άλισον ήταν δύσκολη: Δούλευε ως εργάτρια του σεξ στη Νέα Υόρκη για να τα βγάλει πέρα, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε σοβαρές κρίσεις ψυχικής υγείας που την αποξένωσαν ακόμη περισσότερο από τη διάσημη αδελφή της. Παρά τις προσπάθειες συμφιλίωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας δημόσιας έκκλησης για βοήθεια το 2016, η Μαράια παρέμεινε απόμακρη, χωρίς να παρέχει την οικονομική ή συναισθηματική υποστήριξη που η αδελφή της χρειαζόταν απεγνωσμένα.

Οι αγώνες της Άλισον επιδεινώθηκαν από μια τραυματική εισβολή στο σπίτι της το 2015, η οποία την άφησε με σημαντική εγκεφαλική βλάβη και συνεχή προβλήματα υγείας. Αυτά περιλάμβαναν επιληπτικές κρίσεις, απώλεια μνήμης και συχνές νοσηλείες. Ο αδελφός της, Μόργκαν Κάρεϊ, ο οποίος προσπάθησε να τη στηρίξει, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασής της, σημειώνοντας ότι η Άλισον είχε υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και λάμβανε πολλά φάρμακα για τη διαχείριση της υγείας της. Παρά τις προσπάθειες αυτές, η υγεία της Άλισον συνέχισε να επιδεινώνεται.
Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-08-27_161206
Η Άλισον Κάρεϊ το 2021

Ο Μόργκαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την άρνηση της Μαράια να βοηθήσει την Άλισον, επικρίνοντάς την επειδή δεν χρησιμοποίησε τους σημαντικούς πόρους της για να εξασφαλίσει ότι η αδελφή της θα λάμβανε την κατάλληλη φροντίδα. Υποστήριξε ότι, ακόμη και αν η Μαράια δεν ήθελε να παράσχει άμεση οικονομική υποστήριξη, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα ιατρικό ταμείο για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Άλισον, τα οποία είχαν γίνει δυσβάσταχτα.

Η ένταση μεταξύ της Μαράια και των αδελφών της πυροδοτήθηκε περαιτέρω από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της το 2020, «The Meaning of Mariah Carey», στο οποίο έκανε αρκετές καταγγελίες εναντίον της αδελφής και του αδελφού της. Στο βιβλίο της, η Μαράια κατηγόρησε την Άλισον ότι την νάρκωσε με Valium, ότι προσπάθησε να την κάνει νταβατζή και ότι την έκαψε με καυτό τσάι όταν ήταν μόλις 12 ετών. Αυτοί οι ισχυρισμοί οδήγησαν την Άλισον να καταθέσει αγωγή ύψους 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της ποπ-σταρ, κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε ιστορίες για να αυξήσει τις πωλήσεις του βιβλίου και ότι της προκάλεσε «τεράστια συναισθηματική δυσφορία».

Η Άλισον, η οποία εκπροσωπούσε τον εαυτό της στην αγωγή, ισχυρίστηκε ότι οι ισχυρισμοί της τραγουδίστριας ήταν ψευδείς και ότι της προκάλεσαν σημαντική βλάβη, δεδομένης της εύθραυστης κατάστασης της υγείας της. Αναφέρθηκε, επίσης, σε προηγούμενα τραύματα που φέρεται να υπέστη από τη μητέρα τους, Πατρίτσια, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο άλλης αγωγής που είχε καταθέσει η Άλισον.
Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-08-27_161500
Η Μαράια με την κόρη της, Μονρό, και τη μητέρα της, Πατρίτσια

Σε απάντηση, ο Μόργκαν υπερασπίστηκε την Άλισον, χαρακτηρίζοντας τα απομνημονεύματα της Μαράια «παραληρηματικά» και γεμάτα ψέματα. Ανέφερε ότι σκόπευε να καταθέσει τη δική του αγωγή, αμφισβητώντας την ακρίβεια των αφηγήσεων της Μαράια. Ο Μόργκαν επέκρινε τη Μαράια για την επανεμφάνιση επώδυνων οικογενειακών θεμάτων με τόσο δημόσιο τρόπο, υπονοώντας ότι εκμεταλλεύεται τη δυσλειτουργία της οικογένειάς τους για προσωπικό όφελος.

Η ζωή της Άλισον σημαδεύτηκε από τραγωδίες, από τους αγώνες της με τον εθισμό και την ψυχική υγεία μέχρι τις τεταμένες σχέσεις της με τα αδέλφια της. Η ιστορία της, όπως περιγράφεται στα απομνημονεύματα της σταρ αδελφής της και στις αγωγές που ακολούθησαν, αποκαλύπτει μια βαθιά προβληματική οικογενειακή δυναμική, με άλυτες εντάσεις και πόνο. Παρά τις προσπάθειές της να συμφιλιωθεί με την αδελφή της και να λάβει βοήθεια, τα τελευταία χρόνια της Άλισον σημαδεύτηκαν από την απομόνωση και την ασθένεια, με τον θάνατό της να κλείνει ένα τραγικό κεφάλαιο στο έπος της οικογένειας Κάρεϊ.


Φωτογραφία άρθρου: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης