Βάσια Παναγοπούλου για Δάνη Κατρανίδη: Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα

Η ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του ηθοποιού

O θάνατος του Δάνη Κατρανίδη στα 75 του χρόνια, προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και πολλοί συνάδελφοί του, έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Βάσια Παναγοπούλου που συνεργάστηκε με τον σπουδαίο ηθοποιό στην αρχή της καριέρας της, ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δανης Κατρανιδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία "τα βαπορακια" σε σκηνοθεσία Παύλου Τασιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δανη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα».

Δείτε τη δημοσίευση


Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Ο Δάνης Κατρανίδης το 2019 στη θεατρική παράσταση «Έγκλημα στο Orient Express» / NDPPHOTO

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ω, ήταν ένα καλοκαίρι, γράφει η Λόπεζ στη νέα της ανάρτηση μετά τον χωρισμό από τον Άφλεκ


Αδίστακτος… εκτελεστής ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ - Δύο χατ τρικ σε τρεις αγώνες και απίστευτα στατιστικά


«Απογειώθηκε» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια - Πάνω από 42 εκατ. οι επιβάτες έως και τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr